Æblechips

Æblechips

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 3 timer

        Chips du må spise HVER dag - også på madpakken! Minimal arbejdstid, og en anelse tålmodighed, så er du i mål med årets bedste hverdags-snack.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 460 kJ / 110 kcal
        • Protein: 2 %
        • Kulhydrat: 93 %
        • Fedt: 5 %
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 8

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 8

        Find alle ingredienserne frem.

        • 2 l. vand
        • ½ stk. citron (kun saften)
        • 10 æbler
      • Trin 3 af 8

        Tænd på 100 grader varmluft. Kom bagepapir på 4 bageplader.

      • Trin 4 af 8

        Kom vand i en skål. Pres saften af en ½ citron, og hæld det op i skålen. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.

        • 2 l. vand
        • ½ stk. citron (kun saften)
      • Trin 5 af 8

        Skyl æblerne, skær kernehuset væk, og skær æblestykkerne i så tynde skiver som muligt. Har du en kernehus-udstikker, så brug den, og skær derefter æblet ud i tynde ringe. Læg løbende æble-skiverne op i vandet.

        • 10 æbler
      • Trin 6 af 8

        Tag æble-skiverne op, læg dem på et viskestykke og dup dem lidt tørre. Fordel æble-skiverne i ét lag på de 4 bageplader.

      • Trin 7 af 8

        Sæt alle pladerne i ovnen, og bag æble-skiverne i 2½ time, eller indtil de er helt tørre. Vend æble-skiverne 1-2 gange undervejs. Pas på, du ikke brænder dig.

      • Trin 8 af 8

        Tag bagepladerne ud, og lad æble-skiverne køle af. Opbevar dem i en dåse med tætsluttende låg.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Chips du må spise HVER dag - også på madpakken! Minimal arbejdstid, og en anelse tålmodighed, så er du i mål med årets bedste hverdags-snack.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 2 l. vand
          • ½ stk. citron (kun saften)
          • 10 æbler

           

          Køkkenredskaber

          • 4 bageplader
          • Bagepapir
          • 1 stor skål
          • 1 citruspresser
          • 1 skærebræt
          • 1 stor skarp kniv

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Tænd på 100 grader varmluft. Kom bagepapir på 4 bageplader.
          4. Kom vand i en skål. Pres saften af en ½ citron, og hæld det op i skålen. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
          5. Skyl æblerne, skær kernehuset væk, og skær æblestykkerne i så tynde skiver som muligt. Har du en kernehus-udstikker, så brug den, og skær derefter æblet ud i tynde ringe. Læg løbende æble-skiverne op i vandet.
          6. Tag æble-skiverne op, læg dem på et viskestykke og dup dem lidt tørre. Fordel æble-skiverne i ét lag på de 4 bageplader.
          7. Sæt alle pladerne i ovnen, og bag æble-skiverne i 2½ time, eller indtil de er helt tørre. Vend æble-skiverne 1-2 gange undervejs. Pas på, du ikke brænder dig.
          8. Tag bagepladerne ud, og lad æble-skiverne køle af. Opbevar dem i en dåse med tætsluttende låg.