Amerikanske pandekager
easyBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time
Kender du de små, tykke, fluffy amerikanske pandekager? Hvis ikke, så bliver du nødt til at prøve pande-kagernes konge! Og kender du dem? Så ved du godt, hvorfor du er på vej ud i køkkenet lige nu...
TIP: kom blåbær, marmelade eller dit yndlingsfyld inden i eller ovenpå dine pandekager.Energi-indhold pr. portion- Energi: 1272 kJ / 304 kcal
- Protein: 16 %
- Kulhydrat: 46 %
- Fedt: 38 %
- Heraf mættet fedt: 4,1 g.
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 2 æg
- 1 spsk. olie
- ½ dl. grahamsmel
- 2 ½ dl. hvedemel
- 3 tsk. sukker
- 1 knivspids salt
- 2 tsk. bagepulver
- 2 ½ dl. mælk
- Ca. 20 g. smør til bagning
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 decilitermål
- 1 spiseske
- 1 teske
- 1 mellemstor skål
- 1 kop
- 1 piskeris
- 1 stegepande
- 1 paletkniv
- 1 tallerken
Sådan gør du
- Trin 1 af 8
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. ;-)
- Trin 2 af 8
Find alle ingredienser frem.
- 2 æg
- 1 spsk. olie
- ½ dl. grahamsmel
- 2 ½ dl. hvedemel
- 3 tsk. sukker
- 1 knivspids salt
- 2 tsk. bagepulver
- 2 ½ dl. mælk
- Ca. 20 g. smør til bagning
- Trin 3 af 8
Slå et æg ud i et glas. Kom derefter ægget op i en skål. Fortsæt på samme måde med de andre æg. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
- 2 æg
- Trin 4 af 8
Kom alle andre ingredienser ned i skålen. Pisk det sammen med en elpisker til en ensartet masse.
- 1 spsk. olie
- ½ dl. grahamsmel
- 2 ½ dl. hvedemel
- 3 tsk. sukker
- 1 knivspids salt
- 2 tsk. bagepulver
- 2 ½ dl. mælk
- Trin 5 af 8
Kom ½ teske smør på en stegepande. Varm den op til middelvarme og lad smørret smelte.
- Ca. 20 g. smør til bagning
- Trin 6 af 8
Pandekagerne bliver små. Du kan derfor stege flere pandekager ad gangen på stegepanden. Brug en spiseske dej til hver pandekage. Undgå, at de rører hinanden.
- Trin 7 af 8
Lad de små pandekager stege i 1-2 minutter eller når du kan se små bobler på den ubagte side. Vend dem med en paletkniv og steg dem på den anden side i 1 minut.
- Trin 8 af 8
Fortsæt sådan med resten af dejen, indtil du har en masse små pandekager.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Kender du de små, tykke, fluffy amerikanske pandekager? Hvis ikke, så bliver du nødt til at prøve pande-kagernes konge! Og kender du dem? Så ved du godt, hvorfor du er på vej ud i køkkenet lige nu...
TIP: kom blåbær, marmelade eller dit yndlingsfyld inden i eller ovenpå dine pandekager.Du skal bruge
Ingredienser
- 2 æg
- 1 spsk. olie
- ½ dl. grahamsmel
- 2 ½ dl. hvedemel
- 3 tsk. sukker
- 1 knivspids salt
- 2 tsk. bagepulver
- 2 ½ dl. mælk
- Ca. 20 g. smør til bagning
Køkkenredskaber
- 1 decilitermål
- 1 spiseske
- 1 teske
- 1 mellemstor skål
- 1 kop
- 1 piskeris
- 1 stegepande
- 1 paletkniv
- 1 tallerken
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. ;-)
- Find alle ingredienser frem.
- Slå et æg ud i et glas. Kom derefter ægget op i en skål. Fortsæt på samme måde med de andre æg. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
- Kom alle andre ingredienser ned i skålen. Pisk det sammen med en elpisker til en ensartet masse.
- Kom ½ teske smør på en stegepande. Varm den op til middelvarme og lad smørret smelte.
- Pandekagerne bliver små. Du kan derfor stege flere pandekager ad gangen på stegepanden. Brug en spiseske dej til hver pandekage. Undgå, at de rører hinanden.
- Lad de små pandekager stege i 1-2 minutter eller når du kan se små bobler på den ubagte side. Vend dem med en paletkniv og steg dem på den anden side i 1 minut.
- Fortsæt sådan med resten af dejen, indtil du har en masse små pandekager.
-