Æble-smuldrekage
easyBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter
Når efterårsvinden rusker i træerne, kan du godt begynde at glæde dig. Det betyder nemlig nedfaldne æbler, hvis I har æbletræer. Og nedfaldne æbler betyder også æblekagetid. Her er en æblekage, der er super nem og hurtig at lave. Så grib spanden og trods vinden, for nu er det kagetid.
Opskriften giver 8 portioner.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 1371 kJ / 326 kcal
- Protein: 5 %
- Kulhydrat: 52 %
- Fedt: 43 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 1 spsk. smør
- 1 kg. æbler
- 1 dl sukker
- 2 tsk. stødt kanel
- 1 dl rosiner
Smuldre-dej
- 100 g. smør
- 1 dl hvedemel
- 4 dl mysli
Tilbehør
- 1 ½ dl creme fraiche, 9 %
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 målebæger
- 1 spiseske
- 1 teske
- 1 bagerist
- 1 ovnfast fad
- 1 lille skarp kniv
- 1 skærebræt
- 1 mellem skål
- 1 røreske
- 1 stor skål
Sådan gør du
- Trin 1 af 11
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
- Trin 2 af 11
Mål alle ingredienserne af.
Æbler:
- 1 spsk. smør
- 1 kg. æbler
- 1 dl sukker
- 2 tsk. stødt kanel
- 1 dl rosiner
Smuldre-dej:
- 100 g. smør
- 1 dl hvedemel
- 4 dl mysli
Tilbehør:
- 1 ½ dl creme fraiche, 9 %
- Trin 3 af 11
Sæt en bagerist midt i ovnen, og tænd ovnen på 200 grader.
- Trin 4 af 11
Smør et ovnfast fad (cirka 20 x 30 centimeter) med smør.
- 1 spsk. smør
- Trin 5 af 11
Til fyld: Vask æblerne, skær dem i halve og skær kernehuset ud. Skær æblerne i grove tern, og læg dem i fadet.
- 1 kg. æbler
- Trin 6 af 11
Kom sukker, kanel og rosiner i en skål. Bland det sammen med en røreske. Hæld blandingen over æblerne.
- 1 dl sukker
- 2 tsk. stødt kanel
- 1 dl rosiner
- Trin 7 af 11
Til smuldre-dej: Skær smørret i små stykker, og kom det i en stor skål.
- 100 g. smør
- Trin 8 af 11
Kom hvedemel og müsli i skålen med smørret. Smuldr det sammen med hænderne, indtil det er ensartet og grynet.
- 1 dl hvedemel
- 4 dl mysli
- Trin 9 af 11
Hæld smuldredejen over æblerne.
- Trin 10 af 11
Sæt fadet på bageristen midt i ovnen. Bag æblekagen i 30-40 minutter, indtil den er gylden.
- Trin 11 af 11
Server æblekagen lun med creme fraiche. Mums!
- 1 ½ dl creme fraiche, 9%
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Når efterårsvinden rusker i træerne, kan du godt begynde at glæde dig. Det betyder nemlig nedfaldne æbler, hvis I har æbletræer. Og nedfaldne æbler betyder også æblekagetid. Her er en æblekage, der er super nem og hurtig at lave. Så grib spanden og trods vinden, for nu er det kagetid.
Opskriften giver 8 portioner.
Du skal bruge
Ingredienser
- 1 spsk. smør
- 1 kg. æbler
- 1 dl sukker
- 2 tsk. stødt kanel
- 1 dl rosiner
Smuldre-dej:
- 100 g. smør
- 1 dl hvedemel
- 4 dl mysli
Tilbehør:
- 1 ½ dl creme fraiche, 9 %
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 målebæger
- 1 spiseske
- 1 teske
- 1 bagerist
- 1 ovnfast fad
- 1 lille skarp kniv
- 1 skærebræt
- 1 mellem skål
- 1 røreske
- 1 stor skål
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
- Mål alle ingredienserne af.
- Sæt en bagerist midt i ovnen, og tænd ovnen på 200 grader.
- Smør et ovnfast fad (cirka 20 x 30 centimeter) med smør.
- Til fyld: Vask æblerne, skær dem i halve og skær kernehuset ud. Skær æblerne i grove tern, og læg dem i fadet.
- Kom sukker, kanel og rosiner i en skål. Bland det sammen med en røreske. Hæld blandingen over æblerne.
- Til smuldre-dej: Skær smørret i små stykker, og kom det i en stor skål.
- Kom hvedemel og müsli i skålen med smørret. Smuldr det sammen med hænderne, indtil det er ensartet og grynet.
- Hæld smuldredejen over æblerne.
- Sæt fadet på bageristen midt i ovnen. Bag æblekagen i 30-40 minutter, indtil den er gylden.
- Server æblekagen lun med creme fraiche. Mums!
-