Æbleskiver med æbleskive

Æbleskiver med æbleskive

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Det her er ægte gammeldags æbleskiver. Sådan så de ud tilbage i 1700-tallet. Flade æbleskiver af skiver af frisk æble, dyppet i dej og stegt på en pande. De bliver lækre og sprøde, og så skal de spises med flormelis på. Klasse!

        Opskriften giver cirka 25 indbagte æbleskiver.

        Energi-indhold pr. portion
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 9

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 9

        Find alle ingredienserne frem.

        • 250 g. hvedemel
        • 4 dl. fløde
        • 4 æg
        • 4 æbler
        • 100 g. smør til stegning
        • Evt. flormelis
      • Trin 3 af 9

        Skyl og skræl æblerne. Skær kernehuset væk, og skær æblerne i skiver på cirka ½ centimeters tykkelse.

        • 4 æbler
      • Trin 4 af 9

        Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i en stor skål. Gentag med de andre æg. Klik på videoen og se, hvordan du slår æg ud og ser for skaller.

        • 4 æg
      • Trin 5 af 9

        Kom mel og fløde op i skåle,, og pisk det sammen med en håndmixer.

        • 250 g. hvedemel
        • 4 dl. fløde
      • Trin 6 af 9

        Varm en stegepande op til middel varme. Kom en stor klat smør på panden.

        • 100 g. smør til stegning
      • Trin 7 af 9

        Dyp en æbleskive i dejen, og læg den på stegepanden. Gentag med alle skiverne. Steg et par stykker ad gangen.

      • Trin 8 af 9

        Steg dem på begge sider, til dejen er gylden og sprød. Læg dem på en tallerken, og gentag med alle æbleskiverne.

      • Trin 9 af 9

        Spis dem, mens de er lune.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Det her er ægte gammeldags æbleskiver. Sådan så de ud tilbage i 1700-tallet. Flade æbleskiver af skiver af frisk æble, dyppet i dej og stegt på en pande. De bliver lækre og sprøde, og så skal de spises med flormelis på. Klasse!

        Opskriften giver cirka 25 indbagte æbleskiver.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 250 g. hvedemel
          • 4 dl. fløde
          • 4 æg
          • 4 æbler
          • 100 g. smør til stegning
          • Evt. flormelis

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 decilitermål
          • 1 teske
          • 1 kop
          • 1 stor skål
          • 1 håndmixer
          • 1 stegepande
          • 1 kartoffelskræller
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 spiseske

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Skyl og skræl æblerne. Skær kernehuset væk, og skær æblerne i skiver på cirka ½ centimeters tykkelse.
          4. Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i en stor skål. Gentag med de andre æg. Klik på videoen og se, hvordan du slår æg ud og ser for skaller.
          5. Kom mel og fløde op i skåle,, og pisk det sammen med en håndmixer.
          6. Varm en stegepande op til middel varme. Kom en stor klat smør på panden.
          7. Dyp en æbleskive i dejen, og læg den på stegepanden. Gentag med alle skiverne. Steg et par stykker ad gangen.
          8. Steg dem på begge sider, til dejen er gylden og sprød. Læg dem på en tallerken, og gentag med alle æbleskiverne.
          9. Spis dem, mens de er lune.