Æblekage

Æblekage

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 2 timer

        Der er ikke noget som duften af lun æblekage. Nyd dens sødme sprede sig i munden, og del velsmagen med dine venner. Æblekagen kan nydes med flødeskum eller cremefraiche til.

        Opskriften giver cirka 12 stykker.

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 1174 kJ / 281 kcal
        • Protein: 6 %
        • Kulhydrat: 38 %
        • Fedt: 56 %
        • Energiinformationen er for ét stykke kage.
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 11

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 11

        Mål alle ingredienserne af.

        • 200 g. blødt smør
        • 1 ½ dl sukker
        • 3 æg
        • 2 dl hvedemel
        • 1 tsk. bagepulver
        • 1 tsk. stødt kanel eller kardemomme
        • ½ dl grahamsmel
        • 50 g. solsikkekerner eller mysli (rå, uristet)
        • 1 dl mælk
        • 3-4 æbler (350 g.)
      • Trin 3 af 11

        Sæt en bagerist i midten af ovnen og tænd ovnen på 175 grader.

      • Trin 4 af 11

        Smør en springform (cirka 24 centimeter i diameter) med 1 spiseske blødt smør. Rør resten af det bløde smør sammen med sukker, til det bliver en hvid masse. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en rørt dej.

        • 200 g. blødt smør
        • 1 ½ dl sukker
      • Trin 5 af 11

        Slå et æg ud i en kop. Kom det i skålen og pisk med håndmixeren. Gentag med de andre æg - ét æg ad gangen.

        • 3 æg
      • Trin 6 af 11

        Bland hvedemel, bagepulver og kanel eller kardemomme i en skål. Drys blandingen lidt ad gangen gennem en si ned i dejen. Vend det ind i dejen med en dejskraber.

        • 2 dl hvedemel
        • 1 tsk. bagepulver
        • 1 tsk. stødt kanel eller kardemomme
      • Trin 7 af 11

        Tilsæt grahamsmel, solsikkekerner eller mysli og mælken til skålen. Vend det ind i dejen med dejskraberen.

        • ½ dl grahamsmel
        • 50 g. solsikkekerner eller mysli (rå, uristet)
        • 1 dl mælk
      • Trin 8 af 11

        Hæld dejen i den smurte springform.

      • Trin 9 af 11

        Vask æblerne. Skær dem i båd,e og fjern kernehuse og stilke. Skær æblerne i mindre stykker, og tryk dem ned i dejen.

        • 3-4 æbler (350 g.)
      • Trin 10 af 11

        Sæt æblekagen på bageristen, og bag den cirka 50 minutter.

      • Trin 11 af 11

        Stik et lille træspyd eller en lille skarp kniv ned i midten af kagen. Der må ikke hænge dej på - så skal kagen bage videre. Lad kagen køle lidt af inden du skærer i den. Velbekomme!

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Der er ikke noget som duften af lun æblekage. Nyd dens sødme sprede sig i munden, og del velsmagen med dine venner. Æblekagen kan nydes med flødeskum eller cremefraiche til.

        Opskriften giver cirka 12 stykker.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 200 g. blødt smør
          • 1 ½ dl sukker
          • 3 æg
          • 2 dl hvedemel
          • 1 tsk. bagepulver
          • 1 tsk. stødt kanel eller kardemomme
          • ½ dl grahamsmel
          • 50 g. solsikkekerner eller mysli (rå, uristet)
          • 1 dl mælk
          • 3-4 æbler (350 g.)

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 målebæger
          • 1 teske
          • 1 bagerist
          • 1 springform
          • 1 stor skål
          • 1 håndmixer
          • 1 kop
          • 1 mellem skål
          • 1 si
          • 1 dejskraber
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 skærebræt
          • 1 træspyd

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Sæt en bagerist i midten af ovnen og tænd ovnen på 175 grader.
          4. Smør en springform (cirka 24 centimeter i diameter) med 1 spiseske blødt smør. Rør resten af det bløde smør sammen med sukker, til det bliver en hvid masse. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en rørt dej.
          5. Slå et æg ud i en kop. Kom det i skålen og pisk med håndmixeren. Gentag med de andre æg - ét æg ad gangen.
          6. Bland hvedemel, bagepulver og kanel eller kardemomme i en skål. Drys blandingen lidt ad gangen gennem en si ned i dejen. Vend det ind i dejen med en dejskraber.
          7. Tilsæt grahamsmel, solsikkekerner eller mysli og mælken til skålen. Vend det ind i dejen med dejskraberen.
          8. Hæld dejen i den smurte springform.
          9. Vask æblerne. Skær dem i båd,e og fjern kernehuse og stilke. Skær æblerne i mindre stykker, og tryk dem ned i dejen.
          10. Sæt æblekagen på bageristen, og bag den cirka 50 minutter.
          11. Stik et lille træspyd eller en lille skarp kniv ned i midten af kagen. Der må ikke hænge dej på - så skal kagen bage videre. Lad kagen køle lidt af inden du skærer i den. Velbekomme!