Æblemarmelade
easyBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time
Du kan lave marmelade af næsten al slags frugt og æblemarmelade er en klart overset lækkerhed! Brug gerne de lidt kedelige æbler, som er I ikke gider spise rå, eller måske æbler fra haven, hvis I har mange af dem.
Tip: du kan lave 100% din egen æblemarmelade ved at tilsætte lidt ekstra smag, fx ingefær, kanel, nellike eller kardemomme.
Energi-indhold pr. stk.- Energi: 632 kJ / 151 kcal
- Protein: 1 %
- Kulhydrat: 99 %
- Energiindhold er pr. 100 g. æblemarmelade
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- ½ kg. æbler
- ½ dl. vand
- 2 ½ dl. sukker
- ½ tsk. vaniljesukker
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 stor skarp kniv
- 1 skærebræt
- 1 decilitermål
- 1 piskeris eller stavblender
- 1 teske
- 1 røreske
- 1 syltetøjsglas
Sådan gør du
- Trin 1 af 9
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 9
Find alle ingredienserne frem.
- ½ kg. æbler
- ½ dl. vand
- 2 ½ dl. sukker
- ½ tsk. vaniljesukker
- Trin 3 af 9
Skyl æblerne, skær kernehusene væk, og skær æblestykkerne i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer æble i tern.
- ½ kg. æbler
- Trin 4 af 9
Kom æbletern, vand og sukker i en lille gryde. Tilsæt evt. ½ teske af dit favorit-krydderi. Rør rundt.
- ½ dl. vand
- 2 ½ dl. sukker
- Trin 5 af 9
Sæt låg på gryden, og varm op til middel varme. Skru ned på lav varme, når det koger. Lad marmeladen simre i cirka 10 minutter, til æble-ternene er kogt lidt ud.
- Trin 6 af 9
Hvis du ikke kan lide klumper i din marmelade, kan du mase dem ud med et piskeris, eller blende mosen med en stavblender. Klik på videoen og se, hvordan du bruger en stavblender.
- Trin 7 af 9
Tilsæt vaniljesukker, og rør rundt.
- ½ tsk. vaniljesukker
- Trin 8 af 9
Skold et stort sylteglas: Stil glasset og låget i vasken. Hæld kogende vand i både glasset og låget, og hæld vandet ud. Pas på du ikke brænder dig. Brug grydelapper, og få eventuelt hjælp af en voksen.
- Trin 9 af 9
Hæld marmeladen i glasset, og skru låget på. Opbevar marmeladen i køleskabet.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Du kan lave marmelade af næsten al slags frugt og æblemarmelade er en klart overset lækkerhed! Brug gerne de lidt kedelige æbler, som er I ikke gider spise rå, eller måske æbler fra haven, hvis I har mange af dem.
Tip: du kan lave 100% din egen æblemarmelade ved at tilsætte lidt ekstra smag, fx ingefær, kanel, nellike eller kardemomme.
Du skal bruge
Ingredienser
- ½ kg. æbler
- ½ dl. vand
- 2 ½ dl. sukker
- ½ tsk. vaniljesukker
Køkkenredskaber
- 1 stor skarp kniv
- 1 skærebræt
- 1 decilitermål
- 1 piskeris eller stavblender
- 1 teske
- 1 røreske
- 1 syltetøjsglas
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Skyl æblerne, skær kernehusene væk, og skær æblestykkerne i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer æble i tern.
- Kom æbletern, vand og sukker i en lille gryde. Tilsæt evt. ½ teske af dit favorit-krydderi. Rør rundt.
- Sæt låg på gryden, og varm op til middel varme. Skru ned på lav varme, når det koger. Lad marmeladen simre i cirka 10 minutter, til æble-ternene er kogt lidt ud.
- Hvis du ikke kan lide klumper i din marmelade, kan du mase dem ud med et piskeris, eller blende mosen med en stavblender. Klik på videoen og se, hvordan du bruger en stavblender.
- Tilsæt vaniljesukker, og rør rundt.
- Skold et stort sylteglas: Stil glasset og låget i vasken. Hæld kogende vand i både glasset og låget, og hæld vandet ud. Pas på du ikke brænder dig. Brug grydelapper, og få eventuelt hjælp af en voksen.
- Hæld marmeladen i glasset, og skru låget på. Opbevar marmeladen i køleskabet.
-