Æblegløgg

Æblegløgg

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Lav din egen gløgg af æblemost, og server den til æbleskiver eller julesmåkager. Det er super nemt, og den varmer dejligt på en kold vinterdag.

        Tip: Gløggen bliver endnu bedre, hvis du laver den dagen før, og lader den stå med krydderi-blandingen natten over. Hæld gløggen i rene flasker, så kan den holde i 4-5 dage i køleskabet. Varm gløggen op, før du serverer den.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 633 kJ / 151 kcal
        • Protein: 1 %
        • Kulhydrat: 97 %
        • Fedt: 2 %
    • Film

        • Opskriften tager ca.: 1 time

          Se filmen, hvor Gorm laver æblegløgg.

          Energi-indhold pr. portion
          • Energi: 633 kJ / 151 kcal
          • Protein: 1 %
          • Kulhydrat: 97 %
          • Fedt: 2 %
      • Du skal bruge

      • Sådan gør du

        • Trin 1 af 10

          Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

        • Trin 2 af 10

          Find alle ingredienserne frem.

          • 1 cm ingefær
          • 3 hele peberkorn
          • 5 nelliker
          • 5 kardemomme-kapsler eller ½ tsk. stødt kardemomme
          • 1 stjerneanis
          • 1 ½ kanelstang
          • 1 spsk. brun farin
          • ½ l. æblemost
          • ½ æble

          Pynt:

          • Stjerneanis
          • Kanelstænger
        • Trin 3 af 10

          Skræl ingefæren med en teske. Klik på videoen og se, hvordan du nemt skræller ingefær.

          • 1 cm ingefær
        • Trin 4 af 10

          Kom ingefæren, peberkorn, nelliker, kardemomme-kapsler, stjerneanis, kanelstænger og brun farin i et stort tefilter. Snør posen sammen med en kødsnor. Hvis du ikke har et tefilter, kan du også komme krydderierne direkte i en gryde.

          • 3 hele peberkorn
          • 5 nelliker
          • 5 kardemomme-kapsler eller ½ tsk. stødt kardemomme
          • 1 stjerneanis
          • 1 ½ kanelstang
          • 1 spsk. brun farin
        • Trin 5 af 10

          Hæld æblemost i en gryde og læg tefilteret med krydderier ned i gryden.

          • ½ l. æblemost
        • Trin 6 af 10

          Bring æblemosten i kog og lad den simre i 2 minutter.

        • Trin 7 af 10

          Tag gryden væk fra kogepladen og læg låg på gryden. Lad gløggen stå og trække i ½-1 time.

        • Trin 8 af 10

          Tag tefilteret med krydderier op af gryden og smid det væk. Hvis krydderierne ikke er i et tefilter, så stil en si i en skål, og hæld gløgg og krydderier ned i sien. Lad det dryppe af og smid krydderierne væk.

        • Trin 9 af 10

          Skær æblet i små tern.

          • ½ æble
        • Trin 10 af 10

          Tag 2 glas og fordel æbleternene i glassene. Hæld gløggen i glassene og pynt med en kanelstang eller stjerneanis.

      • Oversigt

        • Print

          Beskrivelse

          Lav din egen gløgg af æblemost, og server den til æbleskiver eller julesmåkager. Det er super nemt, og den varmer dejligt på en kold vinterdag.

          Tip: Gløggen bliver endnu bedre, hvis du laver den dagen før, og lader den stå med krydderi-blandingen natten over. Hæld gløggen i rene flasker, så kan den holde i 4-5 dage i køleskabet. Varm gløggen op, før du serverer den.

          Du skal bruge

            Ingredienser

            • 1 cm ingefær
            • 3 hele peberkorn
            • 5 nelliker
            • 5 kardemomme-kapsler eller ½ tsk. stødt kardemomme
            • 1 stjerneanis
            • 1 ½ kanelstang
            • 1 spsk. brun farin
            • ½ l. æblemost
            • ½ æble

            Pynt:

            • Stjerneanis
            • Kanelstænger

             

            Køkkenredskaber

            • 1 teske
            • 1 tefilter
            • 1 mellemstor gryde
            • 1 grydelåg
            • 1 lille skarp kniv
            • 1 skærebræt
            • 2 glas til servering

            Sådan gør du

            1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
            2. Find alle ingredienserne frem.
            3. Skræl ingefæren med en teske. Klik på videoen og se, hvordan du nemt skræller ingefær.
            4. Kom ingefæren, peberkorn, nelliker, kardemomme-kapsler, stjerneanis, kanelstænger og brun farin i et stort tefilter. Snør posen sammen med en kødsnor. Hvis du ikke har et tefilter, kan du også komme krydderierne direkte i en gryde.
            5. Hæld æblemost i en gryde og læg tefilteret med krydderier ned i gryden.
            6. Bring æblemosten i kog og lad den simre i 2 minutter.
            7. Tag gryden væk fra kogepladen og læg låg på gryden. Lad gløggen stå og trække i ½-1 time.
            8. Tag tefilteret med krydderier op af gryden og smid det væk. Hvis krydderierne ikke er i et tefilter, så stil en si i en skål, og hæld gløgg og krydderier ned i sien. Lad det dryppe af og smid krydderierne væk.
            9. Skær æblet i små tern.
            10. Tag 2 glas og fordel æbleternene i glassene. Hæld gløggen i glassene og pynt med en kanelstang eller stjerneanis.
        • Beskrivelse

            • Opskriften tager ca.: 1 time

              Lav din egen gløgg af æblemost, og server den til æbleskiver eller julesmåkager. Det er super nemt, og den varmer dejligt på en kold vinterdag.

              Tip: Gløggen bliver endnu bedre, hvis du laver den dagen før, og lader den stå med krydderi-blandingen natten over. Hæld gløggen i rene flasker, så kan den holde i 4-5 dage i køleskabet. Varm gløggen op, før du serverer den.

              Energi-indhold pr. portion
              • Energi: 633 kJ / 151 kcal
              • Protein: 1 %
              • Kulhydrat: 97 %
              • Fedt: 2 %
          • Film

              • Opskriften tager ca.: 1 time

                Se filmen, hvor Gorm laver æblegløgg.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 633 kJ / 151 kcal
                • Protein: 1 %
                • Kulhydrat: 97 %
                • Fedt: 2 %
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 10

                Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

              • Trin 2 af 10

                Find alle ingredienserne frem.

                • 2 cm ingefær
                • 6 hele peberkorn
                • 10 nelliker
                • 10 kardemomme-kapsler eller 1 tsk. stødt kardemomme
                • 2 stjerneanis
                • 3 kanelstænger
                • 2 spsk. brun farin
                • 1 l. æblemost
                • 1 æble

                Pynt:

                • Stjerneanis
                • Kanelstænger
              • Trin 3 af 10

                Skræl ingefæren med en teske. Klik på videoen og se, hvordan du nemt skræller ingefær.

                • 2 cm ingefær
              • Trin 4 af 10

                Kom ingefæren, peberkorn, nelliker, kardemomme-kapsler, stjerneanis, kanelstænger og brun farin i et stort tefilter. Snør posen sammen med en kødsnor. Hvis du ikke har et tefilter, kan du også komme krydderierne direkte i en gryde.

                • 6 hele peberkorn
                • 10 nelliker
                • 10 kardemomme-kapsler eller 1 tsk. stødt kardemomme
                • 2 stjerneanis
                • 3 kanelstænger
                • 2 spsk. brun farin
              • Trin 5 af 10

                Hæld æblemost i en gryde og læg tefilteret med krydderier ned i gryden.

                • 1 l. æblemost
              • Trin 6 af 10

                Bring æblemosten i kog og lad den simre i 2 minutter.

              • Trin 7 af 10

                Tag gryden væk fra kogepladen og læg låg på gryden. Lad gløggen stå og trække i ½-1 time.

              • Trin 8 af 10

                Tag tefilteret med krydderier op af gryden og smid det væk. Hvis krydderierne ikke er i et tefilter, så stil en si i en skål, og hæld gløgg og krydderier ned i sien. Lad det dryppe af og smid krydderierne væk.

              • Trin 9 af 10

                Skær æblet i små tern.

                • 1 æble
              • Trin 10 af 10

                Tag 4 glas og fordel æbleternene i glassene. Hæld gløggen i glassene og pynt med en kanelstang eller stjerneanis.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Lav din egen gløgg af æblemost, og server den til æbleskiver eller julesmåkager. Det er super nemt, og den varmer dejligt på en kold vinterdag.

                Tip: Gløggen bliver endnu bedre, hvis du laver den dagen før, og lader den stå med krydderi-blandingen natten over. Hæld gløggen i rene flasker, så kan den holde i 4-5 dage i køleskabet. Varm gløggen op, før du serverer den.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  • 2 cm ingefær
                  • 6 hele peberkorn
                  • 10 nelliker
                  • 10 kardemomme-kapsler eller 1 tsk. stødt kardemomme
                  • 2 stjerneanis
                  • 3 kanelstænger
                  • 2 spsk. brun farin
                  • 1 l. æblemost
                  • 1 æble

                  Pynt:

                  • Stjerneanis
                  • Kanelstænger

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 teske
                  • 1 tefilter
                  • 1 mellemstor gryde
                  • 1 grydelåg
                  • 1 lille skarp kniv
                  • 1 skærebræt
                  • 4 glas til servering

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Skræl ingefæren med en teske. Klik på videoen og se, hvordan du nemt skræller ingefær.
                  4. Kom ingefæren, peberkorn, nelliker, kardemomme-kapsler, stjerneanis, kanelstænger og brun farin i et stort tefilter. Snør posen sammen med en kødsnor. Hvis du ikke har et tefilter, kan du også komme krydderierne direkte i en gryde.
                  5. Hæld æblemost i en gryde og læg tefilteret med krydderier ned i gryden.
                  6. Bring æblemosten i kog og lad den simre i 2 minutter.
                  7. Tag gryden væk fra kogepladen og læg låg på gryden. Lad gløggen stå og trække i ½-1 time.
                  8. Tag tefilteret med krydderier op af gryden og smid det væk. Hvis krydderierne ikke er i et tefilter, så stil en si i en skål, og hæld gløgg og krydderier ned i sien. Lad det dryppe af og smid krydderierne væk.
                  9. Skær æblet i små tern.
                  10. Tag 4 glas og fordel æbleternene i glassene. Hæld gløggen i glassene og pynt med en kanelstang eller stjerneanis.
              • Beskrivelse

                  • Opskriften tager ca.: 1 time

                    Lav din egen gløgg af æblemost, og server den til æbleskiver eller julesmåkager. Det er super nemt, og den varmer dejligt på en kold vinterdag.

                    Tip: Gløggen bliver endnu bedre, hvis du laver den dagen før, og lader den stå med krydderi-blandingen natten over. Hæld gløggen i rene flasker, så kan den holde i 4-5 dage i køleskabet. Varm gløggen op, før du serverer den.

                    Energi-indhold pr. portion
                    • Energi: 633 kJ / 151 kcal
                    • Protein: 1 %
                    • Kulhydrat: 97 %
                    • Fedt: 2 %
                • Film

                    • Opskriften tager ca.: 1 time

                      Se filmen, hvor Gorm laver æblegløgg.

                      Energi-indhold pr. portion
                      • Energi: 633 kJ / 151 kcal
                      • Protein: 1 %
                      • Kulhydrat: 97 %
                      • Fedt: 2 %
                  • Du skal bruge

                  • Sådan gør du

                    • Trin 1 af 10

                      Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

                    • Trin 2 af 10

                      Find alle ingredienserne frem.

                      • 3 cm ingefær
                      • 9 hele peberkorn
                      • 15 nelliker
                      • 15 kardemomme-kapsler eller 1 ½ tsk. stødt kardemomme
                      • 3 stjerneanis
                      • 3 kanelstænger
                      • 3 spsk. brun farin
                      • 1 ½ l. æblemost
                      • 1 ½ æble

                      Pynt:

                      • Stjerneanis
                      • Kanelstænger
                    • Trin 3 af 10

                      Skræl ingefæren med en teske. Klik på videoen og se, hvordan du nemt skræller ingefær.

                      • 3 cm ingefær
                    • Trin 4 af 10

                      Tag et stort tefilter. Kom ingefæren, peberkorn, nelliker, kardemomme-kapsler, stjerneanis, kanelstænger og brun farin i tefilteret. Snør posen sammen med en kødsnor. Hvis du ikke har et tefilter, kan du også komme krydderierne direkte i en gryde.

                      • 9 hele peberkorn
                      • 15 nelliker
                      • 15 kardemomme-kapsler eller 1 ½ tsk. stødt kardemomme
                      • 3 stjerneanis
                      • 3 kanelstænger
                      • 3 spsk. brun farin
                    • Trin 5 af 10

                      Hæld æblemost i en gryde og læg tefilteret med krydderier ned i gryden.

                      • 1 ½ l. æblemost
                    • Trin 6 af 10

                      Bring æblemosten i kog og lad den simre i 2 minutter.

                    • Trin 7 af 10

                      Tag gryden væk fra kogepladen og læg låg på gryden. Lad gløggen stå og trække i ½-1 time.

                    • Trin 8 af 10

                      Tag tefilteret med krydderier op af gryden og smid det væk. Hvis krydderierne ikke er i et tefilter, så stil en si i en skål, og hæld gløgg og krydderier ned i sien. Lad det dryppe af og smid krydderierne væk.

                    • Trin 9 af 10

                      Skær æblet i små tern.

                      • 1 ½ æble
                    • Trin 10 af 10

                      Tag 6 glas og fordel æbleternene i glassene. Hæld gløggen i glassene og pynt med en kanelstang eller stjerneanis.

                  • Oversigt

                    • Print

                      Beskrivelse

                      Lav din egen gløgg af æblemost, og server den til æbleskiver eller julesmåkager. Det er super nemt, og den varmer dejligt på en kold vinterdag.

                      Tip: Gløggen bliver endnu bedre, hvis du laver den dagen før, og lader den stå med krydderi-blandingen natten over. Hæld gløggen i rene flasker, så kan den holde i 4-5 dage i køleskabet. Varm gløggen op, før du serverer den.

                      Du skal bruge

                        Ingredienser

                        • 3 cm ingefær
                        • 9 hele peberkorn
                        • 15 nelliker
                        • 15 kardemomme-kapsler eller 1 ½ tsk. stødt kardemomme
                        • 3 stjerneanis
                        • 3 kanelstænger
                        • 3 spsk. brun farin
                        • 1 ½ l. æblemost
                        • 1 ½ æble

                        Pynt:

                        • Stjerneanis
                        • Kanelstænger

                         

                        Køkkenredskaber

                        • 1 teske
                        • 1 tefilter
                        • 1 mellemstor gryde
                        • 1 grydelåg
                        • 1 lille skarp kniv
                        • 1 skærebræt
                        • 6 glas til servering

                        Sådan gør du

                        1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                        2. Find alle ingredienserne frem.
                        3. Skræl ingefæren med en teske. Klik på videoen og se, hvordan du nemt skræller ingefær.
                        4. Tag et stort tefilter. Kom ingefæren, peberkorn, nelliker, kardemomme-kapsler, stjerneanis, kanelstænger og brun farin i tefilteret. Snør posen sammen med en kødsnor. Hvis du ikke har et tefilter, kan du også komme krydderierne direkte i en gryde.
                        5. Hæld æblemost i en gryde og læg tefilteret med krydderier ned i gryden.
                        6. Bring æblemosten i kog og lad den simre i 2 minutter.
                        7. Tag gryden væk fra kogepladen og læg låg på gryden. Lad gløggen stå og trække i ½-1 time.
                        8. Tag tefilteret med krydderier op af gryden og smid det væk. Hvis krydderierne ikke er i et tefilter, så stil en si i en skål, og hæld gløgg og krydderier ned i sien. Lad det dryppe af og smid krydderierne væk.
                        9. Skær æblet i små tern.
                        10. Tag 6 glas og fordel æbleternene i glassene. Hæld gløggen i glassene og pynt med en kanelstang eller stjerneanis.