Amerikanske pandekager

Amerikanske pandekager

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Kender du de små, tykke, fluffy amerikanske pandekager? Hvis ikke, så bliver du nødt til at prøve pande-kagernes konge! Og kender du dem? Så ved du godt, hvorfor du er på vej ud i køkkenet lige nu... 
        TIP: kom blåbær, marmelade eller dit yndlingsfyld inden i eller ovenpå dine pandekager. 

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 1272 kJ / 304 kcal
        • Protein: 16 %
        • Kulhydrat: 46 %
        • Fedt: 38 %
        • Heraf mættet fedt: 4,1 g.
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 9

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. ;-)

      • Trin 2 af 9

        Mål alle ingredienserne af.

        • 2 æg
        • 1 spsk. olie
        • ½ dl. grahamsmel
        • 2 ½ dl. hvedemel
        • 3 tsk. sukker
        • 1 knivspids salt
        • 2 tsk. bagepulver
        • 2 ½ dl. mælk
        • Ca. 20 g. smør til bagning
      • Trin 3 af 9

        Slå et æg ud i et glas. Kom derefter ægget op i en skål. Fortsæt på samme måde med de andre æg. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.

        • 2 æg
      • Trin 4 af 9

        Kom olie, grahamsmel, hvedemel, sukker, salt og bagepulver ned i skålen. Pisk det sammen med en elpisker til en ensartet masse.

        • 1 spsk. olie
        • ½ dl. grahamsmel
        • 2 ½ dl. hvedemel
        • 3 tsk. sukker
        • 1 knivspids salt
        • 2 tsk. bagepulver
      • Trin 5 af 9

        Hæld mælk i dejen lidt efter lidt, pisk undervejs med en elpisker. Pisk indtil du har en sammenhængende dej uden klumper.

        • 2 ½ dl. mælk
      • Trin 6 af 9

        Kom ½ teske smør på en stegepande. Varm den op til middelvarme og lad smørret smelte.

        • Ca. 20 g. smør til bagning
      • Trin 7 af 9

        Pandekagerne bliver små. Du kan derfor stege flere pandekager ad gangen på stegepanden. Brug en spiseske dej til hver pandekage. Undgå, at de rører hinanden.

      • Trin 8 af 9

        Lad de små pandekager stege i 1-2 minutter og vend dem med en paletkniv. Steg dem på den anden side i 1 minut.

      • Trin 9 af 9

        Fortsæt sådan med resten af dejen, indtil du har en masse små pandekager.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Kender du de små, tykke, fluffy amerikanske pandekager? Hvis ikke, så bliver du nødt til at prøve pande-kagernes konge! Og kender du dem? Så ved du godt, hvorfor du er på vej ud i køkkenet lige nu... 
        TIP: kom blåbær, marmelade eller dit yndlingsfyld inden i eller ovenpå dine pandekager. 

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 2 æg
          • 1 spsk. olie
          • ½ dl. grahamsmel
          • 2 ½ dl. hvedemel
          • 3 tsk. sukker
          • 1 knivspids salt
          • 2 tsk. bagepulver
          • 2 ½ dl. mælk
          • Ca. 20 g. smør til bagning

           

          Køkkenredskaber

          • 1 decilitermål
          • 1 spiseske
          • 1 teske
          • 1 mellemstor skål
          • 1 kop
          • 1 piskeris
          • 1 stegepande
          • 1 paletkniv
          • 1 tallerken

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. ;-)
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Slå et æg ud i et glas. Kom derefter ægget op i en skål. Fortsæt på samme måde med de andre æg. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
          4. Kom olie, grahamsmel, hvedemel, sukker, salt og bagepulver ned i skålen. Pisk det sammen med en elpisker til en ensartet masse.
          5. Hæld mælk i dejen lidt efter lidt, pisk undervejs med en elpisker. Pisk indtil du har en sammenhængende dej uden klumper.
          6. Kom ½ teske smør på en stegepande. Varm den op til middelvarme og lad smørret smelte.
          7. Pandekagerne bliver små. Du kan derfor stege flere pandekager ad gangen på stegepanden. Brug en spiseske dej til hver pandekage. Undgå, at de rører hinanden.
          8. Lad de små pandekager stege i 1-2 minutter og vend dem med en paletkniv. Steg dem på den anden side i 1 minut.
          9. Fortsæt sådan med resten af dejen, indtil du har en masse små pandekager.