Åben burger

Åben burger

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        McDonald's go home! Hvem har brug for fast food-restauranter, når det er lækkert, nemt og meget sundere at banke sin egen burger sammen? Saftige bøffer, sprøde salater og fuldkornsboller med gods i er opskriften på en fantastisk smagssucces! Den er uden låg, men det gør den bestemt ikke ringere.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 1331 kJ / 318 kcal
        • Protein: 38 %
        • Kulhydrat: 29 %
        • Fedt: 33 %
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 14

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 14

        Find alle ingredienserne frem.

        Hakkebøffer:

        • 200 g. hakket oksekød, max 10% fedt
        • ¼ tsk. salt
        • ¼ tsk. peber
        • 1 spsk. olie

        Fyld:

        • ½ rødløg
        • 1-2 store tomater
        • 1 dl feldtsalat
        • 2 spsk. fetaost i tern
        • 1 spsk. græsk yoghurt 10%
        • 5 friske mynteblade
        • 1 stor fuldkornsbolle eller 1 stort foccaciabrød
      • Trin 3 af 14

        Hakkebøffer: Del kødet i 2 dele, og form det til 2 bøffer. Drys salt og peber på bøfferne. Klik på videoen og se, hvordan du former hakkebøffer.

        • 200 g. hakket oksekød, max 10% fedt
      • Trin 4 af 14

        Steg hakkebøfferne: Hæld olie på en stegepande, og varm den op. Klik på videoen og se, hvordan du steger hakkebøffer.

        • 1 spsk. rapsolie
      • Trin 5 af 14

        Læg hakkebøfferne på stegepanden, og brun dem på begge sider. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.

      • Trin 6 af 14

        Skru ned, og steg bøfferne i cirka 15 minutter, til de er gennemstegte. De skal steges lige meget på begge sider.

      • Trin 7 af 14

        Fyld: Pil løget, og skær det i tynde skiver.

        • ½ rødløg
      • Trin 8 af 14

        Skyl tomaterne, og skær dem i skiver.

        • 1-2 store tomater
      • Trin 9 af 14

        Kom vand i en skål, og skyl salaten i vandet. Lad den dryppe af i en si. Klik på videoen og se, hvordan du skyller salat.

        • 1/4 bundt feldtsalat
      • Trin 10 af 14

        Til dressing: Kom fetaosten i en skål, og mos den med en gaffel.

        • 2 spsk mager ost i salattern
      • Trin 11 af 14

        Kom yoghurten i skålen, og bland det sammen.

        • 1 spsk. yoghurt 
      • Trin 12 af 14

        Skyl myntebladene, og hak dem fint. Kom myntebladene i skålen, og bland dressingen sammen. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

        • 5 stk. mynteblade
      • Trin 13 af 14

        Skær bollerne over, og læg en halv bolle på hver sin tallerken.

        • 1 stor fuldkornsbolle eller 1 stort foccaciabrød
      • Trin 14 af 14

        Læg salat på bollerne. Læg en bøf på hver bolle. Læg tomat og løg på bøfferne. Pynt med dressing.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        McDonald's go home! Hvem har brug for fast food-restauranter, når det er lækkert, nemt og meget sundere at banke sin egen burger sammen? Saftige bøffer, sprøde salater og fuldkornsboller med gods i er opskriften på en fantastisk smagssucces! Den er uden låg, men det gør den bestemt ikke ringere.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Hakkebøffer:

          • 200 g. hakket oksekød, max 10% fedt
          • ¼ tsk. salt
          • ¼ tsk. peber
          • 1 spsk. olie

          Fyld:

          • ½ rødløg
          • 1-2 store tomater
          • 1 dl feldtsalat
          • 2 spsk. fetaost i tern
          • 1 spsk. græsk yoghurt 10%
          • 5 friske mynteblade
          • 1 stor fuldkornsbolle eller 1 stort foccaciabrød

           

          Køkkenredskaber

          • 1 sæt måleskeer
          • 1 køkkenvægt
          • 2 skærebrætter
          • 1 stegepande
          • 1 spatel
          • 2 store skarpe knive
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 si
          • 1 gaffel
          • 1 stor skål
          • 1 lille skål
          • 1 brødkniv

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Hakkebøffer: Del kødet i 2 dele, og form det til 2 bøffer. Drys salt og peber på bøfferne. Klik på videoen og se, hvordan du former hakkebøffer.
          4. Steg hakkebøfferne: Hæld olie på en stegepande, og varm den op. Klik på videoen og se, hvordan du steger hakkebøffer.
          5. Læg hakkebøfferne på stegepanden, og brun dem på begge sider. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
          6. Skru ned, og steg bøfferne i cirka 15 minutter, til de er gennemstegte. De skal steges lige meget på begge sider.
          7. Fyld: Pil løget, og skær det i tynde skiver.
          8. Skyl tomaterne, og skær dem i skiver.
          9. Kom vand i en skål, og skyl salaten i vandet. Lad den dryppe af i en si. Klik på videoen og se, hvordan du skyller salat.
          10. Til dressing: Kom fetaosten i en skål, og mos den med en gaffel.
          11. Kom yoghurten i skålen, og bland det sammen.
          12. Skyl myntebladene, og hak dem fint. Kom myntebladene i skålen, og bland dressingen sammen. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
          13. Skær bollerne over, og læg en halv bolle på hver sin tallerken.
          14. Læg salat på bollerne. Læg en bøf på hver bolle. Læg tomat og løg på bøfferne. Pynt med dressing.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time

            McDonald's go home! Hvem har brug for fast food-restauranter, når det er lækkert, nemt og meget sundere at banke sin egen burger sammen? Saftige bøffer, sprøde salater og fuldkornsboller med gods i, er opskriften på en fantastisk smagssucces! Den er uden låg, men det gør den bestemt ikke ringere.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 1331 kJ / 318 kcal
            • Protein: 38 %
            • Kulhydrat: 29 %
            • Fedt: 33 %
        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 14

            Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

          • Trin 2 af 14

            Find alle ingredienserne frem.

            Hakkebøffer:

            • 400 g. hakket oksekød, max 10% fedt
            •  ½ tsk. salt
            •  ½ tsk. peber
            • 1 spsk. olie

            Fyld:

            • 1 rødløg
            • 3 store tomater
            • 2 dl. feldtsalat eller anden grøn salat
            • 4 spsk. fetaost i tern
            • 2 spsk. græsk yoghurt 10%
            • 10 friske mynteblade
            • 2 store fuldkornsboller eller 2 store foccaciabrød
          • Trin 3 af 14

            Hakkebøffer: Del kødet i 4 dele, og form det til 4 bøffer. Drys salt og peber på bøfferne. Klik på videoen og se, hvordan du former hakkebøffer.

            • 400 g. hakket oksekød, max 10% fedt
          • Trin 4 af 14

            Steg hakkebøfferne: Hæld olie på en stegepande, og varm den op. Klik på videoen og se, hvordan du steger hakkebøffer.

            • 1 spsk. rapsolie
          • Trin 5 af 14

            Læg hakkebøfferne på stegepanden, og brun dem på begge sider. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.

          • Trin 6 af 14

            Skru ned, og steg bøfferne i cirka 15 minutter, til de er gennemstegte. De skal steges lige meget på begge sider.

          • Trin 7 af 14

            Fyld: Pil løget, og skær det i tynde skiver.

            • 1 rødløg
          • Trin 8 af 14

            Skyl tomaterne, og skær dem i skiver.

            • 3 store tomater
          • Trin 9 af 14

            Kom vand i en skål, og skyl salaten i vandet. Lad den dryppe af i en si. Klik på videoen og se, hvordan du skyller salat.

            • 2 dl feldtsalat
          • Trin 10 af 14

            Kom fetaosten i en skål, og mos den med en gaffel.

            • 4 spsk. fetaost i tern
          • Trin 11 af 14

            Kom yoghurten i skålen, og bland det sammen.

            • 2 spsk. yoghurt 
          • Trin 12 af 14

            Skyl myntebladene, og hak dem fint. Kom myntebladene i skålen, og bland dressingen sammen. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

            • ½ bundt persille eller purløg
          • Trin 13 af 14

            Skær bollerne over, og læg en halv bolle på hver sin tallerken.

            • 2 store fuldkornsboller eller 2 store foccaciabrød
          • Trin 14 af 14

            Læg salat på bollerne. Læg en bøf på hver bolle. Læg tomat og løg på bøfferne. Pynt med dressing.

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            McDonald's go home! Hvem har brug for fast food-restauranter, når det er lækkert, nemt og meget sundere at banke sin egen burger sammen? Saftige bøffer, sprøde salater og fuldkornsboller med gods i, er opskriften på en fantastisk smagssucces! Den er uden låg, men det gør den bestemt ikke ringere.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              Hakkebøffer:

              • 400 g. hakket oksekød, max 10% fedt
              •  ½ tsk. salt
              •  ½ tsk. peber
              • 1 spsk. olie

              Fyld:

              • 1 rødløg
              • 3 store tomater
              • 2 dl. feldtsalat eller anden grøn salat
              • 4 spsk. fetaost i tern
              • 2 spsk. græsk yoghurt 10%
              • 10 friske mynteblade
              • 2 store fuldkornsboller eller 2 store foccaciabrød

               

              Køkkenredskaber

              • 1 sæt måleskeer
              • 1 køkkenvægt
              • 2 skærebrætter
              • 1 stegepande
              • 1 spatel
              • 2 store skarpe knive
              • 1 lille skarp kniv
              • 1 si
              • 1 gaffel
              • 1 stor skål
              • 1 lille skål
              • 1 brødkniv

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Hakkebøffer: Del kødet i 4 dele, og form det til 4 bøffer. Drys salt og peber på bøfferne. Klik på videoen og se, hvordan du former hakkebøffer.
              4. Steg hakkebøfferne: Hæld olie på en stegepande, og varm den op. Klik på videoen og se, hvordan du steger hakkebøffer.
              5. Læg hakkebøfferne på stegepanden, og brun dem på begge sider. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
              6. Skru ned, og steg bøfferne i cirka 15 minutter, til de er gennemstegte. De skal steges lige meget på begge sider.
              7. Fyld: Pil løget, og skær det i tynde skiver.
              8. Skyl tomaterne, og skær dem i skiver.
              9. Kom vand i en skål, og skyl salaten i vandet. Lad den dryppe af i en si. Klik på videoen og se, hvordan du skyller salat.
              10. Kom fetaosten i en skål, og mos den med en gaffel.
              11. Kom yoghurten i skålen, og bland det sammen.
              12. Skyl myntebladene, og hak dem fint. Kom myntebladene i skålen, og bland dressingen sammen. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
              13. Skær bollerne over, og læg en halv bolle på hver sin tallerken.
              14. Læg salat på bollerne. Læg en bøf på hver bolle. Læg tomat og løg på bøfferne. Pynt med dressing.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time

                McDonald's go home! Hvem har brug for fast food-restauranter, når det er lækkert, nemt og meget sundere at banke sin egen burger sammen? Saftige bøffer, sprøde salater og fuldkornsboller med gods i er opskriften på en fantastisk smagssucces! Den er uden låg, men det gør den bestemt ikke ringere.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 1331 kJ / 318 kcal
                • Protein: 38 %
                • Kulhydrat: 29 %
                • Fedt: 33 %
            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 14

                Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

              • Trin 2 af 14

                Find alle ingredienserne frem.

                Hakkebøffer:

                • 600 g. hakket oksekød, max 10% fedt
                • ¾ tsk. salt
                • ¾ tsk. peber
                • 2 spsk. olie

                Fyld:

                • 2 rødløg
                • 4-5 store tomater
                • 3 dl. feldtsalat
                • 6 spsk. fetaost i tern
                • 3 spsk. græsk yoghurt 10%
                • 15 friske mynteblade
                • 3 store fuldkornsboller eller 3 store foccaciabrød
              • Trin 3 af 14

                Hakkebøffer: Del kødet i 6 dele, og form det til 6 bøffer. Drys salt og peber på bøfferne. Klik på videoen og se, hvordan du former hakkebøffer.

                • 600 g. hakket oksekød, max 10% fedt
              • Trin 4 af 14

                Steg hakkebøfferne: Hæld olie på en stegepande, og varm den op. Klik på videoen og se, hvordan du steger hakkebøffer.

                • 2 spsk. rapsolie
              • Trin 5 af 14

                Læg hakkebøfferne på stegepanden, og brun dem på begge sider. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.

              • Trin 6 af 14

                Skru ned, og steg bøfferne i cirka 15 minutter, til de er gennemstegte. De skal steges lige meget på begge sider.

              • Trin 7 af 14

                Fyld: Pil løgene, og skær dem i tynde skiver.

                • 2 rødløg
              • Trin 8 af 14

                Skyl tomaterne, og skær dem i skiver.

                • 4-5 store tomater
              • Trin 9 af 14

                Kom vand i en skål, og skyl salaten i vandet. Lad den dryppe af i en si. Klik på videoen og se, hvordan du skyller salat.

                • 3 dl feldtsalat
              • Trin 10 af 14

                Til dressing: Kom fetaosten i en skål, og mos den med en gaffel.

                • 6 spsk. fetaost i tern
              • Trin 11 af 14

                Kom yoghurten i skålen, og bland det sammen.

                • 3 spsk. yoghurt 
              • Trin 12 af 14

                Skyl myntebladene, og hak dem fint. Kom myntebladene i skålen, og bland dressingen sammen. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

                • 15 friske mynteblade
              • Trin 13 af 14

                Skær bollerne over, og læg en halv bolle på hver sin tallerken.

                • 3 store fuldkornsboller eller 3 store foccaciabrød
              • Trin 14 af 14

                Læg salat på bollerne. Læg en bøf på hver bolle. Læg tomat og løg på bøfferne. Pynt med dressing.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                McDonald's go home! Hvem har brug for fast food-restauranter, når det er lækkert, nemt og meget sundere at banke sin egen burger sammen? Saftige bøffer, sprøde salater og fuldkornsboller med gods i er opskriften på en fantastisk smagssucces! Den er uden låg, men det gør den bestemt ikke ringere.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  Hakkebøffer:

                  • 600 g. hakket oksekød, max 10% fedt
                  • ¾ tsk. salt
                  • ¾ tsk. peber
                  • 2 spsk. olie

                  Fyld:

                  • 2 rødløg
                  • 4-5 store tomater
                  • 3 dl. feldtsalat
                  • 6 spsk. fetaost i tern
                  • 3 spsk. græsk yoghurt 10%
                  • 15 friske mynteblade
                  • 3 store fuldkornsboller eller 3 store foccaciabrød

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 sæt måleskeer
                  • 1 køkkenvægt
                  • 2 skærebrætter
                  • 1 stegepande
                  • 1 spatel
                  • 2 store skarpe knive
                  • 1 lille skarp kniv
                  • 1 si
                  • 1 gaffel
                  • 1 stor skål
                  • 1 lille skål
                  • 1 brødkniv

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Hakkebøffer: Del kødet i 6 dele, og form det til 6 bøffer. Drys salt og peber på bøfferne. Klik på videoen og se, hvordan du former hakkebøffer.
                  4. Steg hakkebøfferne: Hæld olie på en stegepande, og varm den op. Klik på videoen og se, hvordan du steger hakkebøffer.
                  5. Læg hakkebøfferne på stegepanden, og brun dem på begge sider. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
                  6. Skru ned, og steg bøfferne i cirka 15 minutter, til de er gennemstegte. De skal steges lige meget på begge sider.
                  7. Fyld: Pil løgene, og skær dem i tynde skiver.
                  8. Skyl tomaterne, og skær dem i skiver.
                  9. Kom vand i en skål, og skyl salaten i vandet. Lad den dryppe af i en si. Klik på videoen og se, hvordan du skyller salat.
                  10. Til dressing: Kom fetaosten i en skål, og mos den med en gaffel.
                  11. Kom yoghurten i skålen, og bland det sammen.
                  12. Skyl myntebladene, og hak dem fint. Kom myntebladene i skålen, og bland dressingen sammen. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
                  13. Skær bollerne over, og læg en halv bolle på hver sin tallerken.
                  14. Læg salat på bollerne. Læg en bøf på hver bolle. Læg tomat og løg på bøfferne. Pynt med dressing.