Albas ceviche fra Ecuador

Albas ceviche fra Ecuador

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Alba var med på GoCook-madcamp, hvor temaet var ’100% din verdensmad’.

        Alba har familie fra Ecuador, og derfor udviklede hun denne lækre ceviche af rejer. Ceviche stammer fra Sydamerika, og betyder at fisk eller skaldyr bliver ”kogt” ved at ligge og marinere i lime eller citron.

        Servér retten som hovedret, eller halver portion og lav en lækker forret i stedet. 

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 1143 kJ / 274 kcal
        • Protein: 32 %
        • Kulhydrat: 59 %
        • Fedt: 9 %
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 16

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 16

        Find alle ingredienserne frem.

        Ris:

        • 1 dl. ris
        • 1 ½ dl. vand
        • ½ tsk. salt
        • 1 lille bundt persille
        • ½ fed hvidløg

        Ceviche:

        • 200 g. rejer
        • ½ citron
        • ¼ rødløg
        • ½ l. varmt vand
        • ½ tsk. salt
        • 100 g. cherrytomater
        • ¼ tsk. peber
        • Evt. ½ spsk. sukker
        • Koriander eller persille til pynt
      • Trin 3 af 16

        Ris: Hæld ris, vand og salt i en gryde (kog det ikke endnu).

        • 1 dl. ris
        • 1 ½ dl. vand
        • ½ tsk. salt
      • Trin 4 af 16

        Kom vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Hak persillen fint, og kom 1 spiseskefuld i gryden med ris. Gem resten til senere. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

        • 1 lille bundt persille
      • Trin 5 af 16

        Pil hvidløget, og hak det meget fint. Kom det op i gryden til risene. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg.

        • ½ fed hvidløg
      • Trin 6 af 16

        Læg låg på gryden, og bring risene i kog. Når vandet koger, skruer du ned på svag varme. Lad risene koge i 10 minutter.

      • Trin 7 af 16

        Tag gryden af varmen, og lad risene trække under låg i 10 minutter.

      • Trin 8 af 16

        Ceviche: Kom rejerne i en skål.

        • 200 g. rejer
      • Trin 9 af 16

        Skær citronen over, og pres citronsaften ud over rejerne. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.

        • ½ citron
      • Trin 10 af 16

        Pil rødløget, skær over på midten, og skær det derefter i tynde skiver. Klik på videoen og se, hvordan du skærer løg.

        • ¼ rødløg
      • Trin 11 af 16

        Varm vand op i en lille gryde eller elkedel. Hæld vandet og salt i en lille skål. Kom løgskiverne ned i vandet, og lad dem trække i 5 minutter. Det gør, at løgene ikke er så bitre.

        • ½ l. varmt vand
        • ½ tsk. salt
      • Trin 12 af 16

        Hæld vandet fra, og kom løgskiverne i en si. Skyl dem under koldt vand, og lad dem dryppe af i sien.

      • Trin 13 af 16

        Skyl cherrytomaterne, og hak dem groft.

        • 100 g. cherrytomater
      • Trin 14 af 16

        Bland rejer, citronsaften, løg, tomat, persille og peber sammen i en skål. Smag til. Hvis den er for sur, kan du komme ½ teske sukker i.

        • ¼ tsk. peber
        • Evt. ½ spsk. sukker
      • Trin 15 af 16

        Servering: Fyld en kop med kogte ris, og vend risene ud på en tallerken. Løft forsigtigt koppen, så risene kommer til at stå flot formet på tallerkenen. Gentag med hver portion.

      • Trin 16 af 16

        Læg en skefuld reje-ceviche på hver ris-top. Fordel resten af cevichen på tallerknerne. Husk også saften - den giver god smag til risene. Pynt eventuelt med koriander eller persille.

        • Koriander eller persille til pynt
    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Alba var med på GoCook-madcamp, hvor temaet var ’100% din verdensmad’.

        Alba har familie fra Ecuador, og derfor udviklede hun denne lækre ceviche af rejer. Ceviche stammer fra Sydamerika, og betyder at fisk eller skaldyr bliver ”kogt” ved at ligge og marinere i lime eller citron.

        Servér retten som hovedret, eller halver portion og lav en lækker forret i stedet. 

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Ris:

          • 1 dl. ris
          • 1 ½ dl. vand
          • ½ tsk. salt
          • 1 lille bundt persille
          • ½ fed hvidløg

          Ceviche:

          • 200 g. rejer
          • ½ citron
          • ¼ rødløg
          • ½ l. varmt vand
          • ½ tsk. salt
          • 100 g. cherrytomater
          • ¼ tsk. peber
          • Evt. ½ spsk. sukker
          • Koriander eller persille til pynt

           

          Køkkenredskaber

          • 1 decilitermål
          • 1 køkkenvægt
          • 1 teske
          • 1 lille gryde
          • 1 skærebræt
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 grydelåg
          • 3 skåle
          • 1 gaffel eller citruspresser
          • 2 tallerkener til servering
          • 1 kop

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Ris: Hæld ris, vand og salt i en gryde (kog det ikke endnu).
          4. Kom vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Hak persillen fint, og kom 1 spiseskefuld i gryden med ris. Gem resten til senere. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
          5. Pil hvidløget, og hak det meget fint. Kom det op i gryden til risene. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg.
          6. Læg låg på gryden, og bring risene i kog. Når vandet koger, skruer du ned på svag varme. Lad risene koge i 10 minutter.
          7. Tag gryden af varmen, og lad risene trække under låg i 10 minutter.
          8. Ceviche: Kom rejerne i en skål.
          9. Skær citronen over, og pres citronsaften ud over rejerne. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
          10. Pil rødløget, skær over på midten, og skær det derefter i tynde skiver. Klik på videoen og se, hvordan du skærer løg.
          11. Varm vand op i en lille gryde eller elkedel. Hæld vandet og salt i en lille skål. Kom løgskiverne ned i vandet, og lad dem trække i 5 minutter. Det gør, at løgene ikke er så bitre.
          12. Hæld vandet fra, og kom løgskiverne i en si. Skyl dem under koldt vand, og lad dem dryppe af i sien.
          13. Skyl cherrytomaterne, og hak dem groft.
          14. Bland rejer, citronsaften, løg, tomat, persille og peber sammen i en skål. Smag til. Hvis den er for sur, kan du komme ½ teske sukker i.
          15. Servering: Fyld en kop med kogte ris, og vend risene ud på en tallerken. Løft forsigtigt koppen, så risene kommer til at stå flot formet på tallerkenen. Gentag med hver portion.
          16. Læg en skefuld reje-ceviche på hver ris-top. Fordel resten af cevichen på tallerknerne. Husk også saften - den giver god smag til risene. Pynt eventuelt med koriander eller persille.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time

            Alba var med på GoCook-madcamp, hvor temaet var ’100% din verdensmad’.

            Alba har familie fra Ecuador, og derfor udviklede hun denne lækre ceviche af rejer. Ceviche stammer fra Sydamerika, og betyder at fisk eller skaldyr bliver ”kogt” ved at ligge og marinere i lime eller citron.

            Servér retten som hovedret, eller halver portion og lav en lækker forret i stedet. 

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 1143 kJ / 274 kcal
            • Protein: 32 %
            • Kulhydrat: 59 %
            • Fedt: 9 %
        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 16

            Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

          • Trin 2 af 16

            Find alle ingredienserne frem.

            Ris:

            • 2 dl. ris
            • 3 dl. vand
            • 1 tsk. salt
            • 1 lille bundt persille
            • 1 fed hvidløg

            Ceviche:

            • 400 g. rejer
            • 1 citron
            • ½ rødløg
            • 1 l. varmt vand
            • 1 tsk. salt
            • 200 g. cherrytomater
            • ½ tsk. peber
            • Evt. ½ spsk. sukker
            • Koriander eller persille til pynt
          • Trin 3 af 16

            Ris: Hæld ris, vand og salt i en gryde (kog det ikke endnu).

            • 2 dl. ris
            • 3 dl. vand
            • 1 tsk. salt
          • Trin 4 af 16

            Kom vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Hak persillen fint, og kom 2 spiseskefulde i gryden med ris. Gem resten til senere. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

            • 1 lille bundt persille
          • Trin 5 af 16

            Pil hvidløget, og hak det meget fint. Kom det op i gryden til risene. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg.

            • 1 fed hvidløg
          • Trin 6 af 16

            Læg låg på gryden, og bring risene i kog. Når vandet koger, skruer du ned på svag varme. Lad risene koge i 10 minutter.

          • Trin 7 af 16

            Tag gryden af varmen, og lad risene trække under låg i 10 minutter.

          • Trin 8 af 16

            Ceviche: Kom rejerne i en skål.

            • 400 g. rejer
          • Trin 9 af 16

            Skær citronen over, og pres citronsaften ud over rejerne. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.

            • 1 citron
          • Trin 10 af 16

            Pil rødløget, skær over på midten, og skær det derefter i tynde skiver. Klik på videoen og se, hvordan du skærer løg.

            • ½ rødløg
          • Trin 11 af 16

            Varm vand op i en lille gryde eller elkedel. Hæld vandet og salt i en lille skål. Kom løgskiverne ned i vandet, og lad dem trække i 5 minutter. Det gør, at løgene ikke er så bitre.

            • 1 l. varmt vand
            • 1 tsk. salt
          • Trin 12 af 16

            Hæld vandet fra, og kom løgskiverne i en si. Skyl dem under koldt vand, og lad dem dryppe af i sien.

          • Trin 13 af 16

            Skyl cherrytomaterne, og hak dem groft.

            • 200 g. cherrytomater
          • Trin 14 af 16

            Bland rejer, citronsaften, løg, tomat, persille og peber sammen i en skål. Smag til. Hvis den er for sur, kan du komme ½ teske sukker i.

            • ½ tsk. peber
            • Evt. ½ spsk. sukker
          • Trin 15 af 16

            Servering: Fyld en kop med kogte ris, og vend risene ud på en tallerken. Løft forsigtigt koppen, så risene kommer til at stå flot formet på tallerkenen. Gentag med hver portion.

          • Trin 16 af 16

            Læg en skefuld reje-ceviche på hver ris-top. Fordel resten af cevichen på tallerknerne. Husk også saften - den giver god smag til risene. Pynt eventuelt med koriander eller persille.

            • Koriander eller persille til pynt
        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Alba var med på GoCook-madcamp, hvor temaet var ’100% din verdensmad’.

            Alba har familie fra Ecuador, og derfor udviklede hun denne lækre ceviche af rejer. Ceviche stammer fra Sydamerika, og betyder at fisk eller skaldyr bliver ”kogt” ved at ligge og marinere i lime eller citron.

            Servér retten som hovedret, eller halver portion og lav en lækker forret i stedet. 

            Du skal bruge

              Ingredienser

              Ris:

              • 2 dl. ris
              • 3 dl. vand
              • 1 tsk. salt
              • 1 lille bundt persille
              • 1 fed hvidløg

              Ceviche:

              • 400 g. rejer
              • 1 citron
              • ½ rødløg
              • 1 l. varmt vand
              • 1 tsk. salt
              • 200 g. cherrytomater
              • ½ tsk. peber
              • Evt. ½ spsk. sukker
              • Koriander eller persille til pynt

               

              Køkkenredskaber

              • 1 decilitermål
              • 1 køkkenvægt
              • 1 teske
              • 1 lille gryde
              • 1 skærebræt
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 grydelåg
              • 3 skåle
              • 1 gaffel eller citruspresser
              • 4 tallerkener til servering
              • 1 kop

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Ris: Hæld ris, vand og salt i en gryde (kog det ikke endnu).
              4. Kom vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Hak persillen fint, og kom 2 spiseskefulde i gryden med ris. Gem resten til senere. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
              5. Pil hvidløget, og hak det meget fint. Kom det op i gryden til risene. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg.
              6. Læg låg på gryden, og bring risene i kog. Når vandet koger, skruer du ned på svag varme. Lad risene koge i 10 minutter.
              7. Tag gryden af varmen, og lad risene trække under låg i 10 minutter.
              8. Ceviche: Kom rejerne i en skål.
              9. Skær citronen over, og pres citronsaften ud over rejerne. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
              10. Pil rødløget, skær over på midten, og skær det derefter i tynde skiver. Klik på videoen og se, hvordan du skærer løg.
              11. Varm vand op i en lille gryde eller elkedel. Hæld vandet og salt i en lille skål. Kom løgskiverne ned i vandet, og lad dem trække i 5 minutter. Det gør, at løgene ikke er så bitre.
              12. Hæld vandet fra, og kom løgskiverne i en si. Skyl dem under koldt vand, og lad dem dryppe af i sien.
              13. Skyl cherrytomaterne, og hak dem groft.
              14. Bland rejer, citronsaften, løg, tomat, persille og peber sammen i en skål. Smag til. Hvis den er for sur, kan du komme ½ teske sukker i.
              15. Servering: Fyld en kop med kogte ris, og vend risene ud på en tallerken. Løft forsigtigt koppen, så risene kommer til at stå flot formet på tallerkenen. Gentag med hver portion.
              16. Læg en skefuld reje-ceviche på hver ris-top. Fordel resten af cevichen på tallerknerne. Husk også saften - den giver god smag til risene. Pynt eventuelt med koriander eller persille.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time

                Alba var med på GoCook-madcamp, hvor temaet var ’100% din verdensmad’.

                Alba har familie fra Ecuador, og derfor udviklede hun denne lækre ceviche af rejer. Ceviche stammer fra Sydamerika, og betyder at fisk eller skaldyr bliver ”kogt” ved at ligge og marinere i lime eller citron.

                Servér retten som hovedret, eller halver portion og lav en lækker forret i stedet. 

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 1143 kJ / 274 kcal
                • Protein: 32 %
                • Kulhydrat: 59 %
                • Fedt: 9 %
            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 16

                Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

              • Trin 2 af 16

                Find alle ingredienserne frem.

                Ris:

                • 3 dl. ris
                • 4 ½ dl. vand
                • 1 ½ tsk. salt
                • 1 ½ bundt persille
                • 1 ½ fed hvidløg

                Ceviche:

                • 600 g. rejer
                • 1 ½ citron
                • ¾ rødløg
                • 1 ½ l. varmt vand
                • 1 ½ tsk. salt
                • 300 g. cherrytomater
                • ¾ tsk. peber
                • Evt. ½ spsk. sukker
                • Koriander eller persille til pynt
              • Trin 3 af 16

                Ris: Hæld ris, vand og salt i en gryde (kog det ikke endnu).

                • 3 dl. ris
                • 4 ½ dl. vand
                • 1 ½ tsk. salt
              • Trin 4 af 16

                Kom vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Hak persillen fint, og kom 3 spiseskefulde i gryden med ris. Gem resten til senere. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

                • 1 ½ bundt persille
              • Trin 5 af 16

                Pil hvidløget, og hak det meget fint. Kom det op i gryden til risene. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg.

                • 1 ½ fed hvidløg
              • Trin 6 af 16

                Læg låg på gryden, og bring risene i kog. Når vandet koger, skruer du ned på svag varme. Lad risene koge i 10 minutter.

              • Trin 7 af 16

                Tag gryden af varmen, og lad risene trække under låg i 10 minutter.

              • Trin 8 af 16

                Ceviche: Kom rejerne i en skål.

                • 600 g. rejer
              • Trin 9 af 16

                Skær citronen over, og pres citronsaften ud over rejerne. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.

                • 1 ½ citron
              • Trin 10 af 16

                Pil rødløget, skær over på midten, og skær det derefter i tynde skiver. Klik på videoen og se, hvordan du skærer løg.

                • ¾ rødløg
              • Trin 11 af 16

                Varm vand op i en lille gryde eller elkedel. Hæld vandet og salt i en lille skål. Kom løgskiverne ned i vandet, og lad dem trække i 5 minutter. Det gør, at løgene ikke er så bitre.

                • 1 ½ l. varmt vand
                • 1 ½ tsk. salt
              • Trin 12 af 16

                Hæld vandet fra, og kom løgskiverne i en si. Skyl dem under koldt vand, og lad dem dryppe af i sien.

              • Trin 13 af 16

                Skyl cherrytomaterne, og hak dem groft.

                • 300 g. cherrytomater
              • Trin 14 af 16

                Bland rejer, citronsaften, løg, tomat, persille og peber sammen i en skål. Smag til. Hvis den er for sur, kan du komme ½ teske sukker i.

                • ¾ tsk. peber
                • Evt. ½ spsk. sukker
              • Trin 15 af 16

                Servering: Fyld en kop med kogte ris, og vend risene ud på en tallerken. Løft forsigtigt koppen, så risene kommer til at stå flot formet på tallerkenen. Gentag med hver portion.

              • Trin 16 af 16

                Læg en skefuld reje-ceviche på hver ris-top. Fordel resten af cevichen på tallerknerne. Husk også saften - den giver god smag til risene. Pynt eventuelt med koriander eller persille.

                • Koriander eller persille til pynt
            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Alba var med på GoCook-madcamp, hvor temaet var ’100% din verdensmad’.

                Alba har familie fra Ecuador, og derfor udviklede hun denne lækre ceviche af rejer. Ceviche stammer fra Sydamerika, og betyder at fisk eller skaldyr bliver ”kogt” ved at ligge og marinere i lime eller citron.

                Servér retten som hovedret, eller halver portion og lav en lækker forret i stedet. 

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  Ris:

                  • 3 dl. ris
                  • 4 ½ dl. vand
                  • 1 ½ tsk. salt
                  • 1 ½ bundt persille
                  • 1 ½ fed hvidløg

                  Ceviche:

                  • 600 g. rejer
                  • 1 ½ citron
                  • ¾ rødløg
                  • 1 ½ l. varmt vand
                  • 1 ½ tsk. salt
                  • 300 g. cherrytomater
                  • ¾ tsk. peber
                  • Evt. ½ spsk. sukker
                  • Koriander eller persille til pynt

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 decilitermål
                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 teske
                  • 1 lille gryde
                  • 1 skærebræt
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 grydelåg
                  • 3 skåle
                  • 1 gaffel eller citruspresser
                  • 6 tallerkener til servering
                  • 1 kop

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Ris: Hæld ris, vand og salt i en gryde (kog det ikke endnu).
                  4. Kom vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Hak persillen fint, og kom 3 spiseskefulde i gryden med ris. Gem resten til senere. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
                  5. Pil hvidløget, og hak det meget fint. Kom det op i gryden til risene. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg.
                  6. Læg låg på gryden, og bring risene i kog. Når vandet koger, skruer du ned på svag varme. Lad risene koge i 10 minutter.
                  7. Tag gryden af varmen, og lad risene trække under låg i 10 minutter.
                  8. Ceviche: Kom rejerne i en skål.
                  9. Skær citronen over, og pres citronsaften ud over rejerne. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
                  10. Pil rødløget, skær over på midten, og skær det derefter i tynde skiver. Klik på videoen og se, hvordan du skærer løg.
                  11. Varm vand op i en lille gryde eller elkedel. Hæld vandet og salt i en lille skål. Kom løgskiverne ned i vandet, og lad dem trække i 5 minutter. Det gør, at løgene ikke er så bitre.
                  12. Hæld vandet fra, og kom løgskiverne i en si. Skyl dem under koldt vand, og lad dem dryppe af i sien.
                  13. Skyl cherrytomaterne, og hak dem groft.
                  14. Bland rejer, citronsaften, løg, tomat, persille og peber sammen i en skål. Smag til. Hvis den er for sur, kan du komme ½ teske sukker i.
                  15. Servering: Fyld en kop med kogte ris, og vend risene ud på en tallerken. Løft forsigtigt koppen, så risene kommer til at stå flot formet på tallerkenen. Gentag med hver portion.
                  16. Læg en skefuld reje-ceviche på hver ris-top. Fordel resten af cevichen på tallerknerne. Husk også saften - den giver god smag til risene. Pynt eventuelt med koriander eller persille.