Æblemarmelade

Æblemarmelade

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Du kan lave marmelade af næsten al slags frugt og æblemarmelade er en klart overset lækkerhed! Brug gerne de lidt kedelige æbler, som er I ikke gider spise rå, eller måske æbler fra haven, hvis I har mange af dem.

        Tip: du kan lave 100% din egen æblemarmelade ved at tilsætte lidt ekstra smag, fx ingefær, kanel, nellike eller kardemomme.

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 632 kJ / 151 kcal
        • Protein: 1 %
        • Kulhydrat: 99 %
        • Energiindhold er pr. 100 g. æblemarmelade
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 9

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 9

        Find alle ingredienserne frem.

        • ½ kg. æbler
        • ½ dl. vand
        • 2 ½ dl. sukker
        • ½ tsk. vaniljesukker
      • Trin 3 af 9

        Skyl æblerne, skær kernehusene væk, og skær æblestykkerne i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer æble i tern.

        • ½ kg. æbler
      • Trin 4 af 9

        Kom æbletern, vand og sukker i en lille gryde. Tilsæt evt. ½ teske af dit favorit-krydderi. Rør rundt.

        • ½ dl. vand
        • 2 ½ dl. sukker
      • Trin 5 af 9

        Sæt låg på gryden, og varm op til middel varme. Skru ned på lav varme, når det koger. Lad marmeladen simre i cirka 10 minutter, til æble-ternene er kogt lidt ud.

      • Trin 6 af 9

        Hvis du ikke kan lide klumper i din marmelade, kan du mase dem ud med et piskeris, eller blende mosen med en stavblender. Klik på videoen og se, hvordan du bruger en stavblender.

      • Trin 7 af 9

        Tilsæt vaniljesukker, og rør rundt.

        • ½ tsk. vaniljesukker
      • Trin 8 af 9

        Skold et stort sylteglas: Stil glasset og låget i vasken. Hæld kogende vand i både glasset og låget, og hæld vandet ud. Pas på du ikke brænder dig. Brug grydelapper, og få eventuelt hjælp af en voksen.

      • Trin 9 af 9

        Hæld marmeladen i glasset, og skru låget på. Opbevar marmeladen i køleskabet.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Du kan lave marmelade af næsten al slags frugt og æblemarmelade er en klart overset lækkerhed! Brug gerne de lidt kedelige æbler, som er I ikke gider spise rå, eller måske æbler fra haven, hvis I har mange af dem.

        Tip: du kan lave 100% din egen æblemarmelade ved at tilsætte lidt ekstra smag, fx ingefær, kanel, nellike eller kardemomme.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • ½ kg. æbler
          • ½ dl. vand
          • 2 ½ dl. sukker
          • ½ tsk. vaniljesukker

           

          Køkkenredskaber

          • 1 stor skarp kniv
          • 1 skærebræt
          • 1 decilitermål
          • 1 piskeris eller stavblender
          • 1 teske
          • 1 røreske
          •  

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Skyl æblerne, skær kernehusene væk, og skær æblestykkerne i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer æble i tern.
          4. Kom æbletern, vand og sukker i en lille gryde. Tilsæt evt. ½ teske af dit favorit-krydderi. Rør rundt.
          5. Sæt låg på gryden, og varm op til middel varme. Skru ned på lav varme, når det koger. Lad marmeladen simre i cirka 10 minutter, til æble-ternene er kogt lidt ud.
          6. Hvis du ikke kan lide klumper i din marmelade, kan du mase dem ud med et piskeris, eller blende mosen med en stavblender. Klik på videoen og se, hvordan du bruger en stavblender.
          7. Tilsæt vaniljesukker, og rør rundt.
          8. Skold et stort sylteglas: Stil glasset og låget i vasken. Hæld kogende vand i både glasset og låget, og hæld vandet ud. Pas på du ikke brænder dig. Brug grydelapper, og få eventuelt hjælp af en voksen.
          9. Hæld marmeladen i glasset, og skru låget på. Opbevar marmeladen i køleskabet.