Æblegløgg

Æblegløgg

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Lav din egen gløgg af æblemost, og server den til æbleskiver eller julesmåkager. Det er super nemt, og den varmer dejligt på en kold vinterdag.

        Tip: Gløggen bliver endnu bedre, hvis du laver den dagen før, og lader den stå med krydderi-blandingen natten over. Hæld gløggen i rene flasker, så kan den holde i 4-5 dage i køleskabet. Varm gløggen op, før du serverer den.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 633 kJ / 151 kcal
        • Protein: 1 %
        • Kulhydrat: 97 %
        • Fedt: 2 %
    • Film

        • Opskriften tager ca.: 1 time

          Se filmen, hvor Gorm laver æblegløgg.

          Energi-indhold pr. portion
          • Energi: 633 kJ / 151 kcal
          • Protein: 1 %
          • Kulhydrat: 97 %
          • Fedt: 2 %
      • Du skal bruge

      • Sådan gør du

        • Trin 1 af 10

          Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

        • Trin 2 af 10

          Mål alle ingredienserne af.

          • 1 cm ingefær
          • 3 hele peberkorn
          • 5 nelliker
          • 5 kardemomme-kapsler eller ½ tsk. stødt kardemomme
          • 1 stjerneanis
          • 1 ½ kanelstang
          • 1 spsk. brun farin
          • ½ l. æblemost
          • ½ æble

          Pynt:

          • Stjerneanis
          • Kanelstænger
        • Trin 3 af 10

          Tag en teske, og skræl ingefæren. Klik på metodevideoen og se, hvordan du nemt skræller ingefær.

          • 1 cm ingefær
        • Trin 4 af 10

          Tag et stort tefilter. Kom ingefæren, peberkorn, nelliker, kardemomme-kapsler, stjerneanis, kanelstænger og brun farin i tefilteret. Snør posen sammen med en kødsnor. Hvis du ikke har et tefilter, kan du også komme krydderierne direkte i en gryde.

          • 3 hele peberkorn
          • 5 nelliker
          • 5 kardemomme-kapsler eller ½ tsk. stødt kardemomme
          • 1 stjerneanis
          • 1 ½ kanelstang
          • 1 spsk. brun farin
        • Trin 5 af 10

          Tag en gryde. Hæld æblemost i gryden, og læg tefilteret med krydderier ned i gryden.

          • ½ l. æblemost
        • Trin 6 af 10

          Bring æblemosten i kog, og lad det simre i 2 minutter.

        • Trin 7 af 10

          Tag gryden væk fra kogepladen, og læg låg på gryden. Lad gløggen stå og trække i ½-1 time.

        • Trin 8 af 10

          Tag tefilteret med krydderier op af gryden, og smid det væk. Hvis krydderierne ikke er i et tefilter, så stil en si i en skål, og hæld gløgg og krydderier ned i sien. Lad det dryppe af, og smid krydderierne væk.

        • Trin 9 af 10

          Tag en kniv og et skærebræt. Skær æblet i små tern.

          • ½ æble
        • Trin 10 af 10

          Tag 2 glas, og fordel æbleternene i glassene. Hæld gløggen i glassene, og pynt med en kanelstang eller stjerneanis.

      • Oversigt

        • Print

          Beskrivelse

          Lav din egen gløgg af æblemost, og server den til æbleskiver eller julesmåkager. Det er super nemt, og den varmer dejligt på en kold vinterdag.

          Tip: Gløggen bliver endnu bedre, hvis du laver den dagen før, og lader den stå med krydderi-blandingen natten over. Hæld gløggen i rene flasker, så kan den holde i 4-5 dage i køleskabet. Varm gløggen op, før du serverer den.

          Du skal bruge

            Ingredienser

            • 1 cm ingefær
            • 3 hele peberkorn
            • 5 nelliker
            • 5 kardemomme-kapsler eller ½ tsk. stødt kardemomme
            • 1 stjerneanis
            • 1 ½ kanelstang
            • 1 spsk. brun farin
            • ½ l. æblemost
            • ½ æble

            Pynt:

            • Stjerneanis
            • Kanelstænger

             

            Køkkenredskaber

            • 1 teske
            • 1 tefilter
            • 1 mellemstor gryde
            • 1 grydelåg
            • 1 lille skarp kniv
            • 1 skærebræt
            • 2 glas til servering

            Sådan gør du

            1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
            2. Mål alle ingredienserne af.
            3. Tag en teske, og skræl ingefæren. Klik på metodevideoen og se, hvordan du nemt skræller ingefær.
            4. Tag et stort tefilter. Kom ingefæren, peberkorn, nelliker, kardemomme-kapsler, stjerneanis, kanelstænger og brun farin i tefilteret. Snør posen sammen med en kødsnor. Hvis du ikke har et tefilter, kan du også komme krydderierne direkte i en gryde.
            5. Tag en gryde. Hæld æblemost i gryden, og læg tefilteret med krydderier ned i gryden.
            6. Bring æblemosten i kog, og lad det simre i 2 minutter.
            7. Tag gryden væk fra kogepladen, og læg låg på gryden. Lad gløggen stå og trække i ½-1 time.
            8. Tag tefilteret med krydderier op af gryden, og smid det væk. Hvis krydderierne ikke er i et tefilter, så stil en si i en skål, og hæld gløgg og krydderier ned i sien. Lad det dryppe af, og smid krydderierne væk.
            9. Tag en kniv og et skærebræt. Skær æblet i små tern.
            10. Tag 2 glas, og fordel æbleternene i glassene. Hæld gløggen i glassene, og pynt med en kanelstang eller stjerneanis.
        • Beskrivelse

            • Opskriften tager ca.: 1 time

              Lav din egen gløgg af æblemost, og server den til æbleskiver eller julesmåkager. Det er super nemt, og den varmer dejligt på en kold vinterdag.

              Tip: Gløggen bliver endnu bedre, hvis du laver den dagen før, og lader den stå med krydderi-blandingen natten over. Hæld gløggen i rene flasker, så kan den holde i 4-5 dage i køleskabet. Varm gløggen op, før du serverer den.

              Energi-indhold pr. portion
              • Energi: 633 kJ / 151 kcal
              • Protein: 1 %
              • Kulhydrat: 97 %
              • Fedt: 2 %
          • Film

              • Opskriften tager ca.: 1 time

                Se filmen, hvor Gorm laver æblegløgg.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 633 kJ / 151 kcal
                • Protein: 1 %
                • Kulhydrat: 97 %
                • Fedt: 2 %
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 10

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

              • Trin 2 af 10

                Mål alle ingredienserne af.

                • 2 cm ingefær
                • 6 hele peberkorn
                • 10 nelliker
                • 10 kardemomme-kapsler eller 1 tsk. stødt kardemomme
                • 2 stjerneanis
                • 3 kanelstænger
                • 2 spsk. brun farin
                • 1 l. æblemost
                • 1 æble

                Pynt:

                • Stjerneanis
                • Kanelstænger
              • Trin 3 af 10

                Tag en teske, og skræl ingefæren. Klik på metodevideoen og se, hvordan du nemt skræller ingefær.

                • 2 cm ingefær
              • Trin 4 af 10

                Tag et stort tefilter. Kom ingefæren, peberkorn, nelliker, kardemomme-kapsler, stjerneanis, kanelstænger og brun farin i tefilteret. Snør posen sammen med en kødsnor. Hvis du ikke har et tefilter, kan du også komme krydderierne direkte i en gryde.

                • 6 hele peberkorn
                • 10 nelliker
                • 10 kardemomme-kapsler eller 1 tsk. stødt kardemomme
                • 2 stjerneanis
                • 3 kanelstænger
                • 2 spsk. brun farin
              • Trin 5 af 10

                Tag en gryde. Hæld æblemost i gryden, og læg tefilteret med krydderier ned i gryden.

                • 1 l. æblemost
              • Trin 6 af 10

                Bring æblemosten i kog, og lad det simre i 2 minutter.

              • Trin 7 af 10

                Tag gryden væk fra kogepladen, og læg låg på gryden. Lad gløggen stå og trække i ½-1 time.

              • Trin 8 af 10

                Tag tefilteret med krydderier op af gryden, og smid det væk. Hvis krydderierne ikke er i et tefilter, så stil en si i en skål, og hæld gløgg og krydderier ned i sien. Lad det dryppe af, og smid krydderierne væk.

              • Trin 9 af 10

                Tag en kniv og et skærebræt. Skær æblet i små tern.

                • 1 æble
              • Trin 10 af 10

                Tag 4 glas, og fordel æbleternene i glassene. Hæld gløggen i glassene, og pynt med en kanelstang eller stjerneanis.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Lav din egen gløgg af æblemost, og server den til æbleskiver eller julesmåkager. Det er super nemt, og den varmer dejligt på en kold vinterdag.

                Tip: Gløggen bliver endnu bedre, hvis du laver den dagen før, og lader den stå med krydderi-blandingen natten over. Hæld gløggen i rene flasker, så kan den holde i 4-5 dage i køleskabet. Varm gløggen op, før du serverer den.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  • 2 cm ingefær
                  • 6 hele peberkorn
                  • 10 nelliker
                  • 10 kardemomme-kapsler eller 1 tsk. stødt kardemomme
                  • 2 stjerneanis
                  • 3 kanelstænger
                  • 2 spsk. brun farin
                  • 1 l. æblemost
                  • 1 æble

                  Pynt:

                  • Stjerneanis
                  • Kanelstænger

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 teske
                  • 1 tefilter
                  • 1 mellemstor gryde
                  • 1 grydelåg
                  • 1 lille skarp kniv
                  • 1 skærebræt
                  • 4 glas til servering

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
                  2. Mål alle ingredienserne af.
                  3. Tag en teske, og skræl ingefæren. Klik på metodevideoen og se, hvordan du nemt skræller ingefær.
                  4. Tag et stort tefilter. Kom ingefæren, peberkorn, nelliker, kardemomme-kapsler, stjerneanis, kanelstænger og brun farin i tefilteret. Snør posen sammen med en kødsnor. Hvis du ikke har et tefilter, kan du også komme krydderierne direkte i en gryde.
                  5. Tag en gryde. Hæld æblemost i gryden, og læg tefilteret med krydderier ned i gryden.
                  6. Bring æblemosten i kog, og lad det simre i 2 minutter.
                  7. Tag gryden væk fra kogepladen, og læg låg på gryden. Lad gløggen stå og trække i ½-1 time.
                  8. Tag tefilteret med krydderier op af gryden, og smid det væk. Hvis krydderierne ikke er i et tefilter, så stil en si i en skål, og hæld gløgg og krydderier ned i sien. Lad det dryppe af, og smid krydderierne væk.
                  9. Tag en kniv og et skærebræt. Skær æblet i små tern.
                  10. Tag 4 glas, og fordel æbleternene i glassene. Hæld gløggen i glassene, og pynt med en kanelstang eller stjerneanis.
              • Beskrivelse

                  • Opskriften tager ca.: 1 time

                    Lav din egen gløgg af æblemost, og server den til æbleskiver eller julesmåkager. Det er super nemt, og den varmer dejligt på en kold vinterdag.

                    Tip: Gløggen bliver endnu bedre, hvis du laver den dagen før, og lader den stå med krydderi-blandingen natten over. Hæld gløggen i rene flasker, så kan den holde i 4-5 dage i køleskabet. Varm gløggen op, før du serverer den.

                    Energi-indhold pr. portion
                    • Energi: 633 kJ / 151 kcal
                    • Protein: 1 %
                    • Kulhydrat: 97 %
                    • Fedt: 2 %
                • Film

                    • Opskriften tager ca.: 1 time

                      Se filmen, hvor Gorm laver æblegløgg.

                      Energi-indhold pr. portion
                      • Energi: 633 kJ / 151 kcal
                      • Protein: 1 %
                      • Kulhydrat: 97 %
                      • Fedt: 2 %
                  • Du skal bruge

                  • Sådan gør du

                    • Trin 1 af 10

                      Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

                    • Trin 2 af 10

                      Mål alle ingredienserne af.

                      • 3 cm ingefær
                      • 9 hele peberkorn
                      • 15 nelliker
                      • 15 kardemomme-kapsler eller 1 ½ tsk. stødt kardemomme
                      • 3 stjerneanis
                      • 3 kanelstænger
                      • 3 spsk. brun farin
                      • 1 ½ l. æblemost
                      • 1 ½ æble

                      Pynt:

                      • Stjerneanis
                      • Kanelstænger
                    • Trin 3 af 10

                      Tag en teske, og skræl ingefæren. Klik på metodevideoen og se, hvordan du nemt skræller ingefær.

                      • 3 cm ingefær
                    • Trin 4 af 10

                      Tag et stort tefilter. Kom ingefæren, peberkorn, nelliker, kardemomme-kapsler, stjerneanis, kanelstænger og brun farin i tefilteret. Snør posen sammen med en kødsnor. Hvis du ikke har et tefilter, kan du også komme krydderierne direkte i en gryde.

                      • 9 hele peberkorn
                      • 15 nelliker
                      • 15 kardemomme-kapsler eller 1 ½ tsk. stødt kardemomme
                      • 3 stjerneanis
                      • 3 kanelstænger
                      • 3 spsk. brun farin
                    • Trin 5 af 10

                      Tag en gryde. Hæld æblemost i gryden, og læg tefilteret med krydderier ned i gryden.

                      • 1 ½ l. æblemost
                    • Trin 6 af 10

                      Bring æblemosten i kog, og lad det simre i 2 minutter.

                    • Trin 7 af 10

                      Tag gryden væk fra kogepladen, og læg låg på gryden. Lad gløggen stå og trække i ½-1 time.

                    • Trin 8 af 10

                      Tag tefilteret med krydderier op af gryden, og smid det væk. Hvis krydderierne ikke er i et tefilter, så stil en si i en skål, og hæld gløgg og krydderier ned i sien. Lad det dryppe af, og smid krydderierne væk.

                    • Trin 9 af 10

                      Tag en kniv og et skærebræt. Skær æblet i små tern.

                      • 1 ½ æble
                    • Trin 10 af 10

                      Tag 6 glas, og fordel æbleternene i glassene. Hæld gløggen i glassene, og pynt med en kanelstang eller stjerneanis.

                  • Oversigt

                    • Print

                      Beskrivelse

                      Lav din egen gløgg af æblemost, og server den til æbleskiver eller julesmåkager. Det er super nemt, og den varmer dejligt på en kold vinterdag.

                      Tip: Gløggen bliver endnu bedre, hvis du laver den dagen før, og lader den stå med krydderi-blandingen natten over. Hæld gløggen i rene flasker, så kan den holde i 4-5 dage i køleskabet. Varm gløggen op, før du serverer den.

                      Du skal bruge

                        Ingredienser

                        • 3 cm ingefær
                        • 9 hele peberkorn
                        • 15 nelliker
                        • 15 kardemomme-kapsler eller 1 ½ tsk. stødt kardemomme
                        • 3 stjerneanis
                        • 3 kanelstænger
                        • 3 spsk. brun farin
                        • 1 ½ l. æblemost
                        • 1 ½ æble

                        Pynt:

                        • Stjerneanis
                        • Kanelstænger

                         

                        Køkkenredskaber

                        • 1 teske
                        • 1 tefilter
                        • 1 mellemstor gryde
                        • 1 grydelåg
                        • 1 lille skarp kniv
                        • 1 skærebræt
                        • 6 glas til servering

                        Sådan gør du

                        1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
                        2. Mål alle ingredienserne af.
                        3. Tag en teske, og skræl ingefæren. Klik på metodevideoen og se, hvordan du nemt skræller ingefær.
                        4. Tag et stort tefilter. Kom ingefæren, peberkorn, nelliker, kardemomme-kapsler, stjerneanis, kanelstænger og brun farin i tefilteret. Snør posen sammen med en kødsnor. Hvis du ikke har et tefilter, kan du også komme krydderierne direkte i en gryde.
                        5. Tag en gryde. Hæld æblemost i gryden, og læg tefilteret med krydderier ned i gryden.
                        6. Bring æblemosten i kog, og lad det simre i 2 minutter.
                        7. Tag gryden væk fra kogepladen, og læg låg på gryden. Lad gløggen stå og trække i ½-1 time.
                        8. Tag tefilteret med krydderier op af gryden, og smid det væk. Hvis krydderierne ikke er i et tefilter, så stil en si i en skål, og hæld gløgg og krydderier ned i sien. Lad det dryppe af, og smid krydderierne væk.
                        9. Tag en kniv og et skærebræt. Skær æblet i små tern.
                        10. Tag 6 glas, og fordel æbleternene i glassene. Hæld gløggen i glassene, og pynt med en kanelstang eller stjerneanis.