Ærtedip

Ærtedip

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 30 minutter

        Kvas dem. Smadr dem. De små grønne banditter. Og så har du den lækreste ærtedip og verdens bedste undskyldning for at spise chips.

         

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 423 kJ / 101 kcal
        • Protein: 19 %
        • Kulhydrat: 37 %
        • Fedt: 44 %
        • Heraf mættet fedt: 3,1 g.
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 6

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 6

        Find alle ingredienserne frem.

        • 4 dl. vand
        • 250 g. frosne ærter
        • 1 fed hvidløg
        • ¼ citron 
        • 1 dl. cremefraiche
        • ½ tsk. salt 
        • 1 knivspids peber
      • Trin 3 af 6

        Kom vand i en lille gryde, og lad det komme op og koge. Kom ærterne i en lille skål, og hæld det kogende vand over. Lad dem stå i 2 minutter, til de er tøet op.

        • 4 dl. vand
        • 250 g. frosne ærter
      • Trin 4 af 6

        Pil, og pres hvidløget.

        • 1 fed hvidløg
      • Trin 5 af 6

        Pres saften af citronen, til du har 1 teske citronsaft. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.

        • ¼ citron 

         

      • Trin 6 af 6

        Kom ærter, cremefraiche, presset hvidløg, citronsaft, salt og peber i en blender. Klik på videoen og se, hvordan du bruger en blender. Bland det sammen, til det er en ensartet dip.

        • 1 dl. cremefraiche
        • ½ tsk. salt 
        • 1 knivspids peber
    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Kvas dem. Smadr dem. De små grønne banditter. Og så har du den lækreste ærtedip og verdens bedste undskyldning for at spise chips.

         

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 4 dl. vand
          • 250 g. frosne ærter
          • 1 fed hvidløg
          • ¼ citron 
          • 1 dl. cremefraiche
          • ½ tsk. salt 
          • 1 knivspids peber

           

          Køkkenredskaber

          • 1 decilitermål
          • 1 køkkenvægt 
          • 1 teske 
          • 1 lille skål
          • 1 lille gryde
          • 1 hvidløgspresser 
          • 1 citruspresser
          • 1 røreske
          • 1 blender

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Kom vand i en lille gryde, og lad det komme op og koge. Kom ærterne i en lille skål, og hæld det kogende vand over. Lad dem stå i 2 minutter, til de er tøet op.
          4. Pil, og pres hvidløget.
          5. Pres saften af citronen, til du har 1 teske citronsaft. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
          6. Kom ærter, cremefraiche, presset hvidløg, citronsaft, salt og peber i en blender. Klik på videoen og se, hvordan du bruger en blender. Bland det sammen, til det er en ensartet dip.