Æblegløgg
easyBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time
Lav din egen gløgg af æblemost, og server den til æbleskiver eller julesmåkager. Det er super nemt, og den varmer dejligt på en kold vinterdag.
Tip: Gløggen bliver endnu bedre, hvis du laver den dagen før, og lader den stå med krydderi-blandingen natten over. Hæld gløggen i rene flasker, så kan den holde i 4-5 dage i køleskabet. Varm gløggen op, før du serverer den.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 633 kJ / 151 kcal
- Protein: 1 %
- Kulhydrat: 97 %
- Fedt: 2 %
Film
- Opskriften tager ca.: 1 time
Se filmen, hvor Gorm laver æblegløgg.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 633 kJ / 151 kcal
- Protein: 1 %
- Kulhydrat: 97 %
- Fedt: 2 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 1 cm ingefær
- 3 hele peberkorn
- 5 nelliker
- 5 kardemomme-kapsler eller ½ tsk. stødt kardemomme
- 1 stjerneanis
- 1 ½ kanelstang
- 1 spsk. brun farin
- ½ l. æblemost
- ½ æble
Pynt:
- Stjerneanis
- Kanelstænger
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 teske
- 1 tefilter
- 1 mellemstor gryde
- 1 grydelåg
- 1 lille skarp kniv
- 1 skærebræt
- 2 glas til servering
Sådan gør du
- Trin 1 af 10
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 10
Find alle ingredienserne frem.
- 1 cm ingefær
- 3 hele peberkorn
- 5 nelliker
- 5 kardemomme-kapsler eller ½ tsk. stødt kardemomme
- 1 stjerneanis
- 1 ½ kanelstang
- 1 spsk. brun farin
- ½ l. æblemost
- ½ æble
Pynt:
- Stjerneanis
- Kanelstænger
- Trin 3 af 10
Skræl ingefæren med en teske. Klik på videoen og se, hvordan du nemt skræller ingefær.
- 1 cm ingefær
- Trin 4 af 10
Kom ingefæren, peberkorn, nelliker, kardemomme-kapsler, stjerneanis, kanelstænger og brun farin i et stort tefilter. Snør posen sammen med en kødsnor. Hvis du ikke har et tefilter, kan du også komme krydderierne direkte i en gryde.
- 3 hele peberkorn
- 5 nelliker
- 5 kardemomme-kapsler eller ½ tsk. stødt kardemomme
- 1 stjerneanis
- 1 ½ kanelstang
- 1 spsk. brun farin
- Trin 5 af 10
Hæld æblemost i en gryde og læg tefilteret med krydderier ned i gryden.
- ½ l. æblemost
- Trin 6 af 10
Bring æblemosten i kog og lad den simre i 2 minutter.
- Trin 7 af 10
Tag gryden væk fra kogepladen og læg låg på gryden. Lad gløggen stå og trække i ½-1 time.
- Trin 8 af 10
Tag tefilteret med krydderier op af gryden og smid det væk. Hvis krydderierne ikke er i et tefilter, så stil en si i en skål, og hæld gløgg og krydderier ned i sien. Lad det dryppe af og smid krydderierne væk.
- Trin 9 af 10
Skær æblet i små tern.
- ½ æble
- Trin 10 af 10
Tag 2 glas og fordel æbleternene i glassene. Hæld gløggen i glassene og pynt med en kanelstang eller stjerneanis.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Lav din egen gløgg af æblemost, og server den til æbleskiver eller julesmåkager. Det er super nemt, og den varmer dejligt på en kold vinterdag.
Tip: Gløggen bliver endnu bedre, hvis du laver den dagen før, og lader den stå med krydderi-blandingen natten over. Hæld gløggen i rene flasker, så kan den holde i 4-5 dage i køleskabet. Varm gløggen op, før du serverer den.
Du skal bruge
Ingredienser
- 1 cm ingefær
- 3 hele peberkorn
- 5 nelliker
- 5 kardemomme-kapsler eller ½ tsk. stødt kardemomme
- 1 stjerneanis
- 1 ½ kanelstang
- 1 spsk. brun farin
- ½ l. æblemost
- ½ æble
Pynt:
- Stjerneanis
- Kanelstænger
Køkkenredskaber
- 1 teske
- 1 tefilter
- 1 mellemstor gryde
- 1 grydelåg
- 1 lille skarp kniv
- 1 skærebræt
- 2 glas til servering
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Skræl ingefæren med en teske. Klik på videoen og se, hvordan du nemt skræller ingefær.
- Kom ingefæren, peberkorn, nelliker, kardemomme-kapsler, stjerneanis, kanelstænger og brun farin i et stort tefilter. Snør posen sammen med en kødsnor. Hvis du ikke har et tefilter, kan du også komme krydderierne direkte i en gryde.
- Hæld æblemost i en gryde og læg tefilteret med krydderier ned i gryden.
- Bring æblemosten i kog og lad den simre i 2 minutter.
- Tag gryden væk fra kogepladen og læg låg på gryden. Lad gløggen stå og trække i ½-1 time.
- Tag tefilteret med krydderier op af gryden og smid det væk. Hvis krydderierne ikke er i et tefilter, så stil en si i en skål, og hæld gløgg og krydderier ned i sien. Lad det dryppe af og smid krydderierne væk.
- Skær æblet i små tern.
- Tag 2 glas og fordel æbleternene i glassene. Hæld gløggen i glassene og pynt med en kanelstang eller stjerneanis.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time
Lav din egen gløgg af æblemost, og server den til æbleskiver eller julesmåkager. Det er super nemt, og den varmer dejligt på en kold vinterdag.
Tip: Gløggen bliver endnu bedre, hvis du laver den dagen før, og lader den stå med krydderi-blandingen natten over. Hæld gløggen i rene flasker, så kan den holde i 4-5 dage i køleskabet. Varm gløggen op, før du serverer den.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 633 kJ / 151 kcal
- Protein: 1 %
- Kulhydrat: 97 %
- Fedt: 2 %
Film
- Opskriften tager ca.: 1 time
Se filmen, hvor Gorm laver æblegløgg.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 633 kJ / 151 kcal
- Protein: 1 %
- Kulhydrat: 97 %
- Fedt: 2 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 2 cm ingefær
- 6 hele peberkorn
- 10 nelliker
- 10 kardemomme-kapsler eller 1 tsk. stødt kardemomme
- 2 stjerneanis
- 3 kanelstænger
- 2 spsk. brun farin
- 1 l. æblemost
- 1 æble
Pynt:
- Stjerneanis
- Kanelstænger
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 teske
- 1 tefilter
- 1 mellemstor gryde
- 1 grydelåg
- 1 lille skarp kniv
- 1 skærebræt
- 4 glas til servering
Sådan gør du
- Trin 1 af 10
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 10
Find alle ingredienserne frem.
- 2 cm ingefær
- 6 hele peberkorn
- 10 nelliker
- 10 kardemomme-kapsler eller 1 tsk. stødt kardemomme
- 2 stjerneanis
- 3 kanelstænger
- 2 spsk. brun farin
- 1 l. æblemost
- 1 æble
Pynt:
- Stjerneanis
- Kanelstænger
- Trin 3 af 10
Skræl ingefæren med en teske. Klik på videoen og se, hvordan du nemt skræller ingefær.
- 2 cm ingefær
- Trin 4 af 10
Kom ingefæren, peberkorn, nelliker, kardemomme-kapsler, stjerneanis, kanelstænger og brun farin i et stort tefilter. Snør posen sammen med en kødsnor. Hvis du ikke har et tefilter, kan du også komme krydderierne direkte i en gryde.
- 6 hele peberkorn
- 10 nelliker
- 10 kardemomme-kapsler eller 1 tsk. stødt kardemomme
- 2 stjerneanis
- 3 kanelstænger
- 2 spsk. brun farin
- Trin 5 af 10
Hæld æblemost i en gryde og læg tefilteret med krydderier ned i gryden.
- 1 l. æblemost
- Trin 6 af 10
Bring æblemosten i kog og lad den simre i 2 minutter.
- Trin 7 af 10
Tag gryden væk fra kogepladen og læg låg på gryden. Lad gløggen stå og trække i ½-1 time.
- Trin 8 af 10
Tag tefilteret med krydderier op af gryden og smid det væk. Hvis krydderierne ikke er i et tefilter, så stil en si i en skål, og hæld gløgg og krydderier ned i sien. Lad det dryppe af og smid krydderierne væk.
- Trin 9 af 10
Skær æblet i små tern.
- 1 æble
- Trin 10 af 10
Tag 4 glas og fordel æbleternene i glassene. Hæld gløggen i glassene og pynt med en kanelstang eller stjerneanis.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Lav din egen gløgg af æblemost, og server den til æbleskiver eller julesmåkager. Det er super nemt, og den varmer dejligt på en kold vinterdag.
Tip: Gløggen bliver endnu bedre, hvis du laver den dagen før, og lader den stå med krydderi-blandingen natten over. Hæld gløggen i rene flasker, så kan den holde i 4-5 dage i køleskabet. Varm gløggen op, før du serverer den.
Du skal bruge
Ingredienser
- 2 cm ingefær
- 6 hele peberkorn
- 10 nelliker
- 10 kardemomme-kapsler eller 1 tsk. stødt kardemomme
- 2 stjerneanis
- 3 kanelstænger
- 2 spsk. brun farin
- 1 l. æblemost
- 1 æble
Pynt:
- Stjerneanis
- Kanelstænger
Køkkenredskaber
- 1 teske
- 1 tefilter
- 1 mellemstor gryde
- 1 grydelåg
- 1 lille skarp kniv
- 1 skærebræt
- 4 glas til servering
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Skræl ingefæren med en teske. Klik på videoen og se, hvordan du nemt skræller ingefær.
- Kom ingefæren, peberkorn, nelliker, kardemomme-kapsler, stjerneanis, kanelstænger og brun farin i et stort tefilter. Snør posen sammen med en kødsnor. Hvis du ikke har et tefilter, kan du også komme krydderierne direkte i en gryde.
- Hæld æblemost i en gryde og læg tefilteret med krydderier ned i gryden.
- Bring æblemosten i kog og lad den simre i 2 minutter.
- Tag gryden væk fra kogepladen og læg låg på gryden. Lad gløggen stå og trække i ½-1 time.
- Tag tefilteret med krydderier op af gryden og smid det væk. Hvis krydderierne ikke er i et tefilter, så stil en si i en skål, og hæld gløgg og krydderier ned i sien. Lad det dryppe af og smid krydderierne væk.
- Skær æblet i små tern.
- Tag 4 glas og fordel æbleternene i glassene. Hæld gløggen i glassene og pynt med en kanelstang eller stjerneanis.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time
Lav din egen gløgg af æblemost, og server den til æbleskiver eller julesmåkager. Det er super nemt, og den varmer dejligt på en kold vinterdag.
Tip: Gløggen bliver endnu bedre, hvis du laver den dagen før, og lader den stå med krydderi-blandingen natten over. Hæld gløggen i rene flasker, så kan den holde i 4-5 dage i køleskabet. Varm gløggen op, før du serverer den.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 633 kJ / 151 kcal
- Protein: 1 %
- Kulhydrat: 97 %
- Fedt: 2 %
Film
- Opskriften tager ca.: 1 time
Se filmen, hvor Gorm laver æblegløgg.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 633 kJ / 151 kcal
- Protein: 1 %
- Kulhydrat: 97 %
- Fedt: 2 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 3 cm ingefær
- 9 hele peberkorn
- 15 nelliker
- 15 kardemomme-kapsler eller 1 ½ tsk. stødt kardemomme
- 3 stjerneanis
- 3 kanelstænger
- 3 spsk. brun farin
- 1 ½ l. æblemost
- 1 ½ æble
Pynt:
- Stjerneanis
- Kanelstænger
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 teske
- 1 tefilter
- 1 mellemstor gryde
- 1 grydelåg
- 1 lille skarp kniv
- 1 skærebræt
- 6 glas til servering
Sådan gør du
- Trin 1 af 10
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 10
Find alle ingredienserne frem.
- 3 cm ingefær
- 9 hele peberkorn
- 15 nelliker
- 15 kardemomme-kapsler eller 1 ½ tsk. stødt kardemomme
- 3 stjerneanis
- 3 kanelstænger
- 3 spsk. brun farin
- 1 ½ l. æblemost
- 1 ½ æble
Pynt:
- Stjerneanis
- Kanelstænger
- Trin 3 af 10
Skræl ingefæren med en teske. Klik på videoen og se, hvordan du nemt skræller ingefær.
- 3 cm ingefær
- Trin 4 af 10
Tag et stort tefilter. Kom ingefæren, peberkorn, nelliker, kardemomme-kapsler, stjerneanis, kanelstænger og brun farin i tefilteret. Snør posen sammen med en kødsnor. Hvis du ikke har et tefilter, kan du også komme krydderierne direkte i en gryde.
- 9 hele peberkorn
- 15 nelliker
- 15 kardemomme-kapsler eller 1 ½ tsk. stødt kardemomme
- 3 stjerneanis
- 3 kanelstænger
- 3 spsk. brun farin
- Trin 5 af 10
Hæld æblemost i en gryde og læg tefilteret med krydderier ned i gryden.
- 1 ½ l. æblemost
- Trin 6 af 10
Bring æblemosten i kog og lad den simre i 2 minutter.
- Trin 7 af 10
Tag gryden væk fra kogepladen og læg låg på gryden. Lad gløggen stå og trække i ½-1 time.
- Trin 8 af 10
Tag tefilteret med krydderier op af gryden og smid det væk. Hvis krydderierne ikke er i et tefilter, så stil en si i en skål, og hæld gløgg og krydderier ned i sien. Lad det dryppe af og smid krydderierne væk.
- Trin 9 af 10
Skær æblet i små tern.
- 1 ½ æble
- Trin 10 af 10
Tag 6 glas og fordel æbleternene i glassene. Hæld gløggen i glassene og pynt med en kanelstang eller stjerneanis.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Lav din egen gløgg af æblemost, og server den til æbleskiver eller julesmåkager. Det er super nemt, og den varmer dejligt på en kold vinterdag.
Tip: Gløggen bliver endnu bedre, hvis du laver den dagen før, og lader den stå med krydderi-blandingen natten over. Hæld gløggen i rene flasker, så kan den holde i 4-5 dage i køleskabet. Varm gløggen op, før du serverer den.
Du skal bruge
Ingredienser
- 3 cm ingefær
- 9 hele peberkorn
- 15 nelliker
- 15 kardemomme-kapsler eller 1 ½ tsk. stødt kardemomme
- 3 stjerneanis
- 3 kanelstænger
- 3 spsk. brun farin
- 1 ½ l. æblemost
- 1 ½ æble
Pynt:
- Stjerneanis
- Kanelstænger
Køkkenredskaber
- 1 teske
- 1 tefilter
- 1 mellemstor gryde
- 1 grydelåg
- 1 lille skarp kniv
- 1 skærebræt
- 6 glas til servering
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Skræl ingefæren med en teske. Klik på videoen og se, hvordan du nemt skræller ingefær.
- Tag et stort tefilter. Kom ingefæren, peberkorn, nelliker, kardemomme-kapsler, stjerneanis, kanelstænger og brun farin i tefilteret. Snør posen sammen med en kødsnor. Hvis du ikke har et tefilter, kan du også komme krydderierne direkte i en gryde.
- Hæld æblemost i en gryde og læg tefilteret med krydderier ned i gryden.
- Bring æblemosten i kog og lad den simre i 2 minutter.
- Tag gryden væk fra kogepladen og læg låg på gryden. Lad gløggen stå og trække i ½-1 time.
- Tag tefilteret med krydderier op af gryden og smid det væk. Hvis krydderierne ikke er i et tefilter, så stil en si i en skål, og hæld gløgg og krydderier ned i sien. Lad det dryppe af og smid krydderierne væk.
- Skær æblet i små tern.
- Tag 6 glas og fordel æbleternene i glassene. Hæld gløggen i glassene og pynt med en kanelstang eller stjerneanis.
-