Albas ceviche fra Ecuador
easyBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time
Alba var med på GoCook-madcamp, hvor temaet var ’100% din verdensmad’.
Alba har familie fra Ecuador, og derfor udviklede hun denne lækre ceviche af rejer. Ceviche stammer fra Sydamerika, og betyder at fisk eller skaldyr bliver ”kogt” ved at ligge og marinere i lime eller citron.
Servér retten som hovedret, eller halver portion og lav en lækker forret i stedet.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 1143 kJ / 274 kcal
- Protein: 32 %
- Kulhydrat: 59 %
- Fedt: 9 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser:
Ris:
- 1 dl. ris
- 1 ½ dl. vand
- ½ tsk. salt
- 1 lille bundt persille
- ½ fed hvidløg
Ceviche:
- 200 g. rejer
- ½ citron
- ¼ rødløg
- ½ l. varmt vand
- ½ tsk. salt
- 100 g. cherrytomater
- ¼ tsk. peber
- Evt. ½ spsk. sukker
- Koriander eller persille til pynt
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber:
- 1 decilitermål
- 1 køkkenvægt
- 1 teske
- 1 lille gryde
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 grydelåg
- 3 skåle
- 1 gaffel eller citruspresser
- 2 tallerkener til servering
- 1 kop
Sådan gør du
- Trin 1 af 16
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 16
Find alle ingredienserne frem.
Ris:
- 1 dl. ris
- 1 ½ dl. vand
- ½ tsk. salt
- 1 lille bundt persille
- ½ fed hvidløg
Ceviche:
- 200 g. rejer
- ½ citron
- ¼ rødløg
- ½ l. varmt vand
- ½ tsk. salt
- 100 g. cherrytomater
- ¼ tsk. peber
- Evt. ½ spsk. sukker
- Koriander eller persille til pynt
- Trin 3 af 16
Ris: Hæld ris, vand og salt i en gryde (kog det ikke endnu).
- 1 dl. ris
- 1 ½ dl. vand
- ½ tsk. salt
- Trin 4 af 16
Kom vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Hak persillen fint, og kom 1 spiseskefuld i gryden med ris. Gem resten til senere. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- 1 lille bundt persille
- Trin 5 af 16
Pil hvidløget, og hak det meget fint. Kom det op i gryden til risene. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg.
- ½ fed hvidløg
- Trin 6 af 16
Læg låg på gryden, og bring risene i kog. Når vandet koger, skruer du ned på svag varme. Lad risene koge i 10 minutter.
- Trin 7 af 16
Tag gryden af varmen, og lad risene trække under låg i 10 minutter.
- Trin 8 af 16
Ceviche: Kom rejerne i en skål.
- 200 g. rejer
- Trin 9 af 16
Skær citronen over, og pres citronsaften ud over rejerne. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
- ½ citron
- Trin 10 af 16
Pil rødløget, skær over på midten, og skær det derefter i tynde skiver. Klik på videoen og se, hvordan du skærer løg.
- ¼ rødløg
- Trin 11 af 16
Varm vand op i en lille gryde eller elkedel. Hæld vandet og salt i en lille skål. Kom løgskiverne ned i vandet, og lad dem trække i 5 minutter. Det gør, at løgene ikke er så bitre.
- ½ l. varmt vand
- ½ tsk. salt
- Trin 12 af 16
Hæld vandet fra, og kom løgskiverne i en si. Skyl dem under koldt vand, og lad dem dryppe af i sien.
- Trin 13 af 16
Skyl cherrytomaterne, og hak dem groft.
- 100 g. cherrytomater
- Trin 14 af 16
Bland rejer, citronsaften, løg, tomat, persille og peber sammen i en skål. Smag til. Hvis den er for sur, kan du komme ½ teske sukker i.
- ¼ tsk. peber
- Evt. ½ spsk. sukker
- Trin 15 af 16
Servering: Fyld en kop med kogte ris, og vend risene ud på en tallerken. Løft forsigtigt koppen, så risene kommer til at stå flot formet på tallerkenen. Gentag med hver portion.
- Trin 16 af 16
Læg en skefuld reje-ceviche på hver ris-top. Fordel resten af cevichen på tallerknerne. Husk også saften - den giver god smag til risene. Pynt eventuelt med koriander eller persille.
- Koriander eller persille til pynt
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Alba var med på GoCook-madcamp, hvor temaet var ’100% din verdensmad’.
Alba har familie fra Ecuador, og derfor udviklede hun denne lækre ceviche af rejer. Ceviche stammer fra Sydamerika, og betyder at fisk eller skaldyr bliver ”kogt” ved at ligge og marinere i lime eller citron.
Servér retten som hovedret, eller halver portion og lav en lækker forret i stedet.
Du skal bruge
Ingredienser
Ris:
- 1 dl. ris
- 1 ½ dl. vand
- ½ tsk. salt
- 1 lille bundt persille
- ½ fed hvidløg
Ceviche:
- 200 g. rejer
- ½ citron
- ¼ rødløg
- ½ l. varmt vand
- ½ tsk. salt
- 100 g. cherrytomater
- ¼ tsk. peber
- Evt. ½ spsk. sukker
- Koriander eller persille til pynt
Køkkenredskaber
- 1 decilitermål
- 1 køkkenvægt
- 1 teske
- 1 lille gryde
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 grydelåg
- 3 skåle
- 1 gaffel eller citruspresser
- 2 tallerkener til servering
- 1 kop
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Ris: Hæld ris, vand og salt i en gryde (kog det ikke endnu).
- Kom vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Hak persillen fint, og kom 1 spiseskefuld i gryden med ris. Gem resten til senere. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- Pil hvidløget, og hak det meget fint. Kom det op i gryden til risene. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg.
- Læg låg på gryden, og bring risene i kog. Når vandet koger, skruer du ned på svag varme. Lad risene koge i 10 minutter.
- Tag gryden af varmen, og lad risene trække under låg i 10 minutter.
- Ceviche: Kom rejerne i en skål.
- Skær citronen over, og pres citronsaften ud over rejerne. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
- Pil rødløget, skær over på midten, og skær det derefter i tynde skiver. Klik på videoen og se, hvordan du skærer løg.
- Varm vand op i en lille gryde eller elkedel. Hæld vandet og salt i en lille skål. Kom løgskiverne ned i vandet, og lad dem trække i 5 minutter. Det gør, at løgene ikke er så bitre.
- Hæld vandet fra, og kom løgskiverne i en si. Skyl dem under koldt vand, og lad dem dryppe af i sien.
- Skyl cherrytomaterne, og hak dem groft.
- Bland rejer, citronsaften, løg, tomat, persille og peber sammen i en skål. Smag til. Hvis den er for sur, kan du komme ½ teske sukker i.
- Servering: Fyld en kop med kogte ris, og vend risene ud på en tallerken. Løft forsigtigt koppen, så risene kommer til at stå flot formet på tallerkenen. Gentag med hver portion.
- Læg en skefuld reje-ceviche på hver ris-top. Fordel resten af cevichen på tallerknerne. Husk også saften - den giver god smag til risene. Pynt eventuelt med koriander eller persille.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time
Alba var med på GoCook-madcamp, hvor temaet var ’100% din verdensmad’.
Alba har familie fra Ecuador, og derfor udviklede hun denne lækre ceviche af rejer. Ceviche stammer fra Sydamerika, og betyder at fisk eller skaldyr bliver ”kogt” ved at ligge og marinere i lime eller citron.
Servér retten som hovedret, eller halver portion og lav en lækker forret i stedet.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 1143 kJ / 274 kcal
- Protein: 32 %
- Kulhydrat: 59 %
- Fedt: 9 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser:
Ris:
- 2 dl. ris
- 3 dl. vand
- 1 tsk. salt
- 1 lille bundt persille
- 1 fed hvidløg
Ceviche:
- 400 g. rejer
- 1 Citron
- ½ rødløg
- 1 l. varmt vand
- 1 tsk. salt
- 200 g. cherrytomater
- ½ tsk. peber
- Evt. ½ spsk. sukker
- Koriander eller persille til pynt
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber:
- 1 decilitermål
- 1 køkkenvægt
- 1 teske
- 1 lille gryde
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 grydelåg
- 3 skåle
- 1 gaffel eller citruspresser
- 4 tallerkener til servering
- 1 kop
Sådan gør du
- Trin 1 af 16
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 16
Find alle ingredienserne frem.
Ris:
- 2 dl. ris
- 3 dl. vand
- 1 tsk. salt
- 1 lille bundt persille
- 1 fed hvidløg
Ceviche:
- 400 g. rejer
- 1 citron
- ½ rødløg
- 1 l. varmt vand
- 1 tsk. salt
- 200 g. cherrytomater
- ½ tsk. peber
- Evt. ½ spsk. sukker
- Koriander eller persille til pynt
- Trin 3 af 16
Ris: Hæld ris, vand og salt i en gryde (kog det ikke endnu).
- 2 dl. ris
- 3 dl. vand
- 1 tsk. salt
- Trin 4 af 16
Kom vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Hak persillen fint, og kom 2 spiseskefulde i gryden med ris. Gem resten til senere. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- 1 lille bundt persille
- Trin 5 af 16
Pil hvidløget, og hak det meget fint. Kom det op i gryden til risene. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg.
- 1 fed hvidløg
- Trin 6 af 16
Læg låg på gryden, og bring risene i kog. Når vandet koger, skruer du ned på svag varme. Lad risene koge i 10 minutter.
- Trin 7 af 16
Tag gryden af varmen, og lad risene trække under låg i 10 minutter.
- Trin 8 af 16
Ceviche: Kom rejerne i en skål.
- 400 g. rejer
- Trin 9 af 16
Skær citronen over, og pres citronsaften ud over rejerne. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
- 1 citron
- Trin 10 af 16
Pil rødløget, skær over på midten, og skær det derefter i tynde skiver. Klik på videoen og se, hvordan du skærer løg.
- ½ rødløg
- Trin 11 af 16
Varm vand op i en lille gryde eller elkedel. Hæld vandet og salt i en lille skål. Kom løgskiverne ned i vandet, og lad dem trække i 5 minutter. Det gør, at løgene ikke er så bitre.
- 1 l. varmt vand
- 1 tsk. salt
- Trin 12 af 16
Hæld vandet fra, og kom løgskiverne i en si. Skyl dem under koldt vand, og lad dem dryppe af i sien.
- Trin 13 af 16
Skyl cherrytomaterne, og hak dem groft.
- 200 g. cherrytomater
- Trin 14 af 16
Bland rejer, citronsaften, løg, tomat, persille og peber sammen i en skål. Smag til. Hvis den er for sur, kan du komme ½ teske sukker i.
- ½ tsk. peber
- Evt. ½ spsk. sukker
- Trin 15 af 16
Servering: Fyld en kop med kogte ris, og vend risene ud på en tallerken. Løft forsigtigt koppen, så risene kommer til at stå flot formet på tallerkenen. Gentag med hver portion.
- Trin 16 af 16
Læg en skefuld reje-ceviche på hver ris-top. Fordel resten af cevichen på tallerknerne. Husk også saften - den giver god smag til risene. Pynt eventuelt med koriander eller persille.
- Koriander eller persille til pynt
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Alba var med på GoCook-madcamp, hvor temaet var ’100% din verdensmad’.
Alba har familie fra Ecuador, og derfor udviklede hun denne lækre ceviche af rejer. Ceviche stammer fra Sydamerika, og betyder at fisk eller skaldyr bliver ”kogt” ved at ligge og marinere i lime eller citron.
Servér retten som hovedret, eller halver portion og lav en lækker forret i stedet.
Du skal bruge
Ingredienser
Ris:
- 2 dl. ris
- 3 dl. vand
- 1 tsk. salt
- 1 lille bundt persille
- 1 fed hvidløg
Ceviche:
- 400 g. rejer
- 1 citron
- ½ rødløg
- 1 l. varmt vand
- 1 tsk. salt
- 200 g. cherrytomater
- ½ tsk. peber
- Evt. ½ spsk. sukker
- Koriander eller persille til pynt
Køkkenredskaber
- 1 decilitermål
- 1 køkkenvægt
- 1 teske
- 1 lille gryde
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 grydelåg
- 3 skåle
- 1 gaffel eller citruspresser
- 4 tallerkener til servering
- 1 kop
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Ris: Hæld ris, vand og salt i en gryde (kog det ikke endnu).
- Kom vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Hak persillen fint, og kom 2 spiseskefulde i gryden med ris. Gem resten til senere. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- Pil hvidløget, og hak det meget fint. Kom det op i gryden til risene. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg.
- Læg låg på gryden, og bring risene i kog. Når vandet koger, skruer du ned på svag varme. Lad risene koge i 10 minutter.
- Tag gryden af varmen, og lad risene trække under låg i 10 minutter.
- Ceviche: Kom rejerne i en skål.
- Skær citronen over, og pres citronsaften ud over rejerne. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
- Pil rødløget, skær over på midten, og skær det derefter i tynde skiver. Klik på videoen og se, hvordan du skærer løg.
- Varm vand op i en lille gryde eller elkedel. Hæld vandet og salt i en lille skål. Kom løgskiverne ned i vandet, og lad dem trække i 5 minutter. Det gør, at løgene ikke er så bitre.
- Hæld vandet fra, og kom løgskiverne i en si. Skyl dem under koldt vand, og lad dem dryppe af i sien.
- Skyl cherrytomaterne, og hak dem groft.
- Bland rejer, citronsaften, løg, tomat, persille og peber sammen i en skål. Smag til. Hvis den er for sur, kan du komme ½ teske sukker i.
- Servering: Fyld en kop med kogte ris, og vend risene ud på en tallerken. Løft forsigtigt koppen, så risene kommer til at stå flot formet på tallerkenen. Gentag med hver portion.
- Læg en skefuld reje-ceviche på hver ris-top. Fordel resten af cevichen på tallerknerne. Husk også saften - den giver god smag til risene. Pynt eventuelt med koriander eller persille.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time
Alba var med på GoCook-madcamp, hvor temaet var ’100% din verdensmad’.
Alba har familie fra Ecuador, og derfor udviklede hun denne lækre ceviche af rejer. Ceviche stammer fra Sydamerika, og betyder at fisk eller skaldyr bliver ”kogt” ved at ligge og marinere i lime eller citron.
Servér retten som hovedret, eller halver portion og lav en lækker forret i stedet.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 1143 kJ / 274 kcal
- Protein: 32 %
- Kulhydrat: 59 %
- Fedt: 9 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser:
Ris:
- 3 dl. ris
- 4 ½ dl. vand
- 1 ½ tsk. salt
- 1 ½ bundt persille
- 1 ½ fed hvidløg
Ceviche:
- 600 g. rejer
- 1 ½ citron
- ¾ rødløg
- 1 ½ l. varmt vand
- 1 ½ tsk. salt
- 300 g. cherrytomater
- ¾ tsk. peber
- Evt. ½ spsk. sukker
- Koriander eller persille til pynt
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber:
- 1 decilitermål
- 1 køkkenvægt
- 1 teske
- 1 lille gryde
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 grydelåg
- 3 skåle
- 1 gaffel eller citruspresser
- 6 tallerkener til servering
- 1 kop
Sådan gør du
- Trin 1 af 16
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 16
Find alle ingredienserne frem.
Ris:
- 3 dl. ris
- 4 ½ dl. vand
- 1 ½ tsk. salt
- 1 ½ bundt persille
- 1 ½ fed hvidløg
Ceviche:
- 600 g. rejer
- 1 ½ citron
- ¾ rødløg
- 1 ½ l. varmt vand
- 1 ½ tsk. salt
- 300 g. cherrytomater
- ¾ tsk. peber
- Evt. ½ spsk. sukker
- Koriander eller persille til pynt
- Trin 3 af 16
Ris: Hæld ris, vand og salt i en gryde (kog det ikke endnu).
- 3 dl. ris
- 4 ½ dl. vand
- 1 ½ tsk. salt
- Trin 4 af 16
Kom vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Hak persillen fint, og kom 3 spiseskefulde i gryden med ris. Gem resten til senere. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- 1 ½ bundt persille
- Trin 5 af 16
Pil hvidløget, og hak det meget fint. Kom det op i gryden til risene. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg.
- 1 ½ fed hvidløg
- Trin 6 af 16
Læg låg på gryden, og bring risene i kog. Når vandet koger, skruer du ned på svag varme. Lad risene koge i 10 minutter.
- Trin 7 af 16
Tag gryden af varmen, og lad risene trække under låg i 10 minutter.
- Trin 8 af 16
Ceviche: Kom rejerne i en skål.
- 600 g. rejer
- Trin 9 af 16
Skær citronen over, og pres citronsaften ud over rejerne. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
- 1 ½ citron
- Trin 10 af 16
Pil rødløget, skær over på midten, og skær det derefter i tynde skiver. Klik på videoen og se, hvordan du skærer løg.
- ¾ rødløg
- Trin 11 af 16
Varm vand op i en lille gryde eller elkedel. Hæld vandet og salt i en lille skål. Kom løgskiverne ned i vandet, og lad dem trække i 5 minutter. Det gør, at løgene ikke er så bitre.
- 1 ½ l. varmt vand
- 1 ½ tsk. salt
- Trin 12 af 16
Hæld vandet fra, og kom løgskiverne i en si. Skyl dem under koldt vand, og lad dem dryppe af i sien.
- Trin 13 af 16
Skyl cherrytomaterne, og hak dem groft.
- 300 g. cherrytomater
- Trin 14 af 16
Bland rejer, citronsaften, løg, tomat, persille og peber sammen i en skål. Smag til. Hvis den er for sur, kan du komme ½ teske sukker i.
- ¾ tsk. peber
- Evt. ½ spsk. sukker
- Trin 15 af 16
Servering: Fyld en kop med kogte ris, og vend risene ud på en tallerken. Løft forsigtigt koppen, så risene kommer til at stå flot formet på tallerkenen. Gentag med hver portion.
- Trin 16 af 16
Læg en skefuld reje-ceviche på hver ris-top. Fordel resten af cevichen på tallerknerne. Husk også saften - den giver god smag til risene. Pynt eventuelt med koriander eller persille.
- Koriander eller persille til pynt
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Alba var med på GoCook-madcamp, hvor temaet var ’100% din verdensmad’.
Alba har familie fra Ecuador, og derfor udviklede hun denne lækre ceviche af rejer. Ceviche stammer fra Sydamerika, og betyder at fisk eller skaldyr bliver ”kogt” ved at ligge og marinere i lime eller citron.
Servér retten som hovedret, eller halver portion og lav en lækker forret i stedet.
Du skal bruge
Ingredienser
Ris:
- 3 dl. ris
- 4 ½ dl. vand
- 1 ½ tsk. salt
- 1 ½ bundt persille
- 1 ½ fed hvidløg
Ceviche:
- 600 g. rejer
- 1 ½ citron
- ¾ rødløg
- 1 ½ l. varmt vand
- 1 ½ tsk. salt
- 300 g. cherrytomater
- ¾ tsk. peber
- Evt. ½ spsk. sukker
- Koriander eller persille til pynt
Køkkenredskaber
- 1 decilitermål
- 1 køkkenvægt
- 1 teske
- 1 lille gryde
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 grydelåg
- 3 skåle
- 1 gaffel eller citruspresser
- 6 tallerkener til servering
- 1 kop
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Ris: Hæld ris, vand og salt i en gryde (kog det ikke endnu).
- Kom vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Hak persillen fint, og kom 3 spiseskefulde i gryden med ris. Gem resten til senere. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- Pil hvidløget, og hak det meget fint. Kom det op i gryden til risene. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg.
- Læg låg på gryden, og bring risene i kog. Når vandet koger, skruer du ned på svag varme. Lad risene koge i 10 minutter.
- Tag gryden af varmen, og lad risene trække under låg i 10 minutter.
- Ceviche: Kom rejerne i en skål.
- Skær citronen over, og pres citronsaften ud over rejerne. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
- Pil rødløget, skær over på midten, og skær det derefter i tynde skiver. Klik på videoen og se, hvordan du skærer løg.
- Varm vand op i en lille gryde eller elkedel. Hæld vandet og salt i en lille skål. Kom løgskiverne ned i vandet, og lad dem trække i 5 minutter. Det gør, at løgene ikke er så bitre.
- Hæld vandet fra, og kom løgskiverne i en si. Skyl dem under koldt vand, og lad dem dryppe af i sien.
- Skyl cherrytomaterne, og hak dem groft.
- Bland rejer, citronsaften, løg, tomat, persille og peber sammen i en skål. Smag til. Hvis den er for sur, kan du komme ½ teske sukker i.
- Servering: Fyld en kop med kogte ris, og vend risene ud på en tallerken. Løft forsigtigt koppen, så risene kommer til at stå flot formet på tallerkenen. Gentag med hver portion.
- Læg en skefuld reje-ceviche på hver ris-top. Fordel resten af cevichen på tallerknerne. Husk også saften - den giver god smag til risene. Pynt eventuelt med koriander eller persille.
-