Æbleskiver med gær

Æbleskiver med gær

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        I gamle dage spiste de æbleskiver bagt med gær - æbleskiverne var hele 5 gange så store, som dem vi spiser i dag! Og så fik de ikke sukker og marmelade til… Meeen, det kan du jo godt gøre alligevel ;-)

        Opskriften giver cirka 40 æbleskiver.

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 188 kJ / 45 kcal
        • Protein: 13 %
        • Kulhydrat: 34 %
        • Fedt: 53 %
        • Heraf mættet fedt: 1,5 g.
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 13

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 13

        Find alle ingredienserne frem.

        Æbleskiver:

        • 4 æg
        • 185 g. hvedemel
        • 60 g. smør
        • 2 ½ dl. mælk
        • ½ tsk. gær
        • 1 tsk. kardemomme
        • Smør til bagning

        Tilbehør:

        • Marmelade
        • Flormelis
      • Trin 3 af 13

        Lun smør og mælk i en gryde ved svag varme, til smørret er smeltet. Hæld det i en skål. Mærk efter, om det er lillefingervarmt. Du må ikke brænde dig. Klik på videoen og se, hvordan du mærker, om mælken er lillefingervarm.

      • Trin 4 af 13

        Smuldr gæren i skålen, og rør rundt.

        • ½ tsk. gær
      • Trin 5 af 13

        Del æggene i æggehvider og æggeblommer. Kom dem i hver sin skål. Klik på videoen og se, hvordan du deler æg i æggeblomme og æggehvide.

        • 4 æg
      • Trin 6 af 13

        Kom mel, kardemomme og æggeblommer i skålen med mælke-smørret og gær. Pisk dejen sammen med en håndmixer, og stil dejen til hævning et lunt sted. Lad dejen hæve i 45 minutter.

        • 185 g. hvedemel
        • 1 tsk. kardemomme
      • Trin 7 af 13

        Pisk æggehviderne stive med en håndmixer. Klik på videoen og se, hvordan du pisker æggehvider stive.

      • Trin 8 af 13

        Vend forsigtigt de stive æggehvider i æbleskivedejen, når dejen er hævet færdig. Klik på videoen og se, hvordan du vender æggehvider i dejen.

      • Trin 9 af 13

        Varm en æbleskivepande op. Når æbleskivepanden er meget varm, kommer du en knivspids smør i hvert hul i æbleskivepanden. Kom derefter en god skefuld dej i hvert hul. Klik på videoen og se, hvordan du bager æbleskiver.

        • Smør til bagning
      • Trin 10 af 13

        Når de er stive og brune i kanten, vender du æbleskiverne med en strikkepind, en kødnål eller et trægrillspyd.

      • Trin 11 af 13

        Tjek om de er færdige, ved at stikke dit vende-redskab ind i en æbleskive. Hvis der er rå dej på, skal de have et par minutter mere.

      • Trin 12 af 13

        Hæld de færdige æbleskiver op i et fad og gentag med de næste æbleskiver, indtil du ikke har mere dej.

      • Trin 13 af 13

        Server æbleskiverne med flormelis og marmelade.

        • Marmelade
        • Flormelis
    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        I gamle dage spiste de æbleskiver bagt med gær - æbleskiverne var hele 5 gange så store, som dem vi spiser i dag! Og så fik de ikke sukker og marmelade til… Meeen, det kan du jo godt gøre alligevel ;-)

        Opskriften giver cirka 40 æbleskiver.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Æbleskiver:

          • 4 æg
          • 185 g. hvedemel
          • 60 g. smør
          • 2 ½ dl. mælk
          • ½ tsk. gær
          • 1 tsk. kardemomme
          • Smør til bagning

          Tilbehør:

          • Marmelade
          • Flormelis

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 decilitermål
          • 1 teske
          • 2 mellemstore skåle
          • 1 røreske
          • 1 æbleskivepande
          • 1 håndmixer
          • 1 kniv
          • 2 spiseskeer
          • 1 ovnfast fad

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Lun smør og mælk i en gryde ved svag varme, til smørret er smeltet. Hæld det i en skål. Mærk efter, om det er lillefingervarmt. Du må ikke brænde dig. Klik på videoen og se, hvordan du mærker, om mælken er lillefingervarm.
          4. Smuldr gæren i skålen, og rør rundt.
          5. Del æggene i æggehvider og æggeblommer. Kom dem i hver sin skål. Klik på videoen og se, hvordan du deler æg i æggeblomme og æggehvide.
          6. Kom mel, kardemomme og æggeblommer i skålen med mælke-smørret og gær. Pisk dejen sammen med en håndmixer, og stil dejen til hævning et lunt sted. Lad dejen hæve i 45 minutter.
          7. Pisk æggehviderne stive med en håndmixer. Klik på videoen og se, hvordan du pisker æggehvider stive.
          8. Vend forsigtigt de stive æggehvider i æbleskivedejen, når dejen er hævet færdig. Klik på videoen og se, hvordan du vender æggehvider i dejen.
          9. Varm en æbleskivepande op. Når æbleskivepanden er meget varm, kommer du en knivspids smør i hvert hul i æbleskivepanden. Kom derefter en god skefuld dej i hvert hul. Klik på videoen og se, hvordan du bager æbleskiver.
          10. Når de er stive og brune i kanten, vender du æbleskiverne med en strikkepind, en kødnål eller et trægrillspyd.
          11. Tjek om de er færdige, ved at stikke dit vende-redskab ind i en æbleskive. Hvis der er rå dej på, skal de have et par minutter mere.
          12. Hæld de færdige æbleskiver op i et fad og gentag med de næste æbleskiver, indtil du ikke har mere dej.
          13. Server æbleskiverne med flormelis og marmelade.