Æblechips
easyBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 3 timer
Chips du må spise HVER dag - også på madpakken! Minimal arbejdstid, og en anelse tålmodighed, så er du i mål med årets bedste hverdags-snack.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 460 kJ / 110 kcal
- Protein: 2 %
- Kulhydrat: 93 %
- Fedt: 5 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 2 l. vand
- ½ stk. citron (kun saften)
- 10 æbler
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 4 bageplader
- Bagepapir
- 1 stor skål
- 1 citruspresser
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
Sådan gør du
- Trin 1 af 8
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 8
Find alle ingredienserne frem.
- 2 l. vand
- ½ stk. citron (kun saften)
- 10 æbler
- Trin 3 af 8
Tænd på 100 grader varmluft. Kom bagepapir på 4 bageplader.
- Trin 4 af 8
Kom vand i en skål. Pres saften af en ½ citron, og hæld det op i skålen. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
- 2 l. vand
- ½ stk. citron (kun saften)
- Trin 5 af 8
Skyl æblerne, skær kernehuset væk, og skær æblestykkerne i så tynde skiver som muligt. Har du en kernehus-udstikker, så brug den, og skær derefter æblet ud i tynde ringe. Læg løbende æble-skiverne op i vandet.
- 10 æbler
- Trin 6 af 8
Tag æble-skiverne op, læg dem på et viskestykke og dup dem lidt tørre. Fordel æble-skiverne i ét lag på de 4 bageplader.
- Trin 7 af 8
Sæt alle pladerne i ovnen, og bag æble-skiverne i 2½ time, eller indtil de er helt tørre. Vend æble-skiverne 1-2 gange undervejs. Pas på, du ikke brænder dig.
- Trin 8 af 8
Tag bagepladerne ud, og lad æble-skiverne køle af. Opbevar dem i en dåse med tætsluttende låg.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Chips du må spise HVER dag - også på madpakken! Minimal arbejdstid, og en anelse tålmodighed, så er du i mål med årets bedste hverdags-snack.
Du skal bruge
Ingredienser
- 2 l. vand
- ½ stk. citron (kun saften)
- 10 æbler
Køkkenredskaber
- 4 bageplader
- Bagepapir
- 1 stor skål
- 1 citruspresser
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Tænd på 100 grader varmluft. Kom bagepapir på 4 bageplader.
- Kom vand i en skål. Pres saften af en ½ citron, og hæld det op i skålen. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
- Skyl æblerne, skær kernehuset væk, og skær æblestykkerne i så tynde skiver som muligt. Har du en kernehus-udstikker, så brug den, og skær derefter æblet ud i tynde ringe. Læg løbende æble-skiverne op i vandet.
- Tag æble-skiverne op, læg dem på et viskestykke og dup dem lidt tørre. Fordel æble-skiverne i ét lag på de 4 bageplader.
- Sæt alle pladerne i ovnen, og bag æble-skiverne i 2½ time, eller indtil de er helt tørre. Vend æble-skiverne 1-2 gange undervejs. Pas på, du ikke brænder dig.
- Tag bagepladerne ud, og lad æble-skiverne køle af. Opbevar dem i en dåse med tætsluttende låg.
-