Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Æbleflæsk:

3.

Kom flæsk eller bacon på en kold stegepande. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød. Tænd på middel varme, og steg flæsk eller bacon, til det er sprødt. Bacon skal ikke stege så længe som flæsk. Når det er færdigt, så kom det over på en tallerken. Gem stegepanden og stegefedtet.

4.

Skyl æblerne, skær kernehusene væk, og skær æblestykkerne i tynde både. Se videoen.

5.

Pil løgene. Skær det i tynde både.

6.

Hæld noget af fedtet fra stegepanden, så der er cirka 1 spiseske fedtstof tilbage.
Hæld noget af fedtet fra stegepanden, så der er cirka 1 ½ spiseske fedtstof tilbage.

7.

Steg æbler og løg i fedtet ved middel varme i cirka 2 minutter. Drys med sukker og peber. Se videoen.

8.

Servér æbleflæsk med rugbrød og smør.

Næringsindhold per portion

Energi: 1807 kJ / 432 kcal

Protein: 13 %

Kulhydrat: 55 %

Fedt: 51 %

Heraf mættet fedt: 9,1 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Æbler, skære i både

Æbler, skære i både

Måleenheder, spiseske, teske, knivspids

Måleenheder, spiseske, teske, knivspids

Inspiration

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 200 min

Arbejdstid: 80 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 240 min

Arbejdstid: 20 min