Æbleskiver
mediumBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter
Micki er gået i køkkenet og laver en rigtig juleklassiker: Æbleskiver.
De lækre æbleskiver er nemme at lave. Sørg bare for at have masser af syltetøj og flormelis klar. Når du først kommer i gang, kan du ikke stoppe!Opskriften giver 20-25 æbleskiver.
Energi-indhold pr. stk.- Energi: 348 kJ / 83 kcal
- Protein: 13 %
- Kulhydrat: 48 %
- Fedt: 39 %
- Heraf mættet fedt: 2,0 g.
Film
- Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter
Se filmen, hvor Micki bager æbleskiver.
Energi-indhold pr. stk.- Energi: 348 kJ / 83 kcal
- Protein: 13 %
- Kulhydrat: 48 %
- Fedt: 39 %
- Heraf mættet fedt: 2,0 g.
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 3 æg
- 1 spsk. sukker
- 4 dl. hvedemel
- ½ tsk. natron
- ¼ tsk. salt
- 1 spsk. vaniljesukker
- 4 dl. kærnemælk
- Smør eller olie til bagning
Tilbehør:
- Flormelis
- Syltetøj/marmelade
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 decilitermål
- 1 teske
- 1 spiseske
- 1 køkkenvægt
- 1 kop
- 2 store skåle
- 1 elpisker
- 1 lille gryde
- 1 dejskraber
- 1 bagerist
- 1 æbleskivepande
- 1 ildfast fad
Sådan gør du
- Trin 1 af 15
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 15
Find alle ingredienserne frem.
- 3 æg
- 1 spsk. sukker
- 4 dl. hvedemel
- ½ tsk. natron
- ¼ tsk. salt
- 1 spsk. vaniljesukker
- 4 dl. kærnemælk
- Smør eller olie til bagning
- Trin 3 af 15
Slå forsigtigt et æg ud en i kop, så blommen ikke går i stykker. Tag æggeblommen op med fingrene og læg den i en skål. Hæld æggehviden over i en anden skål. Gør det samme med alle æggene. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du deler æg.
- 3 æg
- Trin 4 af 15
Kom sukker i skålen med æggehviderne. Pisk sukker og æggehvider sammen i 3-5 minutter med en håndmixer, til det er blevet en luftig skum. Stil skålen til side. Klik på videoen og se, hvordan du pisker æggehvider.
- 1 spsk. sukker
- Trin 5 af 15
Tag skålen med æggeblommerne og kom mel, natron, salt, vaniljesukker og kærnemælk i. Pisk det sammen med håndmixeren.
- 4 dl. hvedemel
- ½ tsk. natron
- ¼ tsk. salt
- 1 spsk. vaniljesukker
- 4 dl. kærnemælk
- Trin 6 af 15
Kom de piskede æggehvider i dejen. Vend forsigtigt æggehviderne rundt i dejen med dejskraberen. Du må ikke røre for hårdt, for så slår du luften ud af æggehviderne. Klik på videoen og se, hvordan du vender æggehvide i dejen.
- Trin 7 af 15
Tænd ovnen på 100 grader. Stil en bagerist ind i ovnen.
- Trin 8 af 15
Kom en knivspids smør eller olie i hvert hul i en æbleskivepande og varm æbleskivepanden op. Klik på videoen og se, hvordan du bager æbleskiver.
- Smør eller olie til bagning
- Trin 9 af 15
Fyld hullerne ¾ op med dej og bag æbleskiverne ved middel varme.
- Trin 10 af 15
Når kanterne er faste, så vend æbleskriverne om på siden. Vend dem kun ¼ omgang, så de står på højkant i panden.
- Trin 11 af 15
Tag nu en spiseskefuld ekstra dej og kom den ind i hver æbleskive.
- Trin 12 af 15
Når alle æbleskiverne er fyldt med ekstra dej, så vend dem helt om.
- Trin 13 af 15
Bag dem, til de er let lysebrune hele vejen rundt.
- Trin 14 af 15
Tag et ildfast fad. Læg de færdigbagte æbleskiver i fadet, og stil det ind i ovnen. Så holder æbleskiverne sig varme og luftige, til de skal spises. Fortsæt, til der ikke er mere dej.
- Trin 15 af 15
Servér med det samme. Spis æbleskiverne med en klat flormelis og marmelade til.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Micki er gået i køkkenet og laver en rigtig juleklassiker: Æbleskiver.
De lækre æbleskiver er nemme at lave. Sørg bare for at have masser af syltetøj og flormelis klar. Når du først kommer i gang, kan du ikke stoppe!Opskriften giver 20-25 æbleskiver.
Du skal bruge
Ingredienser
- 3 æg
- 1 spsk. sukker
- 4 dl. hvedemel
- ½ tsk. natron
- ¼ tsk. salt
- 1 spsk. vaniljesukker
- 4 dl. kærnemælk
- Smør eller olie til bagning
Tilbehør:
- Flormelis
- Syltetøj/marmelade
Køkkenredskaber
- 1 decilitermål
- 1 teske
- 1 spiseske
- 1 køkkenvægt
- 1 kop
- 2 store skåle
- 1 elpisker
- 1 lille gryde
- 1 dejskraber
- 1 bagerist
- 1 æbleskivepande
- 1 ildfast fad
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Slå forsigtigt et æg ud en i kop, så blommen ikke går i stykker. Tag æggeblommen op med fingrene og læg den i en skål. Hæld æggehviden over i en anden skål. Gør det samme med alle æggene. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du deler æg.
- Kom sukker i skålen med æggehviderne. Pisk sukker og æggehvider sammen i 3-5 minutter med en håndmixer, til det er blevet en luftig skum. Stil skålen til side. Klik på videoen og se, hvordan du pisker æggehvider.
- Tag skålen med æggeblommerne og kom mel, natron, salt, vaniljesukker og kærnemælk i. Pisk det sammen med håndmixeren.
- Kom de piskede æggehvider i dejen. Vend forsigtigt æggehviderne rundt i dejen med dejskraberen. Du må ikke røre for hårdt, for så slår du luften ud af æggehviderne. Klik på videoen og se, hvordan du vender æggehvide i dejen.
- Tænd ovnen på 100 grader. Stil en bagerist ind i ovnen.
- Kom en knivspids smør eller olie i hvert hul i en æbleskivepande og varm æbleskivepanden op. Klik på videoen og se, hvordan du bager æbleskiver.
- Fyld hullerne ¾ op med dej og bag æbleskiverne ved middel varme.
- Når kanterne er faste, så vend æbleskriverne om på siden. Vend dem kun ¼ omgang, så de står på højkant i panden.
- Tag nu en spiseskefuld ekstra dej og kom den ind i hver æbleskive.
- Når alle æbleskiverne er fyldt med ekstra dej, så vend dem helt om.
- Bag dem, til de er let lysebrune hele vejen rundt.
- Tag et ildfast fad. Læg de færdigbagte æbleskiver i fadet, og stil det ind i ovnen. Så holder æbleskiverne sig varme og luftige, til de skal spises. Fortsæt, til der ikke er mere dej.
- Servér med det samme. Spis æbleskiverne med en klat flormelis og marmelade til.
-