1. Hjem >
  2. Leksikon >
  3. Mejeri og æg >
  4. Æg >
  5. Æggeblommer (pasteuriserede)

Æggeblommer (pasteuriserede)

Æggeblomme er den del af ægget, der er gult eller orange. Du kan selv dele et æg i æggeblomme og æggehvide, eller du kan købe pasteuriserede æggeblommer. Pasteuriseret betyder, at æggeblommen har været varmet op, så bakterierne er væk. Brug pasteuriserede æggeblommer til retter, som ikke bliver varmet op, f.eks. koldskål og chokolademousse. Find opskrifterne på gocook.dk.

Holdbarhed

6 måneder i fryseren

2 måneder i køleskabet (Uåbnet)

Opbevaring

Opbevar pasteuriserede æggeblommer i køleskabet. Du kan også opbevare pasteuriseret æggeblommer i fryseren. Frosne pasturiserede æggeblommer skal du tø op i køleskabet. 

Retter med æggeblommer (pasteuriserede)

Koldskål

Sværhedsgrad: Nem

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Sandwich med selleribøf og estragonmayo

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 40 min

Arbejdstid: 30 min

Hjemmelavet mayonnaise

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Italiensk salat

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min