Æbleskiver

Æbleskiver

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Micki er gået i køkkenet og laver en rigtig juleklassiker: Æbleskiver.
        De lækre æbleskiver er nemme at lave. Sørg bare for at have masser af syltetøj og flormelis klar. Når du først kommer i gang, kan du ikke stoppe!

        På GoCook-TV kan du se hele filmen med Mickis æbleskiver.

        Opskriften giver 20-25 æbleskiver.

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 348 kJ / 83 kcal
        • Protein: 13 %
        • Kulhydrat: 48 %
        • Fedt: 39 %
        • Heraf mættet fedt: 2,0 g.
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 15

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 15

        Mål alle ingredienserne af.

        • 3 æg
        • 1 spsk. sukker
        • 4 dl. hvedemel
        • ½ tsk. natron
        • ¼ tsk. salt
        • 1 spsk. vaniljesukker
        • 4 dl. kærnemælk
        • Smør eller olie til bagning
      • Trin 3 af 15

        Tag en kop og to skåle frem. Slå forsigtigt et æg ud i koppen, så blommen ikke går i stykker. Tag æggeblommen op med fingrene, og læg den i den ene skål. Hæld æggehviden over i den anden skål. Gør det samme med alle æggene. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du deler æg.

        • 3 æg
      • Trin 4 af 15

        Kom sukker i skålen med æggehviderne. Tag en elpisker, og pisk sukker og æggehvider sammen i 3-5 minutter, til det er blevet en luftig skum. Stil skålen til side. Klik på metodevideoen og se, hvordan du pisker æggehvider.

        • 1 spsk. sukker
      • Trin 5 af 15

        Tag skålen med æggeblommerne, og kom mel, natron, salt, vaniljesukker og kærnemælk i. Pisk det sammen med elpiskeren.

        • 4 dl. hvedemel
        • ½ tsk. natron
        • ¼ tsk. salt
        • 1 spsk. vaniljesukker
        • 4 dl. kærnemælk
      • Trin 6 af 15

        Tag en dejskraber. Kom de piskede æggehvider i dejen. Vend forsigtigt æggehviderne rundt i dejen med dejskraberen. Du må ikke røre for hårdt, for så slår du luften ud af æggehviderne.

      • Trin 7 af 15

        Tænd ovnen på 100 grader. Stil en bagerist ind i ovnen.

      • Trin 8 af 15

        Tag en æbleskivepande frem. Kom en knivspids smør eller olie i hvert hul, og varm æbleskivepanden op. Klik på metodevideoen og se, hvordan du bager æbleskiver.

        • Smør eller olie til bagning
      • Trin 9 af 15

        Fyld hullerne ¾ op med dej, og bag æbleskiverne ved middel varme.

      • Trin 10 af 15

        Når kanterne er faste, vender du æbleskriver om på siden. Vend dem kun ¼ omgang, så de står på højkant i panden.

      • Trin 11 af 15

        Tag nu en spiseskefuld ekstra dej, og kom den ind i hver æbleskive.

      • Trin 12 af 15

        Når du har fyldt alle æbleskiverne med ekstra dej, så vender du dem helt om.

      • Trin 13 af 15

        Bag dem, til de er let lysebrune hele vejen rundt.

      • Trin 14 af 15

        Tag et ildfast fad. Læg de færdigbagte æbleskiver i fadet, og stil det ind i ovnen. Så holder æbleskiverne sig varme og luftige, til de skal spises. Fortsæt, til der ikke er mere dej.

      • Trin 15 af 15

        Servér med det samme. Spis æbleskiverne med en klat flormelis og marmelade til.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Micki er gået i køkkenet og laver en rigtig juleklassiker: Æbleskiver.
        De lækre æbleskiver er nemme at lave. Sørg bare for at have masser af syltetøj og flormelis klar. Når du først kommer i gang, kan du ikke stoppe!

        På GoCook-TV kan du se hele filmen med Mickis æbleskiver.

        Opskriften giver 20-25 æbleskiver.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 3 æg
          • 1 spsk. sukker
          • 4 dl. hvedemel
          • ½ tsk. natron
          • ¼ tsk. salt
          • 1 spsk. vaniljesukker
          • 4 dl. kærnemælk
          • Smør eller olie til bagning

          Tilbehør:

          • Flormelis
          • Syltetøj/marmelade

           

          Køkkenredskaber

          • 1 decilitermål
          • 1 teske
          • 1 spiseske
          • 1 køkkenvægt
          • 1 kop
          • 2 store skåle
          • 1 elpisker
          • 1 lille gryde
          • 1 dejskraber
          • 1 bagerist
          • 1 æbleskivepande
          • 1 ildfast fad

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Tag en kop og to skåle frem. Slå forsigtigt et æg ud i koppen, så blommen ikke går i stykker. Tag æggeblommen op med fingrene, og læg den i den ene skål. Hæld æggehviden over i den anden skål. Gør det samme med alle æggene. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du deler æg.
          4. Kom sukker i skålen med æggehviderne. Tag en elpisker, og pisk sukker og æggehvider sammen i 3-5 minutter, til det er blevet en luftig skum. Stil skålen til side. Klik på metodevideoen og se, hvordan du pisker æggehvider.
          5. Tag skålen med æggeblommerne, og kom mel, natron, salt, vaniljesukker og kærnemælk i. Pisk det sammen med elpiskeren.
          6. Tag en dejskraber. Kom de piskede æggehvider i dejen. Vend forsigtigt æggehviderne rundt i dejen med dejskraberen. Du må ikke røre for hårdt, for så slår du luften ud af æggehviderne.
          7. Tænd ovnen på 100 grader. Stil en bagerist ind i ovnen.
          8. Tag en æbleskivepande frem. Kom en knivspids smør eller olie i hvert hul, og varm æbleskivepanden op. Klik på metodevideoen og se, hvordan du bager æbleskiver.
          9. Fyld hullerne ¾ op med dej, og bag æbleskiverne ved middel varme.
          10. Når kanterne er faste, vender du æbleskriver om på siden. Vend dem kun ¼ omgang, så de står på højkant i panden.
          11. Tag nu en spiseskefuld ekstra dej, og kom den ind i hver æbleskive.
          12. Når du har fyldt alle æbleskiverne med ekstra dej, så vender du dem helt om.
          13. Bag dem, til de er let lysebrune hele vejen rundt.
          14. Tag et ildfast fad. Læg de færdigbagte æbleskiver i fadet, og stil det ind i ovnen. Så holder æbleskiverne sig varme og luftige, til de skal spises. Fortsæt, til der ikke er mere dej.
          15. Servér med det samme. Spis æbleskiverne med en klat flormelis og marmelade til.