Æble-te
easyBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter
Prøv at lave din helt egen æblete. Gør det til din egen te og tilsæt dine yndlingsfrugter og tøre dem sammen med æbleskrællerne i ovnen. Tørretiden kan variere fra frugt til frugt, men prøv dig frem. Husk at frugten skal være helt tør, før den er færdig. Du kan også lave en hurtig kop æblete, så skal du bare bruge friske æbleskræller, æbleblade og måske citronskal.
Opskriften giver 1 kande te, eller 4 glas.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 2 kJ
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 2-3 æbler
- Evt. æbleblade
- 1 dl. citronskal, frisk ingefær, brombær, solbær, lakrids, mynteblade, citronmelisse eller din yndlingsingrediens
- 1 l. vand
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 decilitermål
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 kartoffelskræller
- 1 bageplade
- Bagepapir
- 1 patentglas
- 1 tekande
Sådan gør du
- Trin 1 af 10
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 10
Find alle ingredienserne frem.
Ingredienser
- 2-3 æbler
- Evt. æbleblade
- 1 dl. citronskal, frisk ingefær, brombær, solbær, lakrids, mynteblade, citronmelisse eller din yndlingsingrediens
- 1 l. vand
- Trin 3 af 10
Skyl æblerne, og skræl dem.
- 2-3 æbler
- Trin 4 af 10
Skyl, og skræl en citron, ingefær eller lige netop din yndlings-ingrediens.
- 1 dl. citronskal, frisk ingefær, brombær, solbær, lakrids, mynteblade, citronmelisse eller din yndlingsingrediens
- Trin 5 af 10
Fordel æbleskrællerne og de andre grøntsager på en bageplade med bagepapir, så de ligger i ét lag.
- Trin 6 af 10
Kom pladen i ovnen, sæt noget i klemme, så ovnlågen er åben, og så dampen kan komme ud af ovnen. Lad teen tørre i ovnen ved maksimalt 50 grader, til den er knastør, eller i cirka 2 timer. Hvis temperaturen kommer over 50 grader, så vil smagsstofferne i din te fordampe.
- Trin 7 af 10
Når teen er tør, så kom den et patentglas, og stil det ind i et mørkt og tørt rum eller skab. Sollys og fugt er nemlig med til, at teen kan harske og blive fugtig igen.
- Trin 8 af 10
Kom din tørrede æble-te i en tekande.
- Trin 9 af 10
Kog vandet, og hæld det over i kanden.
- 1 l. vand
- Trin 10 af 10
Lad teen trække i cirka 10 minutter.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Prøv at lave din helt egen æblete. Gør det til din egen te og tilsæt dine yndlingsfrugter og tøre dem sammen med æbleskrællerne i ovnen. Tørretiden kan variere fra frugt til frugt, men prøv dig frem. Husk at frugten skal være helt tør, før den er færdig. Du kan også lave en hurtig kop æblete, så skal du bare bruge friske æbleskræller, æbleblade og måske citronskal.
Opskriften giver 1 kande te, eller 4 glas.
Du skal bruge
Ingredienser
- 2-3 æbler
- Evt. æbleblade
- 1 dl. citronskal, frisk ingefær, brombær, solbær, lakrids, mynteblade, citronmelisse eller din yndlingsingrediens
- 1 l. vand
Køkkenredskaber
- 1 decilitermål
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 kartoffelskræller
- 1 bageplade
- Bagepapir
- 1 patentglas
- 1 tekande
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Skyl æblerne, og skræl dem.
- Skyl, og skræl en citron, ingefær eller lige netop din yndlings-ingrediens.
- Fordel æbleskrællerne og de andre grøntsager på en bageplade med bagepapir, så de ligger i ét lag.
- Kom pladen i ovnen, sæt noget i klemme, så ovnlågen er åben, og så dampen kan komme ud af ovnen. Lad teen tørre i ovnen ved maksimalt 50 grader, til den er knastør, eller i cirka 2 timer. Hvis temperaturen kommer over 50 grader, så vil smagsstofferne i din te fordampe.
- Når teen er tør, så kom den et patentglas, og stil det ind i et mørkt og tørt rum eller skab. Sollys og fugt er nemlig med til, at teen kan harske og blive fugtig igen.
- Kom din tørrede æble-te i en tekande.
- Kog vandet, og hæld det over i kanden.
- Lad teen trække i cirka 10 minutter.
-