Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Gløgg:

3.

Skræl ingefæren med en teske. Se videoen.

4.

Kom ingefæren, peberkorn, nelliker, kardemomme-kapsler, stjerneanis, kanelstænger og brun farin i et stort tefilter. Snør posen sammen med en kødsnor. Hvis du ikke har et tefilter, kan du også komme krydderierne direkte i en gryde.
Tag et stort tefilter. Kom ingefæren, peberkorn, nelliker, kardemomme-kapsler, stjerneanis, kanelstænger og brun farin i tefilteret. Snør posen sammen med en kødsnor. Hvis du ikke har et tefilter, kan du også komme krydderierne direkte i en gryde.

5.

Hæld æblemost i en gryde og læg tefilteret med krydderier ned i gryden.

6.

Bring æblemosten i kog og lad den simre i 2 minutter.

7.

Tag gryden væk fra kogepladen og læg låg på gryden. Lad gløggen stå og trække i ½-1 time.

8.

Tag tefilteret med krydderier op af gryden og smid det væk. Hvis krydderierne ikke er i et tefilter, så stil en si i en skål, og hæld gløgg og krydderier ned i sien. Lad det dryppe af og smid krydderierne væk.

Servering:

9.

Skær æblet i små tern. Se videoen.

10.

Tag 4 glas og fordel æbleternene i glassene. Hæld gløggen i glassene og pynt med en kanelstang eller stjerneanis.
Tag 6 glas og fordel æbleternene i glassene. Hæld gløggen i glassene og pynt med en kanelstang eller stjerneanis.
Tag 2 glas og fordel æbleternene i glassene. Hæld gløggen i glassene og pynt med en kanelstang eller stjerneanis.

Næringsindhold per portion

Energi: 633 kJ / 151 kcal

Protein: 1 %

Kulhydrat: 97 %

Fedt: 2 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Ingefær, skrælle

Ingefær, skrælle

Æbler, skære i tern

Æbler, skære i tern

Inspiration

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 420 min

Arbejdstid: 15 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 70 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min