Æblegløgg

Æblegløgg

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Lav din egen gløgg af æblemost, og server den til æbleskiver eller julesmåkager. Det er super nemt, og den varmer dejligt på en kold vinterdag.

        Tip: Gløggen bliver endnu bedre, hvis du laver den dagen før, og lader den stå med krydderi-blandingen natten over. Hæld gløggen i rene flasker, så kan den holde i 4-5 dage i køleskabet. Varm gløggen op, før du serverer den.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 633 kJ / 151 kcal
        • Protein: 1 %
        • Kulhydrat: 97 %
        • Fedt: 2 %
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 10

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 10

        Mål alle ingredienserne af.

        • 1 cm ingefær
        • 3 hele peberkorn
        • 5 nelliker
        • 5 kardemomme-kapsler eller ½ tsk. stødt kardemomme
        • 1 stjerneanis
        • 1 ½ kanelstang
        • 1 spsk. brun farin
        • ½ l. æblemost
        • ½ æble

        Pynt:

        • Stjerneanis
        • Kanelstænger
      • Trin 3 af 10

        Tag en teske, og skræl ingefæren. Klik på metodevideoen og se, hvordan du nemt skræller ingefær.

        • 1 cm ingefær
      • Trin 4 af 10

        Tag et stort tefilter. Kom ingefæren, peberkorn, nelliker, kardemomme-kapsler, stjerneanis, kanelstænger og brun farin i tefilteret. Snør posen sammen med en kødsnor. Hvis du ikke har et tefilter, kan du også komme krydderierne direkte i en gryde.

        • 3 hele peberkorn
        • 5 nelliker
        • 5 kardemomme-kapsler eller ½ tsk. stødt kardemomme
        • 1 stjerneanis
        • 1 ½ kanelstang
        • 1 spsk. brun farin
      • Trin 5 af 10

        Tag en gryde. Hæld æblemost i gryden, og læg tefilteret med krydderier ned i gryden.

        • ½ l. æblemost
      • Trin 6 af 10

        Bring æblemosten i kog, og lad det simre i 2 minutter.

      • Trin 7 af 10

        Tag gryden væk fra kogepladen, og læg låg på gryden. Lad gløggen stå og trække i ½-1 time.

      • Trin 8 af 10

        Tag tefilteret med krydderier op af gryden, og smid det væk. Hvis krydderierne ikke er i et tefilter, så stil en si i en skål, og hæld gløgg og krydderier ned i sien. Lad det dryppe af, og smid krydderierne væk.

      • Trin 9 af 10

        Tag en kniv og et skærebræt. Skær æblet i små tern.

        • ½ æble
      • Trin 10 af 10

        Tag 2 glas, og fordel æbleternene i glassene. Hæld gløggen i glassene, og pynt med en kanelstang eller stjerneanis.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Lav din egen gløgg af æblemost, og server den til æbleskiver eller julesmåkager. Det er super nemt, og den varmer dejligt på en kold vinterdag.

        Tip: Gløggen bliver endnu bedre, hvis du laver den dagen før, og lader den stå med krydderi-blandingen natten over. Hæld gløggen i rene flasker, så kan den holde i 4-5 dage i køleskabet. Varm gløggen op, før du serverer den.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 1 cm ingefær
          • 3 hele peberkorn
          • 5 nelliker
          • 5 kardemomme-kapsler eller ½ tsk. stødt kardemomme
          • 1 stjerneanis
          • 1 ½ kanelstang
          • 1 spsk. brun farin
          • ½ l. æblemost
          • ½ æble

          Pynt:

          • Stjerneanis
          • Kanelstænger

           

          Køkkenredskaber

          • 1 teske
          • 1 tefilter
          • 1 mellemstor gryde
          • 1 grydelåg
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 skærebræt
          • 2 glas til servering

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Tag en teske, og skræl ingefæren. Klik på metodevideoen og se, hvordan du nemt skræller ingefær.
          4. Tag et stort tefilter. Kom ingefæren, peberkorn, nelliker, kardemomme-kapsler, stjerneanis, kanelstænger og brun farin i tefilteret. Snør posen sammen med en kødsnor. Hvis du ikke har et tefilter, kan du også komme krydderierne direkte i en gryde.
          5. Tag en gryde. Hæld æblemost i gryden, og læg tefilteret med krydderier ned i gryden.
          6. Bring æblemosten i kog, og lad det simre i 2 minutter.
          7. Tag gryden væk fra kogepladen, og læg låg på gryden. Lad gløggen stå og trække i ½-1 time.
          8. Tag tefilteret med krydderier op af gryden, og smid det væk. Hvis krydderierne ikke er i et tefilter, så stil en si i en skål, og hæld gløgg og krydderier ned i sien. Lad det dryppe af, og smid krydderierne væk.
          9. Tag en kniv og et skærebræt. Skær æblet i små tern.
          10. Tag 2 glas, og fordel æbleternene i glassene. Hæld gløggen i glassene, og pynt med en kanelstang eller stjerneanis.
      • Sådan gør du

          • Opskriften tager ca.: 1 time

            Lav din egen gløgg af æblemost, og server den til æbleskiver eller julesmåkager. Det er super nemt, og den varmer dejligt på en kold vinterdag.

            Tip: Gløggen bliver endnu bedre, hvis du laver den dagen før, og lader den stå med krydderi-blandingen natten over. Hæld gløggen i rene flasker, så kan den holde i 4-5 dage i køleskabet. Varm gløggen op, før du serverer den.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 633 kJ / 151 kcal
            • Protein: 1 %
            • Kulhydrat: 97 %
            • Fedt: 2 %
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 10

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

          • Trin 2 af 10

            Mål alle ingredienserne af.

            • 2 cm ingefær
            • 6 hele peberkorn
            • 10 nelliker
            • 10 kardemomme-kapsler eller 1 tsk. stødt kardemomme
            • 2 stjerneanis
            • 3 kanelstænger
            • 2 spsk. brun farin
            • 1 l. æblemost
            • 1 æble

            Pynt:

            • Stjerneanis
            • Kanelstænger
          • Trin 3 af 10

            Tag en teske, og skræl ingefæren. Klik på metodevideoen og se, hvordan du nemt skræller ingefær.

            • 2 cm ingefær
          • Trin 4 af 10

            Tag et stort tefilter. Kom ingefæren, peberkorn, nelliker, kardemomme-kapsler, stjerneanis, kanelstænger og brun farin i tefilteret. Snør posen sammen med en kødsnor. Hvis du ikke har et tefilter, kan du også komme krydderierne direkte i en gryde.

            • 6 hele peberkorn
            • 10 nelliker
            • 10 kardemomme-kapsler eller 1 tsk. stødt kardemomme
            • 2 stjerneanis
            • 3 kanelstænger
            • 2 spsk. brun farin
          • Trin 5 af 10

            Tag en gryde. Hæld æblemost i gryden, og læg tefilteret med krydderier ned i gryden.

            • 1 l. æblemost
          • Trin 6 af 10

            Bring æblemosten i kog, og lad det simre i 2 minutter.

          • Trin 7 af 10

            Tag gryden væk fra kogepladen, og læg låg på gryden. Lad gløggen stå og trække i ½-1 time.

          • Trin 8 af 10

            Tag tefilteret med krydderier op af gryden, og smid det væk. Hvis krydderierne ikke er i et tefilter, så stil en si i en skål, og hæld gløgg og krydderier ned i sien. Lad det dryppe af, og smid krydderierne væk.

          • Trin 9 af 10

            Tag en kniv og et skærebræt. Skær æblet i små tern.

            • 1 æble
          • Trin 10 af 10

            Tag 4 glas, og fordel æbleternene i glassene. Hæld gløggen i glassene, og pynt med en kanelstang eller stjerneanis.

        • Oversigt

          • Print

            Sådan gør du

            Lav din egen gløgg af æblemost, og server den til æbleskiver eller julesmåkager. Det er super nemt, og den varmer dejligt på en kold vinterdag.

            Tip: Gløggen bliver endnu bedre, hvis du laver den dagen før, og lader den stå med krydderi-blandingen natten over. Hæld gløggen i rene flasker, så kan den holde i 4-5 dage i køleskabet. Varm gløggen op, før du serverer den.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              • 2 cm ingefær
              • 6 hele peberkorn
              • 10 nelliker
              • 10 kardemomme-kapsler eller 1 tsk. stødt kardemomme
              • 2 stjerneanis
              • 3 kanelstænger
              • 2 spsk. brun farin
              • 1 l. æblemost
              • 1 æble

              Pynt:

              • Stjerneanis
              • Kanelstænger

               

              Køkkenredskaber

              • 1 teske
              • 1 tefilter
              • 1 mellemstor gryde
              • 1 grydelåg
              • 1 lille skarp kniv
              • 1 skærebræt
              • 4 glas til servering

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
              2. Mål alle ingredienserne af.
              3. Tag en teske, og skræl ingefæren. Klik på metodevideoen og se, hvordan du nemt skræller ingefær.
              4. Tag et stort tefilter. Kom ingefæren, peberkorn, nelliker, kardemomme-kapsler, stjerneanis, kanelstænger og brun farin i tefilteret. Snør posen sammen med en kødsnor. Hvis du ikke har et tefilter, kan du også komme krydderierne direkte i en gryde.
              5. Tag en gryde. Hæld æblemost i gryden, og læg tefilteret med krydderier ned i gryden.
              6. Bring æblemosten i kog, og lad det simre i 2 minutter.
              7. Tag gryden væk fra kogepladen, og læg låg på gryden. Lad gløggen stå og trække i ½-1 time.
              8. Tag tefilteret med krydderier op af gryden, og smid det væk. Hvis krydderierne ikke er i et tefilter, så stil en si i en skål, og hæld gløgg og krydderier ned i sien. Lad det dryppe af, og smid krydderierne væk.
              9. Tag en kniv og et skærebræt. Skær æblet i små tern.
              10. Tag 4 glas, og fordel æbleternene i glassene. Hæld gløggen i glassene, og pynt med en kanelstang eller stjerneanis.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time

                Lav din egen gløgg af æblemost, og server den til æbleskiver eller julesmåkager. Det er super nemt, og den varmer dejligt på en kold vinterdag.

                Tip: Gløggen bliver endnu bedre, hvis du laver den dagen før, og lader den stå med krydderi-blandingen natten over. Hæld gløggen i rene flasker, så kan den holde i 4-5 dage i køleskabet. Varm gløggen op, før du serverer den.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 633 kJ / 151 kcal
                • Protein: 1 %
                • Kulhydrat: 97 %
                • Fedt: 2 %
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 10

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

              • Trin 2 af 10

                Mål alle ingredienserne af.

                • 3 cm ingefær
                • 9 hele peberkorn
                • 15 nelliker
                • 15 kardemomme-kapsler eller 1 ½ tsk. stødt kardemomme
                • 3 stjerneanis
                • 3 kanelstænger
                • 3 spsk. brun farin
                • 1 ½ l. æblemost
                • 1 ½ æble

                Pynt:

                • Stjerneanis
                • Kanelstænger
              • Trin 3 af 10

                Tag en teske, og skræl ingefæren. Klik på metodevideoen og se, hvordan du nemt skræller ingefær.

                • 3 cm ingefær
              • Trin 4 af 10

                Tag et stort tefilter. Kom ingefæren, peberkorn, nelliker, kardemomme-kapsler, stjerneanis, kanelstænger og brun farin i tefilteret. Snør posen sammen med en kødsnor. Hvis du ikke har et tefilter, kan du også komme krydderierne direkte i en gryde.

                • 9 hele peberkorn
                • 15 nelliker
                • 15 kardemomme-kapsler eller 1 ½ tsk. stødt kardemomme
                • 3 stjerneanis
                • 3 kanelstænger
                • 3 spsk. brun farin
              • Trin 5 af 10

                Tag en gryde. Hæld æblemost i gryden, og læg tefilteret med krydderier ned i gryden.

                • 1 ½ l. æblemost
              • Trin 6 af 10

                Bring æblemosten i kog, og lad det simre i 2 minutter.

              • Trin 7 af 10

                Tag gryden væk fra kogepladen, og læg låg på gryden. Lad gløggen stå og trække i ½-1 time.

              • Trin 8 af 10

                Tag tefilteret med krydderier op af gryden, og smid det væk. Hvis krydderierne ikke er i et tefilter, så stil en si i en skål, og hæld gløgg og krydderier ned i sien. Lad det dryppe af, og smid krydderierne væk.

              • Trin 9 af 10

                Tag en kniv og et skærebræt. Skær æblet i små tern.

                • 1 ½ æble
              • Trin 10 af 10

                Tag 6 glas, og fordel æbleternene i glassene. Hæld gløggen i glassene, og pynt med en kanelstang eller stjerneanis.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Lav din egen gløgg af æblemost, og server den til æbleskiver eller julesmåkager. Det er super nemt, og den varmer dejligt på en kold vinterdag.

                Tip: Gløggen bliver endnu bedre, hvis du laver den dagen før, og lader den stå med krydderi-blandingen natten over. Hæld gløggen i rene flasker, så kan den holde i 4-5 dage i køleskabet. Varm gløggen op, før du serverer den.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  • 3 cm ingefær
                  • 9 hele peberkorn
                  • 15 nelliker
                  • 15 kardemomme-kapsler eller 1 ½ tsk. stødt kardemomme
                  • 3 stjerneanis
                  • 3 kanelstænger
                  • 3 spsk. brun farin
                  • 1 ½ l. æblemost
                  • 1 ½ æble

                  Pynt:

                  • Stjerneanis
                  • Kanelstænger

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 teske
                  • 1 tefilter
                  • 1 mellemstor gryde
                  • 1 grydelåg
                  • 1 lille skarp kniv
                  • 1 skærebræt
                  • 6 glas til servering

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
                  2. Mål alle ingredienserne af.
                  3. Tag en teske, og skræl ingefæren. Klik på metodevideoen og se, hvordan du nemt skræller ingefær.
                  4. Tag et stort tefilter. Kom ingefæren, peberkorn, nelliker, kardemomme-kapsler, stjerneanis, kanelstænger og brun farin i tefilteret. Snør posen sammen med en kødsnor. Hvis du ikke har et tefilter, kan du også komme krydderierne direkte i en gryde.
                  5. Tag en gryde. Hæld æblemost i gryden, og læg tefilteret med krydderier ned i gryden.
                  6. Bring æblemosten i kog, og lad det simre i 2 minutter.
                  7. Tag gryden væk fra kogepladen, og læg låg på gryden. Lad gløggen stå og trække i ½-1 time.
                  8. Tag tefilteret med krydderier op af gryden, og smid det væk. Hvis krydderierne ikke er i et tefilter, så stil en si i en skål, og hæld gløgg og krydderier ned i sien. Lad det dryppe af, og smid krydderierne væk.
                  9. Tag en kniv og et skærebræt. Skær æblet i små tern.
                  10. Tag 6 glas, og fordel æbleternene i glassene. Hæld gløggen i glassene, og pynt med en kanelstang eller stjerneanis.