Æbleskiver

Æbleskiver

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Micki er gået i køkkenet og laver en rigtig juleklassiker: Æbleskiver.
        De lækre æbleskiver er nemme at lave. Sørg bare for at have masser af syltetøj og flormelis klar. Når du først kommer i gang, kan du ikke stoppe!

        Opskriften giver 20-25 æbleskiver.

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 348 kJ / 83 kcal
        • Protein: 13 %
        • Kulhydrat: 48 %
        • Fedt: 39 %
        • Heraf mættet fedt: 2,0 g.
    • Film

        • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter
          Energi-indhold pr. stk.
          • Energi: 348 kJ / 83 kcal
          • Protein: 13 %
          • Kulhydrat: 48 %
          • Fedt: 39 %
          • Heraf mættet fedt: 2,0 g.
      • Sådan gør du

        • Trin 1 af 15

          Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

        • Trin 2 af 15

          Find alle ingredienserne frem.

          • 3 æg
          • 1 spsk. sukker
          • 4 dl. hvedemel
          • ½ tsk. natron
          • ¼ tsk. salt
          • 1 spsk. vaniljesukker
          • 4 dl. kærnemælk
          • Smør eller olie til bagning
        • Trin 3 af 15

          Slå forsigtigt et æg ud en i kop, så blommen ikke går i stykker. Tag æggeblommen op med fingrene og læg den i en skål. Hæld æggehviden over i en anden skål. Gør det samme med alle æggene. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du deler æg.

          • 3 æg
        • Trin 4 af 15

          Kom sukker i skålen med æggehviderne. Pisk sukker og æggehvider sammen i 3-5 minutter med en håndmixer, til det er blevet en luftig skum. Stil skålen til side. Klik på videoen og se, hvordan du pisker æggehvider.

          • 1 spsk. sukker
        • Trin 5 af 15

          Tag skålen med æggeblommerne og kom mel, natron, salt, vaniljesukker og kærnemælk i. Pisk det sammen med håndmixeren.

          • 4 dl. hvedemel
          • ½ tsk. natron
          • ¼ tsk. salt
          • 1 spsk. vaniljesukker
          • 4 dl. kærnemælk
        • Trin 6 af 15

          Kom de piskede æggehvider i dejen. Vend forsigtigt æggehviderne rundt i dejen med dejskraberen. Du må ikke røre for hårdt, for så slår du luften ud af æggehviderne. Klik på videoen og se, hvordan du vender æggehvide i dejen.

        • Trin 7 af 15

          Tænd ovnen på 100 grader. Stil en bagerist ind i ovnen.

        • Trin 8 af 15

          Kom en knivspids smør eller olie i hvert hul i en æbleskivepande og varm æbleskivepanden op. Klik på videoen og se, hvordan du bager æbleskiver.

          • Smør eller olie til bagning
        • Trin 9 af 15

          Fyld hullerne ¾ op med dej og bag æbleskiverne ved middel varme.

        • Trin 10 af 15

          Når kanterne er faste, så vend æbleskriverne om på siden. Vend dem kun ¼ omgang, så de står på højkant i panden.

        • Trin 11 af 15

          Tag nu en spiseskefuld ekstra dej og kom den ind i hver æbleskive.

        • Trin 12 af 15

          Når alle æbleskiverne er fyldt med ekstra dej, så vend dem helt om.

        • Trin 13 af 15

          Bag dem, til de er let lysebrune hele vejen rundt.

        • Trin 14 af 15

          Tag et ildfast fad. Læg de færdigbagte æbleskiver i fadet, og stil det ind i ovnen. Så holder æbleskiverne sig varme og luftige, til de skal spises. Fortsæt, til der ikke er mere dej.

        • Trin 15 af 15

          Servér med det samme. Spis æbleskiverne med en klat flormelis og marmelade til.

      • Oversigt

        • Print

          Beskrivelse

          Micki er gået i køkkenet og laver en rigtig juleklassiker: Æbleskiver.
          De lækre æbleskiver er nemme at lave. Sørg bare for at have masser af syltetøj og flormelis klar. Når du først kommer i gang, kan du ikke stoppe!

          Opskriften giver 20-25 æbleskiver.

          Du skal bruge

            Ingredienser

            • 3 æg
            • 1 spsk. sukker
            • 4 dl. hvedemel
            • ½ tsk. natron
            • ¼ tsk. salt
            • 1 spsk. vaniljesukker
            • 4 dl. kærnemælk
            • Smør eller olie til bagning

            Tilbehør:

            • Flormelis
            • Syltetøj/marmelade

             

            Køkkenredskaber

            • 1 decilitermål
            • 1 teske
            • 1 spiseske
            • 1 køkkenvægt
            • 1 kop
            • 2 store skåle
            • 1 elpisker
            • 1 lille gryde
            • 1 dejskraber
            • 1 bagerist
            • 1 æbleskivepande
            • 1 ildfast fad

            Sådan gør du

            1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
            2. Find alle ingredienserne frem.
            3. Slå forsigtigt et æg ud en i kop, så blommen ikke går i stykker. Tag æggeblommen op med fingrene og læg den i en skål. Hæld æggehviden over i en anden skål. Gør det samme med alle æggene. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du deler æg.
            4. Kom sukker i skålen med æggehviderne. Pisk sukker og æggehvider sammen i 3-5 minutter med en håndmixer, til det er blevet en luftig skum. Stil skålen til side. Klik på videoen og se, hvordan du pisker æggehvider.
            5. Tag skålen med æggeblommerne og kom mel, natron, salt, vaniljesukker og kærnemælk i. Pisk det sammen med håndmixeren.
            6. Kom de piskede æggehvider i dejen. Vend forsigtigt æggehviderne rundt i dejen med dejskraberen. Du må ikke røre for hårdt, for så slår du luften ud af æggehviderne. Klik på videoen og se, hvordan du vender æggehvide i dejen.
            7. Tænd ovnen på 100 grader. Stil en bagerist ind i ovnen.
            8. Kom en knivspids smør eller olie i hvert hul i en æbleskivepande og varm æbleskivepanden op. Klik på videoen og se, hvordan du bager æbleskiver.
            9. Fyld hullerne ¾ op med dej og bag æbleskiverne ved middel varme.
            10. Når kanterne er faste, så vend æbleskriverne om på siden. Vend dem kun ¼ omgang, så de står på højkant i panden.
            11. Tag nu en spiseskefuld ekstra dej og kom den ind i hver æbleskive.
            12. Når alle æbleskiverne er fyldt med ekstra dej, så vend dem helt om.
            13. Bag dem, til de er let lysebrune hele vejen rundt.
            14. Tag et ildfast fad. Læg de færdigbagte æbleskiver i fadet, og stil det ind i ovnen. Så holder æbleskiverne sig varme og luftige, til de skal spises. Fortsæt, til der ikke er mere dej.
            15. Servér med det samme. Spis æbleskiverne med en klat flormelis og marmelade til.