Amerikanske pandekager med kikærter

Amerikanske pandekager med kikærter

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 30 minutter

        Kikærter kan bruges til alt muligt - selv i desserter! Vi har sneget de små kikærte-banditter ind i opskriften - og det giver et hamrende lækkert resultat! Luftige, lækre amerikanske pandekager, der smager af, ja, amerikanske pandekager. Verdens bedste måde at lære kikærten at kende på. Sæt igang! Amerikanske pandekager med kikærter giver cirka 2 kg CO2/kg måltid. Det er cirka ½ gang mindre COend amerikanske pandekager. Så flot klimavalg! 

        Opskriften giver cirka 30 amerikanske pandekager.  

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 255 kJ / 61 kcal
        • Protein: 11 %
        • Kulhydrat: 51 %
        • Fedt: 38 %
        • Heraf mættet fedt: 0,1 g.
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 10

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt ;-)

      • Trin 2 af 10

        Find alle ingredienserne frem.

        • Ca. 230 g. kikærter (1 brik/dåse)
        • 4 dl. mælk
        • 4 æg
        • 180 g. hvedemel (ca. 3 dl)
        • 4 tsk. sukker
        • 2 tsk. vaniljesukker
        • 2 tsk. bagepulver
        • ¼  tsk. salt
        • Olie til stegning
      • Trin 3 af 10

        Pandekage-dej: Åbn brikken med kikærter, og hæld dem i et dørslag. Skyl kikærterne med koldt vand og lad dem dryppe af.

        • Ca. 230 g. kikærter (1 brik/dåse)
      • Trin 4 af 10

        Kom mælk og kikærter i en blender. Blend, til der ikke er flere klumper. Hæld kikærte-mælken over i en stor skål.

        • 4 dl. mælk
      • Trin 5 af 10

        Slå et æg ud i en kop. Kom ægget op i skålen. Gør det samme med de andre æg.

        • 4 æg
      • Trin 6 af 10

        Kom mel, sukker, vaniljesukker, bagepulver og salt op i skålen.

        • 180 g. hvedemel (ca. 3 dl)
        • 4 tsk. sukker
        • 2 tsk. vaniljesukker
        • 2 tsk. bagepulver
        • ¼  tsk. salt

         

      • Trin 7 af 10

        Pisk det hele godt sammen med en håndmixer til en tyk pandekage-dej.

      • Trin 8 af 10

        Stege pandekager: Kom olie på en stor stegepande. Varm den op til middel varme.

        • Olie til stegning
      • Trin 9 af 10

        Kom knap ½ deciliter dej på stegepanden. Du skal ikke fordele dejen, det skal være en lille, tyk pandekage. Du kan stege cirka 3 pandekager ad gangen.

      • Trin 10 af 10

        Steg pandekagerne 1-2 minutter, før du vender dem. Steg dem på den anden side, til de er gyldne og gennembagte. Fortsæt, til du ikke har mere dej.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Kikærter kan bruges til alt muligt - selv i desserter! Vi har sneget de små kikærte-banditter ind i opskriften - og det giver et hamrende lækkert resultat! Luftige, lækre amerikanske pandekager, der smager af, ja, amerikanske pandekager. Verdens bedste måde at lære kikærten at kende på. Sæt igang! Amerikanske pandekager med kikærter giver cirka 2 kg CO2/kg måltid. Det er cirka ½ gang mindre COend amerikanske pandekager. Så flot klimavalg! 

        Opskriften giver cirka 30 amerikanske pandekager.  

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • Ca. 230 g. kikærter (1 brik/dåse)
          • 4 dl. mælk
          • 4 æg
          • 180 g. hvedemel (ca. 3 dl)
          • 4 tsk. sukker
          • 2 tsk. vaniljesukker
          • 2 tsk. bagepulver
          • ¼  tsk. salt
          • Olie til stegning

           

          Køkkenredskaber

          • 1 decilitermål
          • 1 køkkenvægt
          • 1 dørslag
          • 1 blender
          • 1 håndmixer
          • 1 kop
          • 1 stor skål
          • 1 stor stegepande
          • 1 paletkniv

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt ;-)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Pandekage-dej: Åbn brikken med kikærter, og hæld dem i et dørslag. Skyl kikærterne med koldt vand og lad dem dryppe af.
          4. Kom mælk og kikærter i en blender. Blend, til der ikke er flere klumper. Hæld kikærte-mælken over i en stor skål.
          5. Slå et æg ud i en kop. Kom ægget op i skålen. Gør det samme med de andre æg.
          6. Kom mel, sukker, vaniljesukker, bagepulver og salt op i skålen.
          7. Pisk det hele godt sammen med en håndmixer til en tyk pandekage-dej.
          8. Stege pandekager: Kom olie på en stor stegepande. Varm den op til middel varme.
          9. Kom knap ½ deciliter dej på stegepanden. Du skal ikke fordele dejen, det skal være en lille, tyk pandekage. Du kan stege cirka 3 pandekager ad gangen.
          10. Steg pandekagerne 1-2 minutter, før du vender dem. Steg dem på den anden side, til de er gyldne og gennembagte. Fortsæt, til du ikke har mere dej.