Amagersandwich
easyBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time
En "Amager-mad" er en sandwich lavet af to forskellige slags brød. Altså en skive rugbrød og skive fuldkornsbrød. Det lyder lidt mærkeligt, men det smager dejligt - på ære! Her er den fyldt med en grøn æggesalat ag æg og avocado.
Energi-indhold pr. stk.- Energi: 3069 kJ / 767 kcal
- Protein: 21 %
- Kulhydrat: 33 %
- Fedt: 46 %
- Heraf mættet fedt: 12 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 4 dl vand
- 2 æg
- 1 avocado
- 1 spsk. citronsaft
- 1 spsk. yoghurt naturel
- 1 fed hvidløg
- ½ tsk. groft salt
- 1 knivspids peber
- 2 tomater
- 2 skiver groft rugbrød
- 2 skiver groft fuldkornsbrød
Tilbehør
- 1 kiwi delt i to eller anden frisk frugt
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 mellem gryde
- 1 skærebræt
- 1 lille skarp kniv
- 1 stor skarp kniv
- 1 måleske
- 1 gaffel
- 1 citruspresser
- 1 mellem skål
- 1 røreske
- 1 hvidløgspresser
- 1 brødkniv
- 1 grydelåg
Sådan gør du
- Trin 1 af 15
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 15
Find alle ingredienserne frem.
- 4 dl vand
- 2 æg
- 1 avocado
- 1 spsk. citronsaft
- 1 spsk. yoghurt naturel
- 1 fed hvidløg
- ½ tsk. groft salt
- 1 knivspids peber
- 2 tomater
- 2 skiver groft rugbrød
- 2 skiver groft fuldkornsbrød
- 1 kiwi delt i to eller anden frisk frugt
- Trin 3 af 15
Kom vand i gryden, læg låg på, og bring vandet i kog.
- 4 dl vand
- Trin 4 af 15
Læg forsigtigt æggene i vandet, og kog dem i 10 minutter. Så er de hårdkogte.
- 2 æg
- Trin 5 af 15
Kom koldt vand på æggene. Pil æggene, og hak dem fint.
- Trin 6 af 15
Skær avocadoerne over på langs. Fjern stenene. Tag avocadokødet ud med en ske, og kom det i en skål. Mos avocadokødet med en gaffel. Klik på metodevideoen og se, hvordan du udstener en avocado.
- 1 avocado
- Trin 7 af 15
Skær citronen over, og pres saften ud, til du har 1 spiseske. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
- 1 spsk. citronsaft
- Trin 8 af 15
Kom citronsaft og yoghurt i skålen. Bland det sammen.
- 1 spsk. yoghurt naturel
- Trin 9 af 15
Pil og pres hvidløget med en hvidløgspresser.
- 1 fed hvidløg
- Trin 10 af 15
Kom de hakkede æg og hvidløg i skålen. Bland det sammen.
- Trin 11 af 15
Smag æggesalaten til med salt og peber. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- ½ tsk. groft salt
- 1 knivspids peber
- Trin 12 af 15
Skyl tomaterne, og skær dem i skiver.
- 2 tomater
- Trin 13 af 15
Smør æggesalaten på rugbrødsskiverne.
- 2 skiver groft rugbrød
- Trin 14 af 15
Læg tomatskiver på æggesalaten, og læg fuldkornsbrødet ovenpå.
- 2 skiver groft fuldkornsbrød
- Trin 15 af 15
Klem sammen, og skær hver sandwich over, så du får to trekanter. Server med frugt til - Velbekomme!
- 1 kiwi delt i to eller anden frisk frugt
- 1 kiwi delt i to eller anden frisk frugt
Oversigt
- Print
Beskrivelse
En "Amager-mad" er en sandwich lavet af to forskellige slags brød. Altså en skive rugbrød og skive fuldkornsbrød. Det lyder lidt mærkeligt, men det smager dejligt - på ære! Her er den fyldt med en grøn æggesalat ag æg og avocado.
Du skal bruge
Ingredienser
- 4 dl vand
- 2 æg
- 1 avocado
- 1 spsk. citronsaft
- 1 spsk. yoghurt naturel
- 1 fed hvidløg
- ½ tsk. groft salt
- 1 knivspids peber
- 2 tomater
- 2 skiver groft rugbrød
- 2 skiver groft fuldkornsbrød
Tilbehør:
- 1 kiwi delt i to eller anden frisk frugt
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 måleske
- 1 mellem gryde
- 1 grydelåg
- 1 skærebræt
- 1 lille skarp kniv
- 1 stor skarp kniv
- 1 spiseske
- 1 mellem skål
- 1 gaffel
- 1 citruspresser
- 1 røreske
- 1 hvidløgspresser
- 1 brødkniv
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Kom vand i gryden, læg låg på, og bring vandet i kog.
- Læg forsigtigt æggene i vandet, og kog dem i 10 minutter. Så er de hårdkogte.
- Kom koldt vand på æggene. Pil æggene, og hak dem fint.
- Skær avocadoerne over på langs. Fjern stenene. Tag avocadokødet ud med en ske, og kom det i en skål. Mos avocadokødet med en gaffel. Klik på metodevideoen og se, hvordan du udstener en avocado.
- Skær citronen over, og pres saften ud, til du har 1 spiseske. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
- Kom citronsaft og yoghurt i skålen. Bland det sammen.
- Pil og pres hvidløget med en hvidløgspresser.
- Kom de hakkede æg og hvidløg i skålen. Bland det sammen.
- Smag æggesalaten til med salt og peber. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- Skyl tomaterne, og skær dem i skiver.
- Smør æggesalaten på rugbrødsskiverne.
- Læg tomatskiver på æggesalaten, og læg fuldkornsbrødet ovenpå.
- Klem sammen, og skær hver sandwich over, så du får to trekanter. Server med frugt til - Velbekomme!
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time
En "Amager-mad" er en sandwich lavet af to forskellige slags brød. Altså en skive rugbrød og skive fuldkornsbrød. Det lyder lidt mærkeligt, men det smager dejligt - på ære! Her er den fyldt med en grøn æggesalat ag æg og avocado.
Energi-indhold pr. stk.- Energi: 3069 kJ / 767 kcal
- Protein: 21 %
- Kulhydrat: 33 %
- Fedt: 46 %
- Heraf mættet fedt: 12 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser:
- 8 dl vand
- 4 æg
- 2 avocadoer
- 2 spsk. citronsaft
- 2 spsk. yoghurt naturel
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk. groft salt
- 1 knivspids peber
- 4 tomater
- 4 skiver groft rugbrød
- 4 skiver groft fuldkornsbrød eller hvedebrød
Tilbehør:
- 2 kiwier delt i to eller anden frisk frugt
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 mellem gryde med grydelåg
- 1 skærebræt
- 1 lille skarp kniv
- 1 stor skarp kniv
- 1 måleske
- 1 gaffel
- 1 citruspresser
- 1 mellem skål
- 1 røreske
- 1 hvidløgspresser
- 1 brødkniv
- 1 grydelåg
Sådan gør du
- Trin 1 af 15
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 15
Find alle ingredienserne frem.
- 8 dl vand
- 4 æg
- 2 avocadoer
- 2 spsk. citronsaft
- 2 spsk. yoghurt naturel
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk. groft salt
- 1 knivspids peber
- 4 tomater
- 4 skiver groft rugbrød
- 4 skiver groft fuldkornsbrød
- 2 kiwier delt i to eller anden frisk frugt
- Trin 3 af 15
Kom vand i gryden, læg låg på, og bring vandet i kog.
- 8 dl vand
- Trin 4 af 15
Læg forsigtigt æggene i vandet, og kog dem i 10 minutter. Så er de hårdkogte.
- 4 æg
- Trin 5 af 15
Kom koldt vand på æggene. Pil æggene, og hak dem fint.
- Trin 6 af 15
Skær avocadoerne over på langs. Fjern stenene. Tag avocadokødet ud med en ske, og kom det i en skål. Mos avocadokødet med en gaffel. Klik på metodevideoen og se, hvordan du udstener en avocado.
- 2 avocadoer
- Trin 7 af 15
Skær citronen over, og pres saften ud, til du har 2 spiseskeer. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
- 2 spsk. citronsaft
- Trin 8 af 15
Kom citronsaft og yoghurt i skålen. Bland det sammen.
- 2 spsk. yoghurt naturel
- Trin 9 af 15
Pil og pres hvidløget med en hvidløgspresser.
- 2 fed hvidløg
- Trin 10 af 15
Kom de hakkede æg og hvidløg i skålen. Bland det sammen.
- Trin 11 af 15
Smag æggesalaten til med salt og peber. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- 1 tsk. groft salt
- 1 knivspids peber
- Trin 12 af 15
Skyl tomaterne, og skær dem i skiver.
- 4 tomater
- Trin 13 af 15
Smør æggesalaten på rugbrødsskiverne.
- 4 skiver groft rugbrød
- Trin 14 af 15
Læg tomatskiver på æggesalaten, og læg fuldkornsbrødet ovenpå.
- 4 skiver groft fuldkornsbrød
- Trin 15 af 15
Klem sammen, og skær hver sandwich over, så du får to trekanter. Server med frugt til - Velbekomme!
- 2 kiwier delt i to eller anden frisk frugt
Oversigt
- Print
Beskrivelse
En "Amager-mad" er en sandwich lavet af to forskellige slags brød. Altså en skive rugbrød og skive fuldkornsbrød. Det lyder lidt mærkeligt, men det smager dejligt - på ære! Her er den fyldt med en grøn æggesalat ag æg og avocado.
Du skal bruge
Ingredienser
- 8 dl vand
- 4 æg
- 2 avocadoer
- 2 spsk. citronsaft
- 2 spsk. yoghurt naturel
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk. groft salt
- 1 knivspids peber
- 4 tomater
- 4 skiver groft rugbrød
- 4 skiver groft fuldkornsbrød
Tilbehør:
- 2 kiwier delt i to eller anden frisk frugt
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 måleske
- 1 mellem gryde
- 1 grydelåg
- 1 skærebræt
- 1 lille skarp kniv
- 1 stor skarp kniv
- 1 spiseske
- 1 mellem skål
- 1 gaffel
- 1 citruspresser
- 1 røreske
- 1 hvidløgspresser
- 1 brødkniv
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Kom vand i gryden, læg låg på, og bring vandet i kog.
- Læg forsigtigt æggene i vandet, og kog dem i 10 minutter. Så er de hårdkogte.
- Kom koldt vand på æggene. Pil æggene, og hak dem fint.
- Skær avocadoerne over på langs. Fjern stenene. Tag avocadokødet ud med en ske, og kom det i en skål. Mos avocadokødet med en gaffel. Klik på metodevideoen og se, hvordan du udstener en avocado.
- Skær citronen over, og pres saften ud, til du har 2 spiseskeer. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
- Kom citronsaft og yoghurt i skålen. Bland det sammen.
- Pil og pres hvidløget med en hvidløgspresser.
- Kom de hakkede æg og hvidløg i skålen. Bland det sammen.
- Smag æggesalaten til med salt og peber. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- Skyl tomaterne, og skær dem i skiver.
- Smør æggesalaten på rugbrødsskiverne.
- Læg tomatskiver på æggesalaten, og læg fuldkornsbrødet ovenpå.
- Klem sammen, og skær hver sandwich over, så du får to trekanter. Server med frugt til - Velbekomme!
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time
En "Amager-mad" er en sandwich lavet af to forskellige slags brød. Altså en skive rugbrød og skive fuldkornsbrød. Det lyder lidt mærkeligt, men det smager dejligt - på ære! Her er den fyldt med en grøn æggesalat ag æg og avocado.
Energi-indhold pr. stk.- Energi: 3069 kJ / 767 kcal
- Protein: 21 %
- Kulhydrat: 33 %
- Fedt: 46 %
- Heraf mættet fedt: 12 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser:
- 8 dl vand
- 6 æg
- 3 avocadoer
- 3 spsk. citronsaft
- 3 spsk. yoghurt naturel
- 3 fed hvidløg
- 1 ½ tsk. groft salt
- 1 knivspids peber
- 6 tomater
- 6 skiver groft rugbrød
- 6 skiver groft fuldkornsbrød eller hvedebrød
Tilbehør
- 3 kiwier delt i to eller anden frisk frugt
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 mellem gryde
- 1 skærebræt
- 1 lille skarp kniv
- 1 stor skarp kniv
- 1 måleske
- 1 gaffel
- 1 citruspresser
- 1 mellem skål
- 1 røreske
- 1 hvidløgspresser
- 1 brødkniv
- 1 grydelåg
Sådan gør du
- Trin 1 af 15
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 15
Find alle ingredienserne frem.
- 8 dl vand
- 6 æg
- 3 avocadoer
- 3 spsk. citronsaft
- 3 spsk. yoghurt naturel
- 3 fed hvidløg
- 1 ½ tsk. groft salt
- 1 knivspids peber
- 6 tomater
- 6 skiver groft rugbrød
- 6 skiver groft fuldkornsbrød eller hvedebrød
- 3 kiwier delt i to eller anden frisk frugt
- Trin 3 af 15
Kom vand i gryden, læg låg på, og bring vandet i kog.
- 8 dl vand
- Trin 4 af 15
Læg forsigtigt æggene i vandet, og kog dem i 10 minutter. Så er de hårdkogte.
- Trin 5 af 15
Kom koldt vand på æggene. Pil æggene, og hak dem fint.
- Trin 6 af 15
Skær avocadoerne over på langs. Fjern stenene. Tag avocadokødet ud med en ske, og kom det i en skål. Mos avocadokødet med en gaffel. Klik på metodevideoen og se, hvordan du udstener en avocado.
- 3 avocadoer
- Trin 7 af 15
Skær citronen over, og pres saften ud, til du har 3 spiseskeer. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
- 3 spsk. citronsaft
- Trin 8 af 15
Kom citronsaft og yoghurt i skålen. Bland det sammen.
- 3 spsk. yoghurt naturel
- Trin 9 af 15
Pil og pres hvidløget med en hvidløgspresser.
- 3 fed hvidløg
- Trin 10 af 15
Kom de hakkede æg og hvidløg i skålen. Bland det sammen.
- Trin 11 af 15
Smag æggesalaten til med salt og peber. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- 1 ½ tsk. groft salt
- 1 knivspids peber
- Trin 12 af 15
Skyl tomaterne, og skær dem i skiver.
- 6 tomater
- Trin 13 af 15
Smør æggesalaten på rugbrødsskiverne.
- 6 skiver groft rugbrød
- Trin 14 af 15
Læg tomatskiver på æggesalaten, og læg fuldkornsbrødet ovenpå.
- 6 skiver groft fuldkornsbrød
- Trin 15 af 15
Klem sammen, og skær hver sandwich over, så du får to trekanter. Server med frugt til - Velbekomme!
- 3 kiwier delt i to eller anden frisk frugt
Oversigt
- Print
Beskrivelse
En "Amager-mad" er en sandwich lavet af to forskellige slags brød. Altså en skive rugbrød og skive fuldkornsbrød. Det lyder lidt mærkeligt, men det smager dejligt - på ære! Her er den fyldt med en grøn æggesalat ag æg og avocado.
Du skal bruge
Ingredienser
- 8 dl vand
- 6 æg
- 3 avocadoer
- 3 spsk. citronsaft
- 3 spsk. yoghurt naturel
- 3 fed hvidløg
- 1 ½ tsk. groft salt
- 1 knivspids peber
- 6 tomater
- 6 skiver groft rugbrød
- 6 skiver groft fuldkornsbrød eller hvedebrød
Tilbehør:
- 3 kiwier delt i to eller anden frisk frugt
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 måleske
- 1 mellem gryde
- 1 grydelåg
- 1 skærebræt
- 1 lille skarp kniv
- 1 stor skarp kniv
- 1 spiseske
- 1 mellem skål
- 1 gaffel
- 1 citruspresser
- 1 røreske
- 1 hvidløgspresser
- 1 brødkniv
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Kom vand i gryden, læg låg på, og bring vandet i kog.
- Læg forsigtigt æggene i vandet, og kog dem i 10 minutter. Så er de hårdkogte.
- Kom koldt vand på æggene. Pil æggene, og hak dem fint.
- Skær avocadoerne over på langs. Fjern stenene. Tag avocadokødet ud med en ske, og kom det i en skål. Mos avocadokødet med en gaffel. Klik på metodevideoen og se, hvordan du udstener en avocado.
- Skær citronen over, og pres saften ud, til du har 3 spiseskeer. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
- Kom citronsaft og yoghurt i skålen. Bland det sammen.
- Pil og pres hvidløget med en hvidløgspresser.
- Kom de hakkede æg og hvidløg i skålen. Bland det sammen.
- Smag æggesalaten til med salt og peber. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- Skyl tomaterne, og skær dem i skiver.
- Smør æggesalaten på rugbrødsskiverne.
- Læg tomatskiver på æggesalaten, og læg fuldkornsbrødet ovenpå.
- Klem sammen, og skær hver sandwich over, så du får to trekanter. Server med frugt til - Velbekomme!
-