Æblekage med rugbrødsrasp

Æblekage med rugbrødsrasp

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Den klassiske, danske æblekage. Her er den piftet op med hjemmelavet rugbrødsrasp for at gøre den endnu bedre!

        Opskriften giver cirka 8 portioner.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 1480 kJ / 354 kcal
        • Protein: 3 %
        • Kulhydrat: 52 %
        • Fedt: 44 %
        • Heraf mættet fedt: 11,2 g.
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 14

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 14

        Find alle ingredienserne frem.

        Æblemos:

        • 8 æbler
        • 1 vaniljestang
        • ½ dl. vand
        • 5 spsk. sukker

        Æblekagerasp:

        • 300 g. rugbrød
        • 50 g. smør
        • 50 g. sukker
        • 1 knivspids salt

        Pynt:

        • 2 ½ dl. piskefløde
      • Trin 3 af 14

        Æblemos: Tag et skærebræt, en lille skarp kniv og en kartoffelskræller. Skræl æblerne. Fjern kernehuset, og skær æblerne i tynde både.

        • 8 æbler
      • Trin 4 af 14

        Tag en lille skål. Skær vaniljestangen igennem på langs, og skrab kornene ud i skålen med kniven. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skraber kornene ud af en vaniljestang.

        • 1 vaniljestang
      • Trin 5 af 14

        Tag en gryde. Kom æblebåde, vaniljekorn, vand, den tomme vaniljestang og sukker i gryden.

        • ½ dl. vand
        • 5 spsk. sukker
      • Trin 6 af 14

        Kog æblerne i cirka 10 minutter, til de er helt møre. Rør rundt med en grydeske en gang imellem. Stik i et stykke æble med en lille spids kniv. Hvis kniven slipper nemt, er æblerne møre, og det hele er blevet til mos. Hvis æblemosen er for tynd, kan du lade den koge lidt længere, så væsken forsvinder.

      • Trin 7 af 14

        Lad mosen køle af, imens du laver resten.

      • Trin 8 af 14

        Æblekagerasp: Tag et rivejern frem. Riv brødet på den fine side af rivejernet.

        • 300 g. rugbrød
      • Trin 9 af 14

        Tag en stegepande frem. Kom smør på stegepanden, og lad det smelte.

        • 50 g. smør
      • Trin 10 af 14

        Kom rugbrød, sukker og salt på stegepanden, og rist det i cirka 10 minutter, til raspen er sprød. Rør hele tiden.

        • 50 g. sukker
        • 1 knivspids salt
      • Trin 11 af 14

        Tag et stykke bagepapir. Hæld raspen over på bagepapiret, og lad den køle af.

      • Trin 12 af 14

        Pynt: Tag en stor skål og en håndmixer. Kom fløde i skålen, og pisk den til flødeskum. Klik på metodevideoen, og se hvordan du pisker flødeskum.

        • 2 ½ dl. piskefløde
      • Trin 13 af 14

        Saml kagen: Tag en glasskål frem. Læg et lag æblemos i bunden, og kom et lag rasp ovenpå. Gentag, så du får 2 lag.

      • Trin 14 af 14

        Kom flødeskummet på toppen af æblekagen, og servér.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Den klassiske, danske æblekage. Her er den piftet op med hjemmelavet rugbrødsrasp for at gøre den endnu bedre!

        Opskriften giver cirka 8 portioner.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Æblemos:

          • 8 æbler
          • 1 vaniljestang
          • ½ dl. vand
          • 5 spsk. sukker

          Æblekagerasp:

          • 300 g. rugbrød
          • 50 g. smør
          • 50 g. sukker
          • 1 knivspids salt

          Pynt:

          • 2 ½ dl. piskefløde

           

          Køkkenredskaber

          • 1 decilitermål
          • 2 spiseskeer
          • 1 køkkenvægt
          • 1 skærebræt
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 kartoffelskræller
          • 1 lille skål
          • 1 gryde
          • 1 grydeske
          • 1 rivejern
          • 1 stegepande
          • 1 paletkniv
          • Bagepapir
          • 1 stor skål
          • 1 håndmixer
          • 1 glasskål til servering

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Æblemos: Tag et skærebræt, en lille skarp kniv og en kartoffelskræller. Skræl æblerne. Fjern kernehuset, og skær æblerne i tynde både.
          4. Tag en lille skål. Skær vaniljestangen igennem på langs, og skrab kornene ud i skålen med kniven. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skraber kornene ud af en vaniljestang.
          5. Tag en gryde. Kom æblebåde, vaniljekorn, vand, den tomme vaniljestang og sukker i gryden.
          6. Kog æblerne i cirka 10 minutter, til de er helt møre. Rør rundt med en grydeske en gang imellem. Stik i et stykke æble med en lille spids kniv. Hvis kniven slipper nemt, er æblerne møre, og det hele er blevet til mos. Hvis æblemosen er for tynd, kan du lade den koge lidt længere, så væsken forsvinder.
          7. Lad mosen køle af, imens du laver resten.
          8. Æblekagerasp: Tag et rivejern frem. Riv brødet på den fine side af rivejernet.
          9. Tag en stegepande frem. Kom smør på stegepanden, og lad det smelte.
          10. Kom rugbrød, sukker og salt på stegepanden, og rist det i cirka 10 minutter, til raspen er sprød. Rør hele tiden.
          11. Tag et stykke bagepapir. Hæld raspen over på bagepapiret, og lad den køle af.
          12. Pynt: Tag en stor skål og en håndmixer. Kom fløde i skålen, og pisk den til flødeskum. Klik på metodevideoen, og se hvordan du pisker flødeskum.
          13. Saml kagen: Tag en glasskål frem. Læg et lag æblemos i bunden, og kom et lag rasp ovenpå. Gentag, så du får 2 lag.
          14. Kom flødeskummet på toppen af æblekagen, og servér.