Æbleboller
easyBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter
Tadaaa, de blødeste, skønneste, søde boller med æble er på vej til dig - det eneste du skal gøre er at følge opskriften.
Opskriften giver cirka 8 boller.
Energi-indhold pr. stk.- Energi: 677 kJ / 162 kcal
- Protein: 12 %
- Kulhydrat: 72 %
- Fedt: 15 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser til 8 stk.
- 1 æble
- 2 dl. vand eller kærnemælk
- 25 g. gær
- 1 æg
- 1 knivspids salt
- 1 spsk. sukker
- 1 spsk. olie
- 1 tsk. kanel
- ½ tsk. salt
- 1 dl. grahamsmel
- 5 dl. hvedemel
- 1 spsk. perlesukker eller alm. sukker
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- Bagepapir
- 1 bageplade
- 1 rivejern
- 1 skål stor
- 1 decilitermål
- 1 lille gryde
- 1 røreske
- 1 kop
- 1 gaffel
- 1 spiseske
- 1 teske
- 1 rent viskestykke
- 1 bagepensel
- 1 bagerist
Sådan gør du
- Trin 1 af 17
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 17
Find alle ingredienserne frem.
Ingredienser til 8 stk.
- 1 æble
- 2 dl. vand eller kærnemælk
- 25 g. gær
- 1 æg
- 1 knivspids salt
- 1 spsk. sukker
- 1 spsk. olie
- 1 tsk. kanel
- ½ tsk. salt
- 1 dl. grahamsmel (60 g.)
- 5-6 dl. hvedemel (ca. 300 g.)
Til drys
- 1 spsk. perlesukker eller alm. sukker
- Trin 3 af 17
Læg bagepapir på en bageplade. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Trin 4 af 17
Skyl æblet og riv det på den grove side af et rivejern. Klik på videoen og se, hvordan du bruger et rivejern.
- 1 æble
- Trin 5 af 17
Varm kærnemælk eller vand op i en gryde, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Væsken skal være lige så varm som din finger, men ikke så varm, at du brænder dig. Klik på videoen og se, hvordan du mærker, om mælken er fingervarm.
- 2 dl. vand eller kærnemælk
- Trin 6 af 17
Hæld væsken op i en stor skål. Smuldr gæren i skålen, og rør, til gæren er opløst. Klik på videoen og se, hvordan du laver en gærdej.
- 25 g. gær
- Trin 7 af 17
Slå ægget ud i en kop, og kom 1 knivspids salt i skålen. Klik på videoen og se, hvordan du slår æg ud og ser for skaller. Pisk ægget sammen med en gaffel. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og tjekker for skaller.
- 1 æg
- Trin 8 af 17
Hæld halvdelen af ægget i dejen. Gem den anden halvdel til at pensle bollerne med.
- Trin 9 af 17
Kom sukker, olie, kanel og revet æble i skålen, og rør rundt.
- 1 spsk. sukker
- 1 spsk. olie
- ½ tsk. kanel
- Trin 10 af 17
Kom salt og grahamsmelet i skålen, og rør rundt.
- ½ tsk. salt
- 1 dl. grahamsmel
- Trin 11 af 17
Kom lidt efter lidt hvedemelet i skålen, mens du rører dejen sammen.
- 5-6 dl. hvedemel
- Trin 12 af 17
Drys lidt mel på bordet, når du ikke kan røre mere. Vend dejen ud på bordet, og ælt den sammen med hænderne. Klik på videoen og se, hvordan du ælter dej.
- Trin 13 af 17
Rul dejen ud til en pølse, og skær den ud i 8 stykker. Form 8 æbleboller, og læg dem på bagepladen. De må ikke røre ved hinanden. Klik på videoen og se, hvordan du former dejen til boller.
- Trin 14 af 17
Læg et rent viskestykke over bollerne. Lad dem hæve i mindst 15 minutter, og helst til de har dobbelt størrelse.
- Trin 15 af 17
Pensl bollerne med resten af det sammenpiskede æg. Drys lidt perlesukker eller almindeligt sukker over bollerne.
- ½ pisket æg
- 1 spsk. perlesukker
- Trin 16 af 17
Bag bollerne i 15 minutter, til de er gennembagte. Bank en bolle under bunden. Hvis det lyder hult, er bollerne bagt færdige. Klik på videoen og se, hvordan du vurderer, om bollerne er færdige.
- Trin 17 af 17
Lad bollerne køle af på en bagerist.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Tadaaa, de blødeste, skønneste, søde boller med æble er på vej til dig - det eneste du skal gøre er at følge opskriften.
Opskriften giver cirka 8 boller.
Du skal bruge
Ingredienser til 8 stk.
- 1 æble
- 2 dl. vand eller kærnemælk
- 25 g. gær
- 1 æg
- 1 knivspids salt
- 1 spsk. sukker
- 1 spsk. olie
- 1 tsk. kanel
- ½ tsk. salt
- 1 dl. grahamsmel (60 g.)
- 5-6 dl. hvedemel (ca. 300 g.)
Til drys
- 1 spsk. perlesukker eller alm. sukker
Køkkenredskaber
- Bagepapir
- 1 bageplade
- 1 rivejern
- 1 stor skål
- 1 decilitermål
- 1 lille gryde
- 1 røreske
- 1 kop
- 1 gaffel
- 1 spiseske
- 1 teske
- 1 rent viskestykke
- 1 bagepensel
- 1 bagerist
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Læg bagepapir på en bageplade. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Skyl æblet og riv det på den grove side af et rivejern. Klik på videoen og se, hvordan du bruger et rivejern.
- Varm kærnemælk eller vand op i en gryde, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Væsken skal være lige så varm som din finger, men ikke så varm, at du brænder dig. Klik på videoen og se, hvordan du mærker, om mælken er fingervarm.
- Hæld væsken op i en stor skål. Smuldr gæren i skålen, og rør, til gæren er opløst. Klik på videoen og se, hvordan du laver en gærdej.
- Slå ægget ud i en kop, og kom 1 knivspids salt i skålen. Klik på videoen og se, hvordan du slår æg ud og ser for skaller. Pisk ægget sammen med en gaffel. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og tjekker for skaller.
- Hæld halvdelen af ægget i dejen. Gem den anden halvdel til at pensle bollerne med.
- Kom sukker, olie, kanel og revet æble i skålen, og rør rundt.
- Kom salt og grahamsmelet i skålen, og rør rundt.
- Kom lidt efter lidt hvedemelet i skålen, mens du rører dejen sammen.
- Drys lidt mel på bordet, når du ikke kan røre mere. Vend dejen ud på bordet, og ælt den sammen med hænderne. Klik på videoen og se, hvordan du ælter dej.
- Rul dejen ud til en pølse, og skær den ud i 8 stykker. Form 8 æbleboller, og læg dem på bagepladen. De må ikke røre ved hinanden. Klik på videoen og se, hvordan du former dejen til boller.
- Læg et rent viskestykke over bollerne. Lad dem hæve i mindst 15 minutter, og helst til de har dobbelt størrelse.
- Pensl bollerne med resten af det sammenpiskede æg. Drys lidt perlesukker eller almindeligt sukker over bollerne.
- Bag bollerne i 15 minutter, til de er gennembagte. Bank en bolle under bunden. Hvis det lyder hult, er bollerne bagt færdige. Klik på videoen og se, hvordan du vurderer, om bollerne er færdige.
- Lad bollerne køle af på en bagerist.
-