Æbleboller

Æbleboller

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Et revet æble kan give dine boller en sød smag, og med et drys af sukker, gør du forvirringen endnu større - er du ved at lave kager, eller er du ved at bage brød? Lad os bare kalde dem søde boller. Prøv opskriften, og se hvad du synes. Opskriften giver cirka 10 boller.

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 765 kJ / 182 kcal
        • Protein: 13 %
        • Kulhydrat: 70 %
        • Fedt: 17 %
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 20

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 20

        Mål alle ingredienserne af.

        • 25 g. gær
        • 2 dl kærnemælk
        • 1 spsk. olie
        • 1 spsk. sukker
        • ½ tsk. salt
        • ½ tsk. kanel
        • 1 æble
        • ½ æg
        • 1 dl grahamsmel
        • 5 dl hvedemel

        Til pensling og pynt:

        • ½ æg
        • 1 spsk. perlesukker
      • Trin 3 af 20

        Læg bagepapir på en bageplade.

      • Trin 4 af 20

        Smuldr gæren i skålen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en gærdej.

        • 25 g. gær
      • Trin 5 af 20

        Hæld kærnemælken i en gryde, og lun den. Den må ikke være for varm. Mærk med en finger, om kærnemælken er lun.

        • 2 dl kærnemælk
      • Trin 6 af 20

        Hæld kærnemælken i skålen. Rør, til gæren er opløst.

      • Trin 7 af 20

        Kom olie, sukker, salt og kanel i skålen, og rør det sammen.

        • 1 spsk. olie
        • 1 spsk. sukker
        • ½ tsk. kanel
        • ½ tsk. salt
      • Trin 8 af 20

        Skyl æblet, og riv det på den grove side af et rivejern. Kom æblet i skålen, og rør det ud i dejen.

        • 1 æble
      • Trin 9 af 20

        Slå ægget ud i en kop, og pisk ægget sammen med en gaffel.

        • 1 æg
      • Trin 10 af 20

        Hæld halvdelen af ægget i skålen, og rør rundt. Gem den anden halvdel af det piskede æg til at pensle med.

      • Trin 11 af 20

        Kom grahamsmelet i skålen, og rør.

        • 1 dl grahamsmel
      • Trin 12 af 20

        Tilsæt salt, og kom lidt efter lidt hvedemelet i skålen, og rør dejen sammen undervejs.

        • 5 dl hvedemel
        • ½ tsk. salt  

         

      • Trin 13 af 20

        Drys lidt mel på bordet. Kom dejen ud på bordet, og ælt den sammen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ælter dej.

      • Trin 14 af 20

        Læg dejen tilbage i skålen, og kom husholdningsfilm over skålen. Lad dejen hæve i 15 minutter.

      • Trin 15 af 20

        Tænd ovnen på på 200 grader.

      • Trin 16 af 20

        Rul dejen ud til en pølse, og del den 10 stykker. Form 10 æbleboller, og læg dem på bagepladen.

      • Trin 17 af 20

        Læg et rent viskestykke over bollerne, og lad dem hæve i 10 minutter.

      • Trin 18 af 20

        Pensl bollerne med æg. Drys perlesukker på bollerne.

        • ½ pisket æg
        • 1 spsk. perlesukker
      • Trin 19 af 20

        Sæt bollerne midt i ovnen, og bag dem i 15 minutter, til de er gennembagte. Bank en bolle under bunden. Hvis det lyder hult, er bollerne bagt færdige.

      • Trin 20 af 20

        Tag bollerne ud af ovnen, og lad dem køle af på en bagerist. Så er der serveret!

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Et revet æble kan give dine boller en sød smag, og med et drys af sukker, gør du forvirringen endnu større - er du ved at lave kager, eller er du ved at bage brød? Lad os bare kalde dem søde boller. Prøv opskriften, og se hvad du synes. Opskriften giver cirka 10 boller.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 25 g. gær
          • 2 dl kærnemælk
          • 1 spsk. olie
          • 1 spsk. sukker
          • ½ tsk. salt
          • ½ tsk. kanel
          • 1 æble
          • ½ æg
          • 1 dl grahamsmel
          • 5 dl hvedemel

          Til pensling og pynt:

          • ½ æg
          • 1 spsk. perlesukker

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 målebæger
          • 1 teske
          • 1 spiseske
          • 1 bageplade
          • Bagepapir
          • 1 skål stor
          • 1 grydeske
          • 1 kniv lille skarp
          • 1 skærebræt
          • 1 lille gryde
          • 1 rivejern
          • 1 kop
          • 1 gaffel
          • Husholdningsfilm
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 rent viskestykke
          • 1 bagepensel
          • 1 bagerist

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Læg bagepapir på en bageplade.
          4. Smuldr gæren i skålen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en gærdej.
          5. Hæld kærnemælken i en gryde, og lun den. Den må ikke være for varm. Mærk med en finger, om kærnemælken er lun.
          6. Hæld kærnemælken i skålen. Rør, til gæren er opløst.
          7. Kom olie, sukker, salt og kanel i skålen, og rør det sammen.
          8. Skyl æblet, og riv det på den grove side af et rivejern. Kom æblet i skålen, og rør det ud i dejen.
          9. Slå ægget ud i en kop, og pisk ægget sammen med en gaffel.
          10. Hæld halvdelen af ægget i skålen, og rør rundt. Gem den anden halvdel af det piskede æg til at pensle med.
          11. Kom grahamsmelet i skålen, og rør.
          12. Tilsæt salt, og kom lidt efter lidt hvedemelet i skålen, og rør dejen sammen undervejs.
          13. Drys lidt mel på bordet. Kom dejen ud på bordet, og ælt den sammen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ælter dej.
          14. Læg dejen tilbage i skålen, og kom husholdningsfilm over skålen. Lad dejen hæve i 15 minutter.
          15. Tænd ovnen på på 200 grader.
          16. Rul dejen ud til en pølse, og del den 10 stykker. Form 10 æbleboller, og læg dem på bagepladen.
          17. Læg et rent viskestykke over bollerne, og lad dem hæve i 10 minutter.
          18. Pensl bollerne med æg. Drys perlesukker på bollerne.
          19. Sæt bollerne midt i ovnen, og bag dem i 15 minutter, til de er gennembagte. Bank en bolle under bunden. Hvis det lyder hult, er bollerne bagt færdige.
          20. Tag bollerne ud af ovnen, og lad dem køle af på en bagerist. Så er der serveret!