Æblekage

Æblekage

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 2 timer

        Der er ikke noget som duften af lun æblekage. Nyd dens sødme sprede sig i munden, og del velsmagen med dine venner. Æblekagen kan nydes med flødeskum eller cremefraiche til.

        Opskriften giver cirka 12 stykker.

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 1174 kJ / 281 kcal
        • Protein: 6 %
        • Kulhydrat: 38 %
        • Fedt: 56 %
        • Energiinformationen er for ét stykke kage.
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 12

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 12

        Find alle ingredienserne frem.

        • 200 g. blødt smør
        • 1 ½ dl. sukker
        • 3 æg
        • 2 dl. hvedemel
        • 1 tsk. bagepulver
        • 1 tsk. stødt kanel eller kardemomme
        • ½ dl. grahamsmel
        • 50 g. solsikkekerner eller mysli (rå, uristet)
        • 1 dl. mælk
        • 3-4 æbler (350 g.)
      • Trin 3 af 12

        Sæt en bagerist i midten af ovnen og tænd ovnen på 175 grader.

      • Trin 4 af 12

        Tag smørret ud af køleskabet i god til, så det bliver blødt. Smør en springform (cirka 24 centimeter i diameter) med 1 spiseske af det bløde smør. Klik på videoen og se, hvordan du hurtigt laver blødt smør.

        • 200 g. blødt smør
        • 1 ½ dl sukker
      • Trin 5 af 12

        Kom resten af det bløde smør i en skål. Tilsæt sukker og pisk det sammen med en håndmixer, til det bliver en hvid masse. Klik på videoen og se, hvordan du laver en rørt dej.

      • Trin 6 af 12

        Slå et æg ud i en kop. Kom det i skålen og pisk med håndmixeren. Gentag med de andre æg - ét æg ad gangen.

        • 3 æg
      • Trin 7 af 12

        Bland hvedemel, bagepulver og kanel eller kardemomme sammen i en skål. Drys blandingen lidt ad gangen gennem en si ned i dejen. Vend det rundt i dejen med en dejskraber.

        • 2 dl hvedemel
        • 1 tsk. bagepulver
        • 1 tsk. stødt kanel eller kardemomme
      • Trin 8 af 12

        Tilsæt grahamsmel, solsikkekerner eller mysli og mælk. Vend det rundt i dejen med dejskraberen.

        • ½ dl grahamsmel
        • 50 g. solsikkekerner eller mysli (rå, uristet)
        • 1 dl mælk
      • Trin 9 af 12

        Hæld dejen i den smurte springform.

      • Trin 10 af 12

        Vask æblerne. Skær dem i både og fjern kernehuset og stilken. Skær æblerne i mindre stykker og fordel dem på kagen. Tryk dem lidt ned i dejen.

        • 3-4 æbler (350 g.)
      • Trin 11 af 12

        Bag æblekagen cirka 50 minutter.

      • Trin 12 af 12

        Stik et lille træspyd eller en lille skarp kniv ned i midten af kagen. Der må ikke hænge dej på - så skal kagen bage videre. Lad kagen køle lidt af inden du skærer i den. Velbekomme! Klik på metodevideoen og se, hvordan du vurderer, om kagen er færdigbagt.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Der er ikke noget som duften af lun æblekage. Nyd dens sødme sprede sig i munden, og del velsmagen med dine venner. Æblekagen kan nydes med flødeskum eller cremefraiche til.

        Opskriften giver cirka 12 stykker.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 200 g. blødt smør
          • 1 ½ dl. sukker
          • 3 æg
          • 2 dl. hvedemel
          • 1 tsk. bagepulver
          • 1 tsk. stødt kanel eller kardemomme
          • ½ dl. grahamsmel
          • 50 g. solsikkekerner eller mysli (rå, uristet)
          • 1 dl. mælk
          • 3-4 æbler (350 g.)

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 målebæger
          • 1 teske
          • 1 bagerist
          • 1 springform
          • 1 stor skål
          • 1 håndmixer
          • 1 kop
          • 1 mellem skål
          • 1 si
          • 1 dejskraber
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 skærebræt
          • 1 træspyd

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Sæt en bagerist i midten af ovnen og tænd ovnen på 175 grader.
          4. Tag smørret ud af køleskabet i god til, så det bliver blødt. Smør en springform (cirka 24 centimeter i diameter) med 1 spiseske af det bløde smør. Klik på videoen og se, hvordan du hurtigt laver blødt smør.
          5. Kom resten af det bløde smør i en skål. Tilsæt sukker og pisk det sammen med en håndmixer, til det bliver en hvid masse. Klik på videoen og se, hvordan du laver en rørt dej.
          6. Slå et æg ud i en kop. Kom det i skålen og pisk med håndmixeren. Gentag med de andre æg - ét æg ad gangen.
          7. Bland hvedemel, bagepulver og kanel eller kardemomme sammen i en skål. Drys blandingen lidt ad gangen gennem en si ned i dejen. Vend det rundt i dejen med en dejskraber.
          8. Tilsæt grahamsmel, solsikkekerner eller mysli og mælk. Vend det rundt i dejen med dejskraberen.
          9. Hæld dejen i den smurte springform.
          10. Vask æblerne. Skær dem i både og fjern kernehuset og stilken. Skær æblerne i mindre stykker og fordel dem på kagen. Tryk dem lidt ned i dejen.
          11. Bag æblekagen cirka 50 minutter.
          12. Stik et lille træspyd eller en lille skarp kniv ned i midten af kagen. Der må ikke hænge dej på - så skal kagen bage videre. Lad kagen køle lidt af inden du skærer i den. Velbekomme! Klik på metodevideoen og se, hvordan du vurderer, om kagen er færdigbagt.