Æblesorbet med lakrids

Æblesorbet med lakrids

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 2 timer
        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 1088 kJ / 260 kcal
        • Protein: 1 %
        • Kulhydrat: 99 %
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 8

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 8

        Find alle ingredienserne frem.

        • 250 g. sukker
        • 6 dl. æblemost
        • 1 ½ past. æggehvide (1 bæger)
        • 1 ½-2 tsk. rålakridspulver
        • 1 lime
      • Trin 3 af 8

        Kom sukker og æblemost i en gryde og varm op ved middel varme, til sukkeret er smeltet. Stil på køl eller frost, og lad det køle godt af.

        • 250 g. sukker
        • 6 dl. æblemost
      • Trin 4 af 8

        Pisk æggehviderne stive. Drys lakridspulveret over, og vend det sammen.

        • 1 ½ past. æggehvide (1 bæger)
        • 1 ½-2 tsk. rålakridspulver
      • Trin 5 af 8

        Pres saften fra 1 lime. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en lime.

        • 1 lime
      • Trin 6 af 8

        Når æblemost-siruppen har køleskabstemperatur, så tag den ud fra køl. Tilsæt limesaften.

      • Trin 7 af 8

        Vend forsigtigt æggehvide-massen i den afkølede æblemost-sirup.

      • Trin 8 af 8

        Hæld indholdet i en ismaskine eller en fryseboks. Hvis du bruger en ismaskine, så lad den køre, indtil isen har samlet sig, og ligner en sorbet. Det tager 45 minutter til 1 ½ time, alt efter hvilken ismaskine, du bruger. Kom den i en bøtte, og sæt den på frost indtil du skal servere den. Hvis du ikke har en ismaskine, så hæld is-massen direkte i en fryseboks. Stil den på frost og rør rundt i den mindst 1 gang i timen. Det tager ca. 12 timer, før den er klar til at spise.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 250 g. sukker
          • 6 dl. æblemost
          • 1 ½ past. æggehvide (1 bæger)
          • 1 ½-2 tsk. rålakridspulver
          • 1 lime

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 decilitermål
          • 1 teske
          • 1 mellemstor gryde
          • 1 stor skål
          • 1 piskeris
          • 1 dejskraber
          • 1 ismaskine
          • 1 plastikbøtte med låg

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Kom sukker og æblemost i en gryde og varm op ved middel varme, til sukkeret er smeltet. Stil på køl eller frost, og lad det køle godt af.
          4. Pisk æggehviderne stive. Drys lakridspulveret over, og vend det sammen.
          5. Pres saften fra 1 lime. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en lime.
          6. Når æblemost-siruppen har køleskabstemperatur, så tag den ud fra køl. Tilsæt limesaften.
          7. Vend forsigtigt æggehvide-massen i den afkølede æblemost-sirup.
          8. Hæld indholdet i en ismaskine eller en fryseboks. Hvis du bruger en ismaskine, så lad den køre, indtil isen har samlet sig, og ligner en sorbet. Det tager 45 minutter til 1 ½ time, alt efter hvilken ismaskine, du bruger. Kom den i en bøtte, og sæt den på frost indtil du skal servere den. Hvis du ikke har en ismaskine, så hæld is-massen direkte i en fryseboks. Stil den på frost og rør rundt i den mindst 1 gang i timen. Det tager ca. 12 timer, før den er klar til at spise.