Æbletærte

Æbletærte

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        En god, klassisk æbletærte bagt med mørdej. Så bliver det ikke meget mere lækkert, på den traditionelle måde. Bedstemor And ville være stolt!

        Tip: Køb en færdig tærtedej, hvis det skal gå lidt hurtigere.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 1213 kJ / 290 kcal
        • Protein: 5 %
        • Kulhydrat: 52 %
        • Fedt: 43 %
        • Heraf mættet fedt: 8,6 g.
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 22

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 22

        Find alle ingredienserne frem.

        Tærtedej:

        • 350 g. hvedemel
        • 100 g. sukker
        • 200 g. koldt smør
        • 1 æg
        • 1 spsk. smør til fadet

        Fyld:

        • 5 æbler
        • 100 g. sukker
        • 1 spsk. hvedemel
        • 2 tsk. kanel
        • 1 æg til pensling
        • 1 tsk. perlesukker eller rørsukker

        Tilbehør:

        • Cremefraiche eller flødeskum
      • Trin 3 af 22

        Tænd ovnen på 180 grader almindelig ovn.

      • Trin 4 af 22

        Tærtedej: Kom hvedemel og sukker i en stor skål.

        • 350 g. hvedemel
        • 100 g. sukker
      • Trin 5 af 22

        Skær smørret ud i små tern, og kom dem op skålen. Smuldr hurtigt ingredienserne sammen med fingrene. Det skal ligne grove brødkrummer eller savsmuld.

        • 200 g. smør
      • Trin 6 af 22

        Slå ægget ud i en kop. Kom det op i skålen. Klik på videoen og se, hvordan du slår et æg ud og ser for skaller.

        • 1 æg
      • Trin 7 af 22

        Saml dejen til en klump. Du skal ikke ælte dejen, men bare samle den. Del dejen i tre stykker. Pak det ene stykke ind i husholdningsfilm, læg det i køleskabet. Det er til låget på tærten.

      • Trin 8 af 22

        Læg en ren, hårdt opvredet karklud på bordet. Læg et stykke bagepapir ovenpå.

      • Trin 9 af 22

        Saml de to klumper dej til én klump. Læg dejen ovenpå bagepapiret. Læg et stykke bagepapir ovenpå dejen.

      • Trin 10 af 22

        Rul dejen tyndt ud, så den er lidt større end din tærteform. Dejen skal kunne dække bunden og kanterne på tærten.

      • Trin 11 af 22

        Læg dejen på en bageplade. Lad bagepapiret sidde på dejen. Stil den i køleskabet i cirka 10 minutter.

      • Trin 12 af 22

        Tag den anden klump dej ud af køleskabet, og rul den ud på samme måde. Den skal være samme størrelse som tærteformen. Den er til låget.

      • Trin 13 af 22

        Tag den første dej-plade ud af køleskabet. Læg tærte-låget på bagepladen, og stil den i køleskabet.

      • Trin 14 af 22

        Træk det ene stykke bagepapir af dejen. Læg dejen (med den side uden bagepapir) ned i en tærteform på cirka 25 centimeter. Træk det andet stykke bagepapir af. Tryk dejen godt ud i formen. Skær ekstra dej væk fra kanten med en skarp kniv.

      • Trin 15 af 22

        Prik bunden med en gaffel. Bag tærten midt i ovnen i cirka 10 minutter.

      • Trin 16 af 22

        Æblefyld og låg: Skyl æblerne, skær kernehusene væk, og skær æblestykkerne i tern. Kom æble-ternene, sukker, hvedemel og kanel i en mellemstor skål. Rør det sammen.

        • 5 æbler
        • 100 g. sukker
        • 1 spsk. hvedemel
        • 2 tsk. kanel
      • Trin 17 af 22

        Fordel æble-fyldet i den forbagte tærtebund.

      • Trin 18 af 22

        Tag dejen til tærte-låget ud af køleskabet. Træk det ene stykke bagepapir af. Læg den med dej-siden ovenpå mod tærten. Træk det andet stykke bagepapir af.

      • Trin 19 af 22

        Luk kanten med fingrene, og fjern den ekstra dej med en kniv. Skær 4 snit midt i dejen som en stjerne.

      • Trin 20 af 22

        Slå et æg ud i en kop, og pisk det sammen med en gaffel. Pensl tærten med æg. Pynt med perlesukker eller rørsukker.

        • 1 æg til pensling
        • 1 tsk. perlesukker eller rørsukker
      • Trin 21 af 22

        Stil tærten på en rist i bunden af ovnen. Bag den i 20-25 minutter, til den er let gylden.

      • Trin 22 af 22

        Server tærten med lidt cremefraiche eller flødeskum til.

        • Cremefraiche eller flødeskum
    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        En god, klassisk æbletærte bagt med mørdej. Så bliver det ikke meget mere lækkert, på den traditionelle måde. Bedstemor And ville være stolt!

        Tip: Køb en færdig tærtedej, hvis det skal gå lidt hurtigere.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Tærtedej:

          • 350 g. hvedemel
          • 100 g. sukker
          • 200 g. koldt smør
          • 1 æg
          • 1 spsk. smør til fadet

          Fyld:

          • 5 æbler
          • 100 g. sukker
          • 1 spsk. hvedemel
          • 2 tsk. kanel
          • 1 æg til pensling
          • 1 tsk. perlesukker eller rørsukker

          Tilbehør:

          • Cremefraiche eller flødeskum

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 spiseske
          • 1 teske
          • 1 stor skål
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 skærebræt
          • 1 kop
          • Husholdningsfilm
          • 1 ren karklud
          • Bagepapir
          • 1 kagerulle
          • 1 bageplade
          • 1 tærtefad (ca. 25 cm. i diameter)
          • 1 bagerist
          • 1 gaffel
          • 1 mellemstor skål
          • 1 røreske
          • 1 bagepensel

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Tænd ovnen på 180 grader almindelig ovn.
          4. Tærtedej: Kom hvedemel og sukker i en stor skål.
          5. Skær smørret ud i små tern, og kom dem op skålen. Smuldr hurtigt ingredienserne sammen med fingrene. Det skal ligne grove brødkrummer eller savsmuld.
          6. Slå ægget ud i en kop. Kom det op i skålen. Klik på videoen og se, hvordan du slår et æg ud og ser for skaller.
          7. Saml dejen til en klump. Du skal ikke ælte dejen, men bare samle den. Del dejen i tre stykker. Pak det ene stykke ind i husholdningsfilm, læg det i køleskabet. Det er til låget på tærten.
          8. Læg en ren, hårdt opvredet karklud på bordet. Læg et stykke bagepapir ovenpå.
          9. Saml de to klumper dej til én klump. Læg dejen ovenpå bagepapiret. Læg et stykke bagepapir ovenpå dejen.
          10. Rul dejen tyndt ud, så den er lidt større end din tærteform. Dejen skal kunne dække bunden og kanterne på tærten.
          11. Læg dejen på en bageplade. Lad bagepapiret sidde på dejen. Stil den i køleskabet i cirka 10 minutter.
          12. Tag den anden klump dej ud af køleskabet, og rul den ud på samme måde. Den skal være samme størrelse som tærteformen. Den er til låget.
          13. Tag den første dej-plade ud af køleskabet. Læg tærte-låget på bagepladen, og stil den i køleskabet.
          14. Træk det ene stykke bagepapir af dejen. Læg dejen (med den side uden bagepapir) ned i en tærteform på cirka 25 centimeter. Træk det andet stykke bagepapir af. Tryk dejen godt ud i formen. Skær ekstra dej væk fra kanten med en skarp kniv.
          15. Prik bunden med en gaffel. Bag tærten midt i ovnen i cirka 10 minutter.
          16. Æblefyld og låg: Skyl æblerne, skær kernehusene væk, og skær æblestykkerne i tern. Kom æble-ternene, sukker, hvedemel og kanel i en mellemstor skål. Rør det sammen.
          17. Fordel æble-fyldet i den forbagte tærtebund.
          18. Tag dejen til tærte-låget ud af køleskabet. Træk det ene stykke bagepapir af. Læg den med dej-siden ovenpå mod tærten. Træk det andet stykke bagepapir af.
          19. Luk kanten med fingrene, og fjern den ekstra dej med en kniv. Skær 4 snit midt i dejen som en stjerne.
          20. Slå et æg ud i en kop, og pisk det sammen med en gaffel. Pensl tærten med æg. Pynt med perlesukker eller rørsukker.
          21. Stil tærten på en rist i bunden af ovnen. Bag den i 20-25 minutter, til den er let gylden.
          22. Server tærten med lidt cremefraiche eller flødeskum til.