Sådan gør du

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Tærtedej:

3.

Bland hvedemel og sukker i en stor skål.

4.

Skær smørret ud i små tern, og læg dem op skålen. Smuldr ingredienserne sammen med fingrene. Det skal ligne grove brødkrummer eller savsmuld.

5.

Slå ægget ud i en kop, tjek for skaller, og kom det op i skålen. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg.  Se videoen.

6.

Saml dejen til en klump. Du skal ikke ælte dejen, men bare samle den. 

7.

Del dejen i tre stykker. Pak det ene stykke ind i husholdningsfilm, og læg det i køleskabet. Det bliver til tærtens låg.

8.

Læg en ren, hårdt opvredet karklud på bordet. Læg et stykke bagepapir ovenpå.

 

Karkluden forhindrer, at bagepapiret glider, når du ruller dejen ud.

9.

Saml de to klumper dej til én klump, læg den på bagepapiret, og læg et nyt stykke bagepapir ovenpå.

10.

Rul dejen ud, til den er lidt større end din tærteform. Dette bliver til bunden i din tærte, så dejen skal kunne dække både bund og kanter.

11.

Læg dejen på en stor tallerken (lad bagepapiret sidde på) og stil den i køleskabet i ca. 10 minutter.

12.

Tænd ovnen på 180 grader almindelig ovn.

13.

Tag den anden klump dej ud af køleskabet, og rul den ud på samme måde. Den skal være samme størrelse som tærteformen. 

14.

Tag dejen, der skal udgøre tærtens bund, ud af køleskabet. Fjern det øverste stykke bagepapir, og læg dejen ned i tærteformen med bagepapirssiden opad.

15.

Læg tærtelåget over på den store tallerken, og stil den i køleskabet.

16.

Træk forsigtigt bagepapiret af, tryk dejen fast i formen og godt op ad kanterne. Skær overskydende dej væk med en skarp kniv.

17.

Prik bunden med en gaffel. Bag tærten midt i ovnen i cirka 10 minutter.

Æblefyld:

18.

Skyl æblerne, skær kernehusene væk, og skær æblestykkerne i tern.  Se videoen.

19.

Kom æble-ternene, sukker, hvedemel og kanel i en mellemstor skål. Rør det sammen.

Samle æbletærte:

20.

Fordel æblefyldet i den forbagte tærtebund.

21.

Tag dejen til tærtelåget ud af køleskabet. Træk det ene stykke bagepapir af. Læg den med dejsiden ovenpå mod tærten. Træk det andet stykke bagepapir af.

22.

Luk kanten med fingrene, og fjern den ekstra dej med en kniv. Skær 4 snit midt i dejen som en stjerne.

23.

Slå et æg ud i en kop, tjek for skaller, og pisk det sammen med en gaffel.  Se videoen.

24.

Pensl tærten med æg, og pynt med perlesukker eller rørsukker. Se videoen.

25.

Stil tærten på en rist i bunden af ovnen. Bag den i 20-25 minutter, til den er let gylden.

26.

Server tærten med lidt cremefraiche eller flødeskum til.

Næringsindhold per portion

Energi: 16883 kJ / 4035 kcal

Protein: 8 %

Kulhydrat: 51 %

Fedt: 42 %

Heraf mættet fedt: 183 g

Kostfibre: 1 %

Kokkeskolevideoer

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Æble, skære i tern

Æble, skære i tern

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Boller, pensle

Boller, pensle

Inspiration

Rabarbertærte

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 30 min

Pærecrumble med mynte

Sværhedsgrad: Nem

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 65 min

Pæretærte

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 50 min

Pumpkin pie med æbler

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 200 min

Arbejdstid: 80 min