1. Hjem >
  2. Leksikon >
  3. Mejeri og æg >
  4. Æg >
  5. Æggehvider (pasteuriserede)

Æggehvider (pasteuriserede)

Æggehvide er den del af ægget, der er gennemsigtigt og hvidligt, når ægget er råt. Det bliver helt hvidt, når ægget er kogt. Du kan selv dele et æg i æggehvide og æggeblomme, eller du kan købe pasteuriserede æggehvider. Pasteuriseret betyder, at æggehviden har været varmet op, så bakterierne er væk. Brug pasteuriserede æggehvider til retter, som ikke bliver varmet op, fx glasur.

Holdbarhed

6 måneder i fryseren

2 måneder i køleskabet (Uåbnet)

Opbevaring

Opbevar pasteuriserede æggehvider i køleskabet. Du kan også opbevare pasteuriserede æggehvider i fryseren. Frosne pasturiserede æggehvide er svære at piske stive. 

 

Retter med æggehvider (pasteuriserede)

Fransk mascarponecreme

Sværhedsgrad: Nem

Samlet tid: 60 min.

Arbejdstid: 50 min.

Marcipanbolde

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 60 min.

Arbejdstid: 60 min.

Chokolademousse med appelsin

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 2 timer

Arbejdstid: 60 min.

Æblesorbet med lakrids

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 13 timer 15 min.

Arbejdstid: 30 min.