Albas ceviche fra Ecuador

Albas ceviche fra Ecuador

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Alba var med på GoCook-madcamp, hvor temaet var ’100% din verdensmad’.

        Alba har familie fra Ecuador, og derfor udviklede hun denne lækre ceviche af rejer. Ceviche stammer fra Sydamerika, og betyder at fisk eller skaldyr bliver ”kogt” ved at ligge og marinere i lime eller citron.

        Servér retten som hovedret, eller halver portion og lav en lækker forret i stedet. 

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 1143 kJ / 274 kcal
        • Protein: 32 %
        • Kulhydrat: 59 %
        • Fedt: 9 %
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 18

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 18

        Mål alle ingredienserne af.

        Ris:

        • 1 dl. ris
        • 1 ½ dl. vand
        • ½ tsk. salt
        • 1 lille bundt persille
        • ½ fed hvidløg

        Ceviche:

        • 200 g. rejer
        • ½ citron
        • ¼ rødløg
        • ½ l. varmt vand
        • ½ tsk. salt
        • 100 g. cherrytomater
        • ¼ tsk. peber
        • Evt. ½ spsk. sukker
        • Koriander eller persille til pynt
      • Trin 3 af 18

        Ris: Tag en lille gryde. Kom ris, vand og salt i gryden (kog ikke endnu).

        • 1 dl. ris
        • 1 ½ dl. vand
        • ½ tsk. salt
      • Trin 4 af 18

        Kom vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Tag et skærebræt, og hak persillen fint. Kom 1 teske hakket persille op i gryden til risene. Gem resten til senere.

        • 1 lille bundt persille
      • Trin 5 af 18

        Pil hvidløget. Hak hvidløget så fint, som muligt. Kom det op i gryden til risene. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker hvidløg.

        • ½ fed hvidløg
      • Trin 6 af 18

        Læg låg på gryden, og bring risene i kog. Når vandet koger, skruer du ned på svag varme. Lad risene koge i 10 minutter.

      • Trin 7 af 18

        Efter 10 minutter tager du gryden af varmen, og lader risene trække i yderligere 10 minutter.

      • Trin 8 af 18

        Ceviche: Kom rejerne i en skål.

        • 200 g. rejer
      • Trin 9 af 18

        Skær citronen over, og pres citronsaften ud over rejerne. Brug en gaffel eller en citruspresser til hjælp. Smag til, så rejerne bliver, som du ønsker det. Stil rejerne til side.

        • ½ citron
      • Trin 10 af 18

        Skær rødløget over på midten, og snit det på langs, så tyndt som muligt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

        • ¼ rødløg
      • Trin 11 af 18

        Tag en skål, og fyld varmt vand og salt i. Kom løgskiverne ned i vandet, og lad dem trække i 5 minutter. Det gør, at løgene ikke er så bitre.

        • ½ l. varmt vand
        • ½ tsk. salt
      • Trin 12 af 18

        Hæld vandet fra, og kom løgskiverne i en si. Skyl dem under koldt vand, og lad dem dryppe af i sien.

      • Trin 13 af 18

        Skyl cherrytomaterne godt, og hak dem groft på et skærebræt.

        • 100 g. cherrytomater
      • Trin 14 af 18

        Tag en skål, og bland rejer, citronsaften, løg, tomat, persille og peber sammen. Smag til. Hvis den er for sur, kan du komme ½ teske sukker i.

        • ¼ tsk. peber
        • Evt. ½ spsk. sukker
      • Trin 15 af 18

        Servering: Tag 2 tallerkener frem.

      • Trin 16 af 18

        Tag en kop, og fyld den med den kogte ris. Vend koppen over på en tallerken. Løft forsigtigt koppen, så risene kommer til at stå flot formet på tallerkenen. Gør det samme på den anden tallerken.

      • Trin 17 af 18

        Tag en spiseske, og læg en skefuld reje-ceviche på hver ris-top. Fordel resten på alle tallerknerne. Husk også saften - den giver god smag til risene. Pynt eventuelt med koriander eller persille.

        • Koriander eller persille til pynt
      • Trin 18 af 18

        Serveres straks.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Alba var med på GoCook-madcamp, hvor temaet var ’100% din verdensmad’.

        Alba har familie fra Ecuador, og derfor udviklede hun denne lækre ceviche af rejer. Ceviche stammer fra Sydamerika, og betyder at fisk eller skaldyr bliver ”kogt” ved at ligge og marinere i lime eller citron.

        Servér retten som hovedret, eller halver portion og lav en lækker forret i stedet. 

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Ris:

          • 1 dl. ris
          • 1 ½ dl. vand
          • ½ tsk. salt
          • 1 lille bundt persille
          • ½ fed hvidløg

          Ceviche:

          • 200 g. rejer
          • ½ citron
          • ¼ rødløg
          • ½ l. varmt vand
          • ½ tsk. salt
          • 100 g. cherrytomater
          • ¼ tsk. peber
          • Evt. ½ spsk. sukker
          • Koriander eller persille til pynt

           

          Køkkenredskaber

          • 1 decilitermål
          • 1 køkkenvægt
          • 1 teske
          • 1 lille gryde
          • 1 skærebræt
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 grydelåg
          • 3 skåle
          • 1 gaffel eller citruspresser
          • 2 tallerkener til servering
          • 1 kop

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Ris: Tag en lille gryde. Kom ris, vand og salt i gryden (kog ikke endnu).
          4. Kom vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Tag et skærebræt, og hak persillen fint. Kom 1 teske hakket persille op i gryden til risene. Gem resten til senere.
          5. Pil hvidløget. Hak hvidløget så fint, som muligt. Kom det op i gryden til risene. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker hvidløg.
          6. Læg låg på gryden, og bring risene i kog. Når vandet koger, skruer du ned på svag varme. Lad risene koge i 10 minutter.
          7. Efter 10 minutter tager du gryden af varmen, og lader risene trække i yderligere 10 minutter.
          8. Ceviche: Kom rejerne i en skål.
          9. Skær citronen over, og pres citronsaften ud over rejerne. Brug en gaffel eller en citruspresser til hjælp. Smag til, så rejerne bliver, som du ønsker det. Stil rejerne til side.
          10. Skær rødløget over på midten, og snit det på langs, så tyndt som muligt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
          11. Tag en skål, og fyld varmt vand og salt i. Kom løgskiverne ned i vandet, og lad dem trække i 5 minutter. Det gør, at løgene ikke er så bitre.
          12. Hæld vandet fra, og kom løgskiverne i en si. Skyl dem under koldt vand, og lad dem dryppe af i sien.
          13. Skyl cherrytomaterne godt, og hak dem groft på et skærebræt.
          14. Tag en skål, og bland rejer, citronsaften, løg, tomat, persille og peber sammen. Smag til. Hvis den er for sur, kan du komme ½ teske sukker i.
          15. Servering: Tag 2 tallerkener frem.
          16. Tag en kop, og fyld den med den kogte ris. Vend koppen over på en tallerken. Løft forsigtigt koppen, så risene kommer til at stå flot formet på tallerkenen. Gør det samme på den anden tallerken.
          17. Tag en spiseske, og læg en skefuld reje-ceviche på hver ris-top. Fordel resten på alle tallerknerne. Husk også saften - den giver god smag til risene. Pynt eventuelt med koriander eller persille.
          18. Serveres straks.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time

            Alba var med på GoCook-madcamp, hvor temaet var ’100% din verdensmad’.

            Alba har familie fra Ecuador, og derfor udviklede hun denne lækre ceviche af rejer. Ceviche stammer fra Sydamerika, og betyder at fisk eller skaldyr bliver ”kogt” ved at ligge og marinere i lime eller citron.

            Servér retten som hovedret, eller halver portion og lav en lækker forret i stedet. 

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 1143 kJ / 274 kcal
            • Protein: 32 %
            • Kulhydrat: 59 %
            • Fedt: 9 %
        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 18

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

          • Trin 2 af 18

            Mål alle ingredienserne af.

            Ris:

            • 2 dl. ris
            • 3 dl. vand
            • 1 tsk. salt
            • 1 lille bundt persille
            • 1 fed hvidløg

            Ceviche:

            • 400 g. rejer
            • 1 citron
            • ½ rødløg
            • 1 l. varmt vand
            • 1 tsk. salt
            • 200 g. cherrytomater
            • ½ tsk. peber
            • Evt. ½ spsk. sukker
            • Koriander eller persille til pynt
          • Trin 3 af 18

            Ris: Tag en lille gryde. Kom ris, vand og salt i gryden (kog ikke endnu).

            • 2 dl. ris
            • 3 dl. vand
            • 1 tsk. salt
          • Trin 4 af 18

            Kom vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Tag et skærebræt, og hak persillen fint. Kom 2 teskeer hakket persille op i gryden til risene. Gem resten til senere.

            • 1 lille bundt persille
          • Trin 5 af 18

            Pil hvidløget. Hak hvidløget så fint, som muligt. Kom det op i gryden til risene. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker hvidløg.

            • 1 fed hvidløg
          • Trin 6 af 18

            Læg låg på gryden, og bring risene i kog. Når vandet koger, skruer du ned på svag varme. Lad risene koge i 10 minutter.

          • Trin 7 af 18

            Efter 10 minutter tager du gryden af varmen, og lader risene trække i yderligere 10 minutter.

          • Trin 8 af 18

            Ceviche: Kom rejerne i en skål.

            • 400 g. rejer
          • Trin 9 af 18

            Skær citronen over, og pres citronsaften ud over rejerne. Brug en gaffel eller en citruspresser til hjælp. Smag til, så rejerne bliver, som du ønsker det. Stil rejerne til side.

            • 1 citron
          • Trin 10 af 18

            Skær rødløget over på midten, og snit det på langs, så tyndt som muligt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

            • ½ rødløg
          • Trin 11 af 18

            Tag en skål, og fyld varmt vand og salt i. Kom løgskiverne ned i vandet, og lad dem trække i 5 minutter. Det gør, at løgene ikke er så bitre.

            • 1 l. varmt vand
            • 1 tsk. salt
          • Trin 12 af 18

            Hæld vandet fra, og kom løgskiverne i en si. Skyl dem under koldt vand, og lad dem dryppe af i sien.

          • Trin 13 af 18

            Skyl cherrytomaterne godt, og hak dem groft på et skærebræt.

            • 200 g. cherrytomater
          • Trin 14 af 18

            Tag en skål, og bland rejer, citronsaften, løg, tomat, persille og peber sammen. Smag til. Hvis den er for sur, kan du komme ½ teske sukker i.

            • ½ tsk. peber
            • Evt. ½ spsk. sukker
          • Trin 15 af 18

            Servering: Tag 4 tallerkener frem.

          • Trin 16 af 18

            Tag en kop, og fyld den med den kogte ris. Vend koppen over på en tallerken. Løft forsigtigt koppen, så risene kommer til at stå flot formet på tallerkenen. Gør det samme på alle tallerknerne.

          • Trin 17 af 18

            Tag en spiseske, og læg en skefuld reje-ceviche på hver ris-top. Fordel resten på alle tallerknerne. Husk også saften - den giver god smag til risene. Pynt eventuelt med koriander eller persille.

            • Koriander eller persille til pynt
          • Trin 18 af 18

            Serveres straks.

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Alba var med på GoCook-madcamp, hvor temaet var ’100% din verdensmad’.

            Alba har familie fra Ecuador, og derfor udviklede hun denne lækre ceviche af rejer. Ceviche stammer fra Sydamerika, og betyder at fisk eller skaldyr bliver ”kogt” ved at ligge og marinere i lime eller citron.

            Servér retten som hovedret, eller halver portion og lav en lækker forret i stedet. 

            Du skal bruge

              Ingredienser

              Ris:

              • 2 dl. ris
              • 3 dl. vand
              • 1 tsk. salt
              • 1 lille bundt persille
              • 1 fed hvidløg

              Ceviche:

              • 400 g. rejer
              • 1 citron
              • ½ rødløg
              • 1 l. varmt vand
              • 1 tsk. salt
              • 200 g. cherrytomater
              • ½ tsk. peber
              • Evt. ½ spsk. sukker
              • Koriander eller persille til pynt

               

              Køkkenredskaber

              • 1 decilitermål
              • 1 køkkenvægt
              • 1 teske
              • 1 lille gryde
              • 1 skærebræt
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 grydelåg
              • 3 skåle
              • 1 gaffel eller citruspresser
              • 4 tallerkener til servering
              • 1 kop

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
              2. Mål alle ingredienserne af.
              3. Ris: Tag en lille gryde. Kom ris, vand og salt i gryden (kog ikke endnu).
              4. Kom vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Tag et skærebræt, og hak persillen fint. Kom 2 teskeer hakket persille op i gryden til risene. Gem resten til senere.
              5. Pil hvidløget. Hak hvidløget så fint, som muligt. Kom det op i gryden til risene. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker hvidløg.
              6. Læg låg på gryden, og bring risene i kog. Når vandet koger, skruer du ned på svag varme. Lad risene koge i 10 minutter.
              7. Efter 10 minutter tager du gryden af varmen, og lader risene trække i yderligere 10 minutter.
              8. Ceviche: Kom rejerne i en skål.
              9. Skær citronen over, og pres citronsaften ud over rejerne. Brug en gaffel eller en citruspresser til hjælp. Smag til, så rejerne bliver, som du ønsker det. Stil rejerne til side.
              10. Skær rødløget over på midten, og snit det på langs, så tyndt som muligt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
              11. Tag en skål, og fyld varmt vand og salt i. Kom løgskiverne ned i vandet, og lad dem trække i 5 minutter. Det gør, at løgene ikke er så bitre.
              12. Hæld vandet fra, og kom løgskiverne i en si. Skyl dem under koldt vand, og lad dem dryppe af i sien.
              13. Skyl cherrytomaterne godt, og hak dem groft på et skærebræt.
              14. Tag en skål, og bland rejer, citronsaften, løg, tomat, persille og peber sammen. Smag til. Hvis den er for sur, kan du komme ½ teske sukker i.
              15. Servering: Tag 4 tallerkener frem.
              16. Tag en kop, og fyld den med den kogte ris. Vend koppen over på en tallerken. Løft forsigtigt koppen, så risene kommer til at stå flot formet på tallerkenen. Gør det samme på alle tallerknerne.
              17. Tag en spiseske, og læg en skefuld reje-ceviche på hver ris-top. Fordel resten på alle tallerknerne. Husk også saften - den giver god smag til risene. Pynt eventuelt med koriander eller persille.
              18. Serveres straks.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time

                Alba var med på GoCook-madcamp, hvor temaet var ’100% din verdensmad’.

                Alba har familie fra Ecuador, og derfor udviklede hun denne lækre ceviche af rejer. Ceviche stammer fra Sydamerika, og betyder at fisk eller skaldyr bliver ”kogt” ved at ligge og marinere i lime eller citron.

                Servér retten som hovedret, eller halver portion og lav en lækker forret i stedet. 

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 1143 kJ / 274 kcal
                • Protein: 32 %
                • Kulhydrat: 59 %
                • Fedt: 9 %
            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 18

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

              • Trin 2 af 18

                Mål alle ingredienserne af.

                Ris:

                • 3 dl. ris
                • 4 ½ dl. vand
                • 1 ½ tsk. salt
                • 1 ½ bundt persille
                • 1 ½ fed hvidløg

                Ceviche:

                • 600 g. rejer
                • 1 ½ citron
                • ¾ rødløg
                • 1 ½ l. varmt vand
                • 1 ½ tsk. salt
                • 300 g. cherrytomater
                • ¾ tsk. peber
                • Evt. ½ spsk. sukker
                • Koriander eller persille til pynt
              • Trin 3 af 18

                Ris: Tag en lille gryde. Kom ris, vand og salt i gryden (kog ikke endnu).

                • 3 dl. ris
                • 4 ½ dl. vand
                • 1 ½ tsk. salt
              • Trin 4 af 18

                Kom vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Tag et skærebræt, og hak persillen fint. Kom 3 teskeer hakket persille op i gryden til risene. Gem resten til senere.

                • 1 ½ bundt persille
              • Trin 5 af 18

                Pil hvidløget. Hak hvidløget så fint, som muligt. Kom det op i gryden til risene. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker hvidløg.

                • 1 ½ fed hvidløg
              • Trin 6 af 18

                Læg låg på gryden, og bring risene i kog. Når vandet koger, skruer du ned på svag varme. Lad risene koge i 10 minutter.

              • Trin 7 af 18

                Efter 10 minutter tager du gryden af varmen, og lader risene trække i yderligere 10 minutter.

              • Trin 8 af 18

                Ceviche: Kom rejerne i en skål.

                • 600 g. rejer
              • Trin 9 af 18

                Skær citronen over, og pres citronsaften ud over rejerne. Brug en gaffel eller en citruspresser til hjælp. Smag til, så rejerne bliver, som du ønsker det. Stil rejerne til side.

                • 1 ½ citron
              • Trin 10 af 18

                Skær rødløget over på midten, og snit det på langs, så tyndt som muligt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

                • ¾ rødløg
              • Trin 11 af 18

                Tag en skål, og fyld varmt vand og salt i. Kom løgskiverne ned i vandet, og lad dem trække i 5 minutter. Det gør, at løgene ikke er så bitre.

                • 1 ½ l. varmt vand
                • 1 ½ tsk. salt
              • Trin 12 af 18

                Hæld vandet fra, og kom løgskiverne i en si. Skyl dem under koldt vand, og lad dem dryppe af i sien.

              • Trin 13 af 18

                Skyl cherrytomaterne godt, og hak dem groft på et skærebræt.

                • 300 g. cherrytomater
              • Trin 14 af 18

                Tag en skål, og bland rejer, citronsaften, løg, tomat, persille og peber sammen. Smag til. Hvis den er for sur, kan du komme ½ teske sukker i.

                • ¾ tsk. peber
                • Evt. ½ spsk. sukker
              • Trin 15 af 18

                Servering: Tag 6 tallerkener frem.

              • Trin 16 af 18

                Tag en kop, og fyld den med den kogte ris. Vend koppen over på en tallerken. Løft forsigtigt koppen, så risene kommer til at stå flot formet på tallerkenen. Gør det samme på alle tallerknerne.

              • Trin 17 af 18

                Tag en spiseske, og læg en skefuld reje-ceviche på hver ris-top. Fordel resten på alle tallerknerne. Husk også saften - den giver god smag til risene. Pynt eventuelt med koriander eller persille.

                • Koriander eller persille til pynt
              • Trin 18 af 18

                Serveres straks.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Alba var med på GoCook-madcamp, hvor temaet var ’100% din verdensmad’.

                Alba har familie fra Ecuador, og derfor udviklede hun denne lækre ceviche af rejer. Ceviche stammer fra Sydamerika, og betyder at fisk eller skaldyr bliver ”kogt” ved at ligge og marinere i lime eller citron.

                Servér retten som hovedret, eller halver portion og lav en lækker forret i stedet. 

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  Ris:

                  • 3 dl. ris
                  • 4 ½ dl. vand
                  • 1 ½ tsk. salt
                  • 1 ½ bundt persille
                  • 1 ½ fed hvidløg

                  Ceviche:

                  • 600 g. rejer
                  • 1 ½ citron
                  • ¾ rødløg
                  • 1 ½ l. varmt vand
                  • 1 ½ tsk. salt
                  • 300 g. cherrytomater
                  • ¾ tsk. peber
                  • Evt. ½ spsk. sukker
                  • Koriander eller persille til pynt

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 decilitermål
                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 teske
                  • 1 lille gryde
                  • 1 skærebræt
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 grydelåg
                  • 3 skåle
                  • 1 gaffel eller citruspresser
                  • 6 tallerkener til servering
                  • 1 kop

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
                  2. Mål alle ingredienserne af.
                  3. Ris: Tag en lille gryde. Kom ris, vand og salt i gryden (kog ikke endnu).
                  4. Kom vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Tag et skærebræt, og hak persillen fint. Kom 3 teskeer hakket persille op i gryden til risene. Gem resten til senere.
                  5. Pil hvidløget. Hak hvidløget så fint, som muligt. Kom det op i gryden til risene. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker hvidløg.
                  6. Læg låg på gryden, og bring risene i kog. Når vandet koger, skruer du ned på svag varme. Lad risene koge i 10 minutter.
                  7. Efter 10 minutter tager du gryden af varmen, og lader risene trække i yderligere 10 minutter.
                  8. Ceviche: Kom rejerne i en skål.
                  9. Skær citronen over, og pres citronsaften ud over rejerne. Brug en gaffel eller en citruspresser til hjælp. Smag til, så rejerne bliver, som du ønsker det. Stil rejerne til side.
                  10. Skær rødløget over på midten, og snit det på langs, så tyndt som muligt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
                  11. Tag en skål, og fyld varmt vand og salt i. Kom løgskiverne ned i vandet, og lad dem trække i 5 minutter. Det gør, at løgene ikke er så bitre.
                  12. Hæld vandet fra, og kom løgskiverne i en si. Skyl dem under koldt vand, og lad dem dryppe af i sien.
                  13. Skyl cherrytomaterne godt, og hak dem groft på et skærebræt.
                  14. Tag en skål, og bland rejer, citronsaften, løg, tomat, persille og peber sammen. Smag til. Hvis den er for sur, kan du komme ½ teske sukker i.
                  15. Servering: Tag 6 tallerkener frem.
                  16. Tag en kop, og fyld den med den kogte ris. Vend koppen over på en tallerken. Løft forsigtigt koppen, så risene kommer til at stå flot formet på tallerkenen. Gør det samme på alle tallerknerne.
                  17. Tag en spiseske, og læg en skefuld reje-ceviche på hver ris-top. Fordel resten på alle tallerknerne. Husk også saften - den giver god smag til risene. Pynt eventuelt med koriander eller persille.
                  18. Serveres straks.