Amerikanske pandekager med kikærter
easyBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 30 minutter
Kikærter kan bruges til alt muligt - selv i desserter! Vi har sneget de små kikærte-banditter ind i opskriften - og det giver et hamrende lækkert resultat! Luftige, lækre amerikanske pandekager, der smager af, ja, amerikanske pandekager. Verdens bedste måde at lære kikærten at kende på. Sæt igang! Amerikanske pandekager med kikærter giver cirka 2 kg CO2/kg måltid. Det er cirka ½ gang mindre CO2 end amerikanske pandekager. Så flot klimavalg!
Opskriften giver cirka 30 amerikanske pandekager.
Energi-indhold pr. stk.- Energi: 255 kJ / 61 kcal
- Protein: 11 %
- Kulhydrat: 51 %
- Fedt: 38 %
- Heraf mættet fedt: 0,1 g.
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- Ca. 230 g. kikærter (1 brik/dåse)
- 4 dl. mælk
- 4 æg
- 180 g. hvedemel (ca. 3 dl)
- 4 tsk. sukker
- 2 tsk. vaniljesukker
- 2 tsk. bagepulver
- ¼ tsk. salt
- Olie til stegning
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 decilitermål
- 1 køkkenvægt
- 1 dørslag
- 1 blender
- 1 håndmixer
- 1 kop
- 1 stor skål
- 1 stor stegepande
- 1 paletkniv
Sådan gør du
- Trin 1 af 10
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt ;-)
- Trin 2 af 10
Find alle ingredienserne frem.
- Ca. 230 g. kikærter (1 brik/dåse)
- 4 dl. mælk
- 4 æg
- 180 g. hvedemel (ca. 3 dl)
- 4 tsk. sukker
- 2 tsk. vaniljesukker
- 2 tsk. bagepulver
- ¼ tsk. salt
- Olie til stegning
- Trin 3 af 10
Pandekage-dej: Åbn brikken med kikærter, og hæld dem i et dørslag. Skyl kikærterne med koldt vand og lad dem dryppe af.
- Ca. 230 g. kikærter (1 brik/dåse)
- Trin 4 af 10
Kom mælk og kikærter i en blender. Blend, til der ikke er flere klumper. Hæld kikærte-mælken over i en stor skål.
- 4 dl. mælk
- Trin 5 af 10
Slå et æg ud i et glas. Kom ægget op i skålen. Gør det samme med de andre æg. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
- 4 æg
- Trin 6 af 10
Kom mel, sukker, vaniljesukker, bagepulver og salt op i skålen.
- 180 g. hvedemel (ca. 3 dl)
- 4 tsk. sukker
- 2 tsk. vaniljesukker
- 2 tsk. bagepulver
- ¼ tsk. salt
- Trin 7 af 10
Pisk det hele godt sammen med en håndmixer til en tyk pandekage-dej.
- Trin 8 af 10
Stege pandekager: Kom olie på en stor stegepande. Varm den op til middel varme.
- Olie til stegning
- Trin 9 af 10
Kom knap ½ deciliter dej på stegepanden. Du skal ikke fordele dejen, det skal være en lille, tyk pandekage. Du kan stege cirka 3 pandekager ad gangen.
- Trin 10 af 10
Steg pandekagerne 1-2 minutter, før du vender dem. Steg dem på den anden side, til de er gyldne og gennembagte. Fortsæt, til du ikke har mere dej.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Kikærter kan bruges til alt muligt - selv i desserter! Vi har sneget de små kikærte-banditter ind i opskriften - og det giver et hamrende lækkert resultat! Luftige, lækre amerikanske pandekager, der smager af, ja, amerikanske pandekager. Verdens bedste måde at lære kikærten at kende på. Sæt igang! Amerikanske pandekager med kikærter giver cirka 2 kg CO2/kg måltid. Det er cirka ½ gang mindre CO2 end amerikanske pandekager. Så flot klimavalg!
Opskriften giver cirka 30 amerikanske pandekager.
Du skal bruge
Ingredienser
- Ca. 230 g. kikærter (1 brik/dåse)
- 4 dl. mælk
- 4 æg
- 180 g. hvedemel (ca. 3 dl)
- 4 tsk. sukker
- 2 tsk. vaniljesukker
- 2 tsk. bagepulver
- ¼ tsk. salt
- Olie til stegning
Køkkenredskaber
- 1 decilitermål
- 1 køkkenvægt
- 1 dørslag
- 1 blender
- 1 håndmixer
- 1 kop
- 1 stor skål
- 1 stor stegepande
- 1 paletkniv
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt ;-)
- Find alle ingredienserne frem.
- Pandekage-dej: Åbn brikken med kikærter, og hæld dem i et dørslag. Skyl kikærterne med koldt vand og lad dem dryppe af.
- Kom mælk og kikærter i en blender. Blend, til der ikke er flere klumper. Hæld kikærte-mælken over i en stor skål.
- Slå et æg ud i et glas. Kom ægget op i skålen. Gør det samme med de andre æg. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
- Kom mel, sukker, vaniljesukker, bagepulver og salt op i skålen.
- Pisk det hele godt sammen med en håndmixer til en tyk pandekage-dej.
- Stege pandekager: Kom olie på en stor stegepande. Varm den op til middel varme.
- Kom knap ½ deciliter dej på stegepanden. Du skal ikke fordele dejen, det skal være en lille, tyk pandekage. Du kan stege cirka 3 pandekager ad gangen.
- Steg pandekagerne 1-2 minutter, før du vender dem. Steg dem på den anden side, til de er gyldne og gennembagte. Fortsæt, til du ikke har mere dej.
-