Æbleskiver med gær
mediumBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter
I gamle dage spiste de æbleskiver bagt med gær - æbleskiverne var hele 5 gange så store, som dem vi spiser i dag! Og så fik de ikke sukker og marmelade til… Meeen, det kan du jo godt gøre alligevel ;-)
Opskriften giver cirka 40 æbleskiver.
Energi-indhold pr. stk.- Energi: 188 kJ / 45 kcal
- Protein: 13 %
- Kulhydrat: 34 %
- Fedt: 53 %
- Heraf mættet fedt: 1,5 g.
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
Æbleskiver:
- 4 æg
- 185 g. hvedemel
- 60 g. smør
- 2 ½ dl. mælk
- ½ tsk. gær
- 1 tsk. kardemomme
- Smør til bagning
Tilbehør:
- Marmelade
- Flormelis
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 decilitermål
- 1 teske
- 2 mellemstore skåle
- 1 røreske
- 1 æbleskivepande
- 1 håndmixer
- 1 kniv
- 2 spiseskeer
- 1 ovnfast fad
Sådan gør du
- Trin 1 af 13
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 13
Find alle ingredienserne frem.
Æbleskiver:
- 4 æg
- 185 g. hvedemel
- 60 g. smør
- 2 ½ dl. mælk
- ½ tsk. gær
- 1 tsk. kardemomme
- Smør til bagning
Tilbehør:
- Marmelade
- Flormelis
- Trin 3 af 13
Lun smør og mælk i en gryde ved svag varme, til smørret er smeltet. Hæld det i en skål. Mærk efter, om det er lillefingervarmt. Du må ikke brænde dig. Klik på videoen og se, hvordan du mærker, om mælken er lillefingervarm.
- Trin 4 af 13
Smuldr gæren i skålen, og rør rundt.
- ½ tsk. gær
- Trin 5 af 13
Del æggene i æggehvider og æggeblommer. Kom dem i hver sin skål. Klik på videoen og se, hvordan du deler æg i æggeblomme og æggehvide.
- 4 æg
- Trin 6 af 13
Kom mel, kardemomme og æggeblommer i skålen med mælke-smørret og gær. Pisk dejen sammen med en håndmixer, og stil dejen til hævning et lunt sted. Lad dejen hæve i 45 minutter.
- 185 g. hvedemel
- 1 tsk. kardemomme
- Trin 7 af 13
Pisk æggehviderne stive med en håndmixer. Klik på videoen og se, hvordan du pisker æggehvider stive.
- Trin 8 af 13
Vend forsigtigt de stive æggehvider i æbleskivedejen, når dejen er hævet færdig. Klik på videoen og se, hvordan du vender æggehvider i dejen.
- Trin 9 af 13
Varm en æbleskivepande op. Når æbleskivepanden er meget varm, kommer du en knivspids smør i hvert hul i æbleskivepanden. Kom derefter en god skefuld dej i hvert hul. Klik på videoen og se, hvordan du bager æbleskiver.
- Smør til bagning
- Trin 10 af 13
Når de er stive og brune i kanten, vender du æbleskiverne med en strikkepind, en kødnål eller et trægrillspyd.
- Trin 11 af 13
Tjek om de er færdige, ved at stikke dit vende-redskab ind i en æbleskive. Hvis der er rå dej på, skal de have et par minutter mere.
- Trin 12 af 13
Hæld de færdige æbleskiver op i et fad og gentag med de næste æbleskiver, indtil du ikke har mere dej.
- Trin 13 af 13
Server æbleskiverne med flormelis og marmelade.
- Marmelade
- Flormelis
Oversigt
- Print
Beskrivelse
I gamle dage spiste de æbleskiver bagt med gær - æbleskiverne var hele 5 gange så store, som dem vi spiser i dag! Og så fik de ikke sukker og marmelade til… Meeen, det kan du jo godt gøre alligevel ;-)
Opskriften giver cirka 40 æbleskiver.
Du skal bruge
Ingredienser
Æbleskiver:
- 4 æg
- 185 g. hvedemel
- 60 g. smør
- 2 ½ dl. mælk
- ½ tsk. gær
- 1 tsk. kardemomme
- Smør til bagning
Tilbehør:
- Marmelade
- Flormelis
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 decilitermål
- 1 teske
- 2 mellemstore skåle
- 1 røreske
- 1 æbleskivepande
- 1 håndmixer
- 1 kniv
- 2 spiseskeer
- 1 ovnfast fad
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Lun smør og mælk i en gryde ved svag varme, til smørret er smeltet. Hæld det i en skål. Mærk efter, om det er lillefingervarmt. Du må ikke brænde dig. Klik på videoen og se, hvordan du mærker, om mælken er lillefingervarm.
- Smuldr gæren i skålen, og rør rundt.
- Del æggene i æggehvider og æggeblommer. Kom dem i hver sin skål. Klik på videoen og se, hvordan du deler æg i æggeblomme og æggehvide.
- Kom mel, kardemomme og æggeblommer i skålen med mælke-smørret og gær. Pisk dejen sammen med en håndmixer, og stil dejen til hævning et lunt sted. Lad dejen hæve i 45 minutter.
- Pisk æggehviderne stive med en håndmixer. Klik på videoen og se, hvordan du pisker æggehvider stive.
- Vend forsigtigt de stive æggehvider i æbleskivedejen, når dejen er hævet færdig. Klik på videoen og se, hvordan du vender æggehvider i dejen.
- Varm en æbleskivepande op. Når æbleskivepanden er meget varm, kommer du en knivspids smør i hvert hul i æbleskivepanden. Kom derefter en god skefuld dej i hvert hul. Klik på videoen og se, hvordan du bager æbleskiver.
- Når de er stive og brune i kanten, vender du æbleskiverne med en strikkepind, en kødnål eller et trægrillspyd.
- Tjek om de er færdige, ved at stikke dit vende-redskab ind i en æbleskive. Hvis der er rå dej på, skal de have et par minutter mere.
- Hæld de færdige æbleskiver op i et fad og gentag med de næste æbleskiver, indtil du ikke har mere dej.
- Server æbleskiverne med flormelis og marmelade.
-