Agnetes rispapirruller

Agnetes rispapirruller

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 30 minutter

        Agnete var med på GoCook-madcamp, hvor temaet var 100 % din madpakke.

        Agnete valgte at lave rispapirruller, fordi de er nemme at tage med og lette at lave.

        Tip: Kom lige det fyld i, du bedst kan lide. Kun din fantasi sætter grænser!

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 306 kJ / 73 kcal
        • Protein: 23 %
        • Kulhydrat: 72 %
        • Fedt: 5 %
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 19

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 19

        Mål alle ingredienserne af.

        • 200 g. rejer i lage (drænet vægt)
        • ¼ salathoved
        • 100 g. frosne grønne bønner
        • ½ glaskål eller ½ agurk
        • 1 mango eller 1 gulerod
        • 10-12 stk. store, runde rispapir
        • Vand til at dyppe rispapirerne i
        • Sød chilisovs
      • Trin 3 af 19

        Sæt en sigte ned i en skål, og hæld vandet fra rejerne. Lad dem dryppe af.

        • 200 g. rejer i lage (drænet vægt)
      • Trin 4 af 19

        Iceberg: Fjern de yderste, grove blade af salathovedet. Skyl salathovedet.

        • ¼ salathoved
      • Trin 5 af 19

        Læg salathovedet på et skærebræt Skær salathovedet i kvarte med en stor kniv. Pluk bladene af ¼ salathoved.

      • Trin 6 af 19

        Tag en lille gryde frem. Kom vand i, læg låg på, og bring vandet i kog.

      • Trin 7 af 19

        Kom de frosne bønner ned i vandet. Lad dem koge i 1 minut.

        • 100 g. frosne grønne bønner
      • Trin 8 af 19

        Stil et dørslag ned i vasken. Hæld vand og bønner ned i dørslaget. Hæld koldt vand over, og lad bønnerne dryppe af.

      • Trin 9 af 19

        Hvis du bruger glaskål: Skær toppen og bunden af glaskålen.

        • ½ glaskål eller ½ agurk
      • Trin 10 af 19

        Skær skrællen af ved at skære ned langs glaskålens sider. Skær kun lige den grønne skal af. Ikke det hvide. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer glaskål.

      • Trin 11 af 19

        Skær glaskålen i tynde strimler.

      • Trin 12 af 19

        Hvis du bruger agurk: Skyl agurken. Skær den over på langs, og skær den i tynde strimler.

      • Trin 13 af 19

        Hvis du bruger mango: Skær den store kerne væk ved at holde mangoen, så den smalle side vender ind mod dig. Skær ned langs den store kerne på begge sider af den. Så har du to halvdele. Skær riller ned i mangokødet, så det ligner tern. Du må ikke skære ned igennem skallen. Vend nu skallen modsat, så mangokødet vender opad. Det ligner næsten et pindsvin. Skær ternene af. Klik på metodevideoen og se, hvordan du udstener en mango.

        • 1 mango eller 1 gulerod
      • Trin 14 af 19

        Hvis du bruger gulerod: Skræl guleroden, og skær den i tynde strimler.

      • Trin 15 af 19

        Læg husholdningsfilm rundt om et rent skærebræt.

      • Trin 16 af 19

        Kom lunkent vand i et fad. Dyp et stykke rispapir i vandet i ca. 20 sekunder.

        • 10-12 stk. store, runde rispapir
        • Vand til at dyppe rispapirerne i
      • Trin 17 af 19

        Læg det våde rispapir på skærebrættet med husholdningsfilm.

      • Trin 18 af 19

        Fyld straks det våde rispapir med fyld. Læg først et salatblad og derefter de øvrige ingredienser ovenpå. Fold nu rispapiret rundt om fyldet, så det ikke falder ud.

      • Trin 19 af 19

        Spis rispapirrullerne med lidt sød chilisovs til, eller pak dem ind i husholdningsfilm til madpakken.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Agnete var med på GoCook-madcamp, hvor temaet var 100 % din madpakke.

        Agnete valgte at lave rispapirruller, fordi de er nemme at tage med og lette at lave.

        Tip: Kom lige det fyld i, du bedst kan lide. Kun din fantasi sætter grænser!

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 200 g. rejer i lage (drænet vægt)
          • ¼ salathoved
          • 100 g. frosne grønne bønner
          • ½ glaskål eller ½ agurk
          • 1 mango eller 1 gulerod
          • 10-12 stk. store, runde rispapir
          • Vand til at dyppe rispapirerne i

          Dip:

          • Sød chilisovs

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 mellem skål
          • 1 sigte
          • 1 lille gryde
          • 1 grydelåg
          • 2 skærebrætter
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 rent viskestykke
          • Husholdningsfilm
          • 1 fad

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Sæt en sigte ned i en skål, og hæld vandet fra rejerne. Lad dem dryppe af.
          4. Iceberg: Fjern de yderste, grove blade af salathovedet. Skyl salathovedet.
          5. Læg salathovedet på et skærebræt Skær salathovedet i kvarte med en stor kniv. Pluk bladene af ¼ salathoved.
          6. Tag en lille gryde frem. Kom vand i, læg låg på, og bring vandet i kog.
          7. Kom de frosne bønner ned i vandet. Lad dem koge i 1 minut.
          8. Stil et dørslag ned i vasken. Hæld vand og bønner ned i dørslaget. Hæld koldt vand over, og lad bønnerne dryppe af.
          9. Hvis du bruger glaskål: Skær toppen og bunden af glaskålen.
          10. Skær skrællen af ved at skære ned langs glaskålens sider. Skær kun lige den grønne skal af. Ikke det hvide. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer glaskål.
          11. Skær glaskålen i tynde strimler.
          12. Hvis du bruger agurk: Skyl agurken. Skær den over på langs, og skær den i tynde strimler.
          13. Hvis du bruger mango: Skær den store kerne væk ved at holde mangoen, så den smalle side vender ind mod dig. Skær ned langs den store kerne på begge sider af den. Så har du to halvdele. Skær riller ned i mangokødet, så det ligner tern. Du må ikke skære ned igennem skallen. Vend nu skallen modsat, så mangokødet vender opad. Det ligner næsten et pindsvin. Skær ternene af. Klik på metodevideoen og se, hvordan du udstener en mango.
          14. Hvis du bruger gulerod: Skræl guleroden, og skær den i tynde strimler.
          15. Læg husholdningsfilm rundt om et rent skærebræt.
          16. Kom lunkent vand i et fad. Dyp et stykke rispapir i vandet i ca. 20 sekunder.
          17. Læg det våde rispapir på skærebrættet med husholdningsfilm.
          18. Fyld straks det våde rispapir med fyld. Læg først et salatblad og derefter de øvrige ingredienser ovenpå. Fold nu rispapiret rundt om fyldet, så det ikke falder ud.
          19. Spis rispapirrullerne med lidt sød chilisovs til, eller pak dem ind i husholdningsfilm til madpakken.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 30 minutter

            Agnete var med på GoCook-madcamp, hvor temaet var 100 % din madpakke.

            Agnete valgte at lave rispapirruller, fordi de er nemme at tage med og lette at lave.

            Tip: Kom lige det fyld i, du bedst kan lide. Kun din fantasi sætter grænser!

            Energi-indhold pr. stk.
            • Energi: 306 kJ / 73 kcal
            • Protein: 23 %
            • Kulhydrat: 72 %
            • Fedt: 5 %
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 19

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

          • Trin 2 af 19

            Mål alle ingredienserne af.

            • 400 g. rejer i lage (drænet vægt)
            • ½ salathoved
            • 200 g. frosne grønne bønner
            • 1 glaskål eller 1 agurk
            • 2 mangoer eller 2 gulerødder
            • 20-24 stk. store, runde rispapir
            • Vand til at dyppe rispapirerne i
            • Sød chilisovs
          • Trin 3 af 19

            Sæt en sigte ned i en skål, og hæld vandet fra rejerne. Lad dem dryppe af.

            • 400 g. rejer i lage (drænet vægt)
          • Trin 4 af 19

            Tag et skærebræt og en kniv. Skær bunden af salaten. Pil alle bladene af salathovedet.

            • ½ salathoved
          • Trin 5 af 19

            Læg salathovedet på et skærebræt Skær salathovedet i kvarte med en stor kniv. Pluk bladene af ½ salathoved.

          • Trin 6 af 19

            Tag en lille gryde frem. Kom vand i, læg låg på, og bring vandet i kog.

          • Trin 7 af 19

            Kom de frosne bønner ned i vandet. Lad dem koge i 1 minut.

            • 200 g. frosne grønne bønner
          • Trin 8 af 19

            Stil et dørslag ned i vasken. Hæld vand og bønner ned i dørslaget. Hæld koldt vand over, og lad bønnerne dryppe af.

          • Trin 9 af 19

            Hvis du bruger glaskål: Skær toppen og bunden af glaskålen.

            • 1 glaskål eller 1 agurk
          • Trin 10 af 19

            Skær skrællen af ved at skære ned langs glaskålens sider. Skær kun lige den grønne skal af. Ikke det hvide. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer glaskål.

          • Trin 11 af 19

            Skær glaskålen i tynde strimler.

          • Trin 12 af 19

            Hvis du bruger agurk: Skyl agurken. Skær den over på langs, og skær den i tynde strimler.

          • Trin 13 af 19

            Hvis du bruger mango: Skær den store kerne væk ved at holde mangoen, så den smalle side vender ind mod dig. Skær ned langs den store kerne på begge sider af den. Så har du to halvdele. Skær riller ned i mangokødet, så det ligner tern. Du må ikke skære ned igennem skallen. Vend nu skallen modsat, så mangokødet vender opad. Det ligner næsten et pindsvin. Skær ternene af. Klik på metodevideoen og se, hvordan du udstener en mango.

            • 2 mangoer eller 2 gulerødder
          • Trin 14 af 19

            Hvis du bruger gulerod: Skræl guleroden, og skær den i tynde strimler.

          • Trin 15 af 19

            Læg husholdningsfilm rundt om et rent skærebræt.

          • Trin 16 af 19

            Kom lunkent vand i et fad. Dyp et stykke rispapir i vandet i ca. 20 sekunder.

            • 20-24 stk. store, runde rispapir
            • Vand til at dyppe rispapirerne i
          • Trin 17 af 19

            Læg det våde rispapir på skærebrættet med husholdningsfilm.

          • Trin 18 af 19

            Fyld straks det våde rispapir med fyld. Læg først et salatblad og derefter de øvrige ingredienser ovenpå. Fold nu rispapiret rundt om fyldet, så det ikke falder ud.

          • Trin 19 af 19

            Spis rispapirrullerne med lidt sød chilisovs til, eller pak dem ind i husholdningsfilm til madpakken.

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Agnete var med på GoCook-madcamp, hvor temaet var 100 % din madpakke.

            Agnete valgte at lave rispapirruller, fordi de er nemme at tage med og lette at lave.

            Tip: Kom lige det fyld i, du bedst kan lide. Kun din fantasi sætter grænser!

            Du skal bruge

              Ingredienser

              • 400 g. rejer i lage (drænet vægt)
              • ½ salathoved
              • 200 g. frosne grønne bønner
              • 1 glaskål eller 1 agurk
              • 2 mangoer eller 2 gulerødder
              • 20-24 stk. store, runde rispapir
              • Vand til at dyppe rispapirerne i

              Dip:

              • Sød chilisovs

               

              Køkkenredskaber

              • 1 køkkenvægt
              • 1 mellem skål
              • 1 sigte
              • 1 lille gryde
              • 1 grydelåg
              • 2 skærebrætter
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 rent viskestykke
              • Husholdningsfilm
              • 1 fad

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
              2. Mål alle ingredienserne af.
              3. Sæt en sigte ned i en skål, og hæld vandet fra rejerne. Lad dem dryppe af.
              4. Tag et skærebræt og en kniv. Skær bunden af salaten. Pil alle bladene af salathovedet.
              5. Læg salathovedet på et skærebræt Skær salathovedet i kvarte med en stor kniv. Pluk bladene af ½ salathoved.
              6. Tag en lille gryde frem. Kom vand i, læg låg på, og bring vandet i kog.
              7. Kom de frosne bønner ned i vandet. Lad dem koge i 1 minut.
              8. Stil et dørslag ned i vasken. Hæld vand og bønner ned i dørslaget. Hæld koldt vand over, og lad bønnerne dryppe af.
              9. Hvis du bruger glaskål: Skær toppen og bunden af glaskålen.
              10. Skær skrællen af ved at skære ned langs glaskålens sider. Skær kun lige den grønne skal af. Ikke det hvide. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer glaskål.
              11. Skær glaskålen i tynde strimler.
              12. Hvis du bruger agurk: Skyl agurken. Skær den over på langs, og skær den i tynde strimler.
              13. Hvis du bruger mango: Skær den store kerne væk ved at holde mangoen, så den smalle side vender ind mod dig. Skær ned langs den store kerne på begge sider af den. Så har du to halvdele. Skær riller ned i mangokødet, så det ligner tern. Du må ikke skære ned igennem skallen. Vend nu skallen modsat, så mangokødet vender opad. Det ligner næsten et pindsvin. Skær ternene af. Klik på metodevideoen og se, hvordan du udstener en mango.
              14. Hvis du bruger gulerod: Skræl guleroden, og skær den i tynde strimler.
              15. Læg husholdningsfilm rundt om et rent skærebræt.
              16. Kom lunkent vand i et fad. Dyp et stykke rispapir i vandet i ca. 20 sekunder.
              17. Læg det våde rispapir på skærebrættet med husholdningsfilm.
              18. Fyld straks det våde rispapir med fyld. Læg først et salatblad og derefter de øvrige ingredienser ovenpå. Fold nu rispapiret rundt om fyldet, så det ikke falder ud.
              19. Spis rispapirrullerne med lidt sød chilisovs til, eller pak dem ind i husholdningsfilm til madpakken.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 30 minutter

                Agnete var med på GoCook-madcamp, hvor temaet var 100 % din madpakke.

                Agnete valgte at lave rispapirruller, fordi de er nemme at tage med og lette at lave.

                Tip: Kom lige det fyld i, du bedst kan lide. Kun din fantasi sætter grænser!

                Energi-indhold pr. stk.
                • Energi: 306 kJ / 73 kcal
                • Protein: 23 %
                • Kulhydrat: 72 %
                • Fedt: 5 %
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 19

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

              • Trin 2 af 19

                Mål alle ingredienserne af.

                • 750 g. rejer i lage (drænet vægt)
                • ¾ salathoved
                • 750 g. frosne grønne bønner
                • 1 ½ glaskål eller 1 ½ agurk
                • 3 mangoer eller 3 gulerødder
                • 12-18 stk. store, runde rispapir
                • Vand til at dyppe rispapirerne i
                • Sød chilisovs
              • Trin 3 af 19

                Sæt en sigte ned i en skål, og hæld vandet fra rejerne. Lad dem dryppe af.

                • 600 g. rejer i lage (drænet vægt)
              • Trin 4 af 19

                Iceberg: Fjern de yderste, grove blade af salathovedet. Skyl salathovedet.

                • ¾ salathoved
              • Trin 5 af 19

                Læg salathovedet på et skærebræt Skær salathovedet i kvarte med en stor kniv. Pluk bladene af ¾ salathoved.

              • Trin 6 af 19

                Tag en lille gryde frem. Kom vand i, læg låg på, og bring vandet i kog.

              • Trin 7 af 19

                Kom de frosne bønner ned i vandet. Lad dem koge i 1 minut.

                • 300 g. frosne grønne bønner
              • Trin 8 af 19

                Stil et dørslag ned i vasken. Hæld vand og bønner ned i dørslaget. Hæld koldt vand over, og lad bønnerne dryppe af.

              • Trin 9 af 19

                Hvis du bruger glaskål: Skær toppen og bunden af glaskålen.

                • 1 ½ glaskål eller 1 ½ agurk
              • Trin 10 af 19

                Skær skrællen af ved at skære ned langs glaskålens sider. Skær kun lige den grønne skal af. Ikke det hvide. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer glaskål.

              • Trin 11 af 19

                Skær glaskålen i tynde strimler.

              • Trin 12 af 19

                Hvis du bruger agurk: Skyl agurken. Skær den over på langs, og skær den i tynde strimler.

              • Trin 13 af 19

                Hvis du bruger mango: Skær den store kerne væk ved at holde mangoen, så den smalle side vender ind mod dig. Skær ned langs den store kerne på begge sider af den. Så har du to halvdele. Skær riller ned i mangokødet, så det ligner tern. Du må ikke skære ned igennem skallen. Vend nu skallen modsat, så mangokødet vender opad. Det ligner næsten et pindsvin. Skær ternene af. Klik på metodevideoen og se, hvordan du udstener en mango.

                • 3 mangoer eller 3 gulerødder
              • Trin 14 af 19

                Hvis du bruger gulerod: Skræl guleroden, og skær den i tynde strimler.

              • Trin 15 af 19

                Læg husholdningsfilm rundt om et rent skærebræt.

              • Trin 16 af 19

                Kom lunkent vand i et fad. Dyp et stykke rispapir i vandet i ca. 20 sekunder.

                • 30-36 stk. store, runde rispapir
                • Vand til at dyppe rispapirerne i
              • Trin 17 af 19

                Læg det våde rispapir på skærebrættet med husholdningsfilm.

              • Trin 18 af 19

                Fyld straks det våde rispapir med fyld. Læg først et salatblad og derefter de øvrige ingredienser ovenpå. Fold nu rispapiret rundt om fyldet, så det ikke falder ud.

              • Trin 19 af 19

                Spis rispapirrullerne med lidt sød chilisovs til, eller pak dem ind i husholdningsfilm til madpakken.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Agnete var med på GoCook-madcamp, hvor temaet var 100 % din madpakke.

                Agnete valgte at lave rispapirruller, fordi de er nemme at tage med og lette at lave.

                Tip: Kom lige det fyld i, du bedst kan lide. Kun din fantasi sætter grænser!

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  • 600 g. rejer i lage (drænet vægt)
                  • ¾ salathoved
                  • 300 g. frosne grønne bønner
                  • 1 ½ glaskål eller 1 ½ agurk
                  • 3 mangoer eller 3 gulerødder
                  • 30-36 stk. store, runde rispapir
                  • Vand til at dyppe rispapirerne i

                  Dip:

                  • Sød chilisovs

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 mellem skål
                  • 1 sigte
                  • 1 lille gryde
                  • 1 grydelåg
                  • 2 skærebrætter
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 rent viskestykke
                  • Husholdningsfilm
                  • 1 fad

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
                  2. Mål alle ingredienserne af.
                  3. Sæt en sigte ned i en skål, og hæld vandet fra rejerne. Lad dem dryppe af.
                  4. Iceberg: Fjern de yderste, grove blade af salathovedet. Skyl salathovedet.
                  5. Læg salathovedet på et skærebræt Skær salathovedet i kvarte med en stor kniv. Pluk bladene af ¾ salathoved.
                  6. Tag en lille gryde frem. Kom vand i, læg låg på, og bring vandet i kog.
                  7. Kom de frosne bønner ned i vandet. Lad dem koge i 1 minut.
                  8. Stil et dørslag ned i vasken. Hæld vand og bønner ned i dørslaget. Hæld koldt vand over, og lad bønnerne dryppe af.
                  9. Hvis du bruger glaskål: Skær toppen og bunden af glaskålen.
                  10. Skær skrællen af ved at skære ned langs glaskålens sider. Skær kun lige den grønne skal af. Ikke det hvide. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer glaskål.
                  11. Skær glaskålen i tynde strimler.
                  12. Hvis du bruger agurk: Skyl agurken. Skær den over på langs, og skær den i tynde strimler.
                  13. Hvis du bruger mango: Skær den store kerne væk ved at holde mangoen, så den smalle side vender ind mod dig. Skær ned langs den store kerne på begge sider af den. Så har du to halvdele. Skær riller ned i mangokødet, så det ligner tern. Du må ikke skære ned igennem skallen. Vend nu skallen modsat, så mangokødet vender opad. Det ligner næsten et pindsvin. Skær ternene af. Klik på metodevideoen og se, hvordan du udstener en mango.
                  14. Hvis du bruger gulerod: Skræl guleroden, og skær den i tynde strimler.
                  15. Læg husholdningsfilm rundt om et rent skærebræt.
                  16. Kom lunkent vand i et fad. Dyp et stykke rispapir i vandet i ca. 20 sekunder.
                  17. Læg det våde rispapir på skærebrættet med husholdningsfilm.
                  18. Fyld straks det våde rispapir med fyld. Læg først et salatblad og derefter de øvrige ingredienser ovenpå. Fold nu rispapiret rundt om fyldet, så det ikke falder ud.
                  19. Spis rispapirrullerne med lidt sød chilisovs til, eller pak dem ind i husholdningsfilm til madpakken.