Åben burger

Åben burger

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        McDonald's go home! Hvem har brug for fast food-restauranter, når det er lækkert, nemt og meget sundere at banke sin egen burger sammen? Saftige bøffer, sprøde salater og fuldkornsboller med gods i er opskriften på en fantastisk smagssucces! Den er uden låg, men det gør den bestemt ikke ringere.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 1331 kJ / 318 kcal
        • Protein: 38 %
        • Kulhydrat: 29 %
        • Fedt: 33 %
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 17

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 17

        Mål alle ingredienserne af.

        Bøf:

        • 200 g. hakket oksekød, max 10% fedt
        •  ¼ tsk. salt
        •  ¼ tsk. peber
        • 1 spsk. rapsolie

        Salat:

        • ½ rødløg
        • 1-2 store tomater
        • 1 dl feldtsalat

        Dressing:

        • 2 spsk. fetaost i tern
        • 1 spsk. græsk yoghurt 10%
        • 5 friske mynteblade

        Tilbehør:

        • 1 stor fuldkornsbolle eller 1 stort foccasiabrød
      • Trin 3 af 17

        Til bøffer: Del kødet i 2 dele, og form det til 2 bøffer. Drys salt og peber på bøfferne.

        • 200 g. hakket oksekød, max 10% fedt
      • Trin 4 af 17

        Steg hakkebøfferne: Hæld rapsolien på en stegepande, og varm den op. Klik på metodevideoen og se, hvordan du steger hakkebøffer.

        • 1 spsk. rapsolie
      • Trin 5 af 17

        Læg bøfferne på stegepanden, og brun dem på begge sider. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.

      • Trin 6 af 17

        Skru ned, og steg bøfferne i cirka 15 minutter, til de er gennemstegte. De skal steges lige meget på begge sider.

      • Trin 7 af 17

        Til salat: Pil løget, og skær det i tynde skiver.

        • ½ rødløg
      • Trin 8 af 17

        Skyl tomaterne, og skær dem i skiver.

        • 1-2 store tomater
      • Trin 9 af 17

        Læg salaten i skålen, og kom vand i skålen. Skyl salaten i vandet. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller salat.

        • 1/4 bundt feldtsalat
      • Trin 10 af 17

        Læg salaten i en si, og lad den dryppe af.

      • Trin 11 af 17

        Til dressing: Kom fetaosten i en skål, og mos den med en gaffel.

        • 2 spsk mager ost i salattern
      • Trin 12 af 17

        Kom yoghurten i skålen, og bland det sammen.

        • 1 spsk. yoghurt 
      • Trin 13 af 17

        Skyl myntebladene, og hak dem. Kom myntebladene i skålen, og bland dressingen sammen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

        • 5 stk. mynteblade
      • Trin 14 af 17

        Til anretning: Tag 2 tallerkener frem.

      • Trin 15 af 17

        Skær fuldkornsbollen over, og læg en halv bolle på hver tallerken.

        • 1 stor fuldkornsbolle eller 1 stort foccaciabrød
      • Trin 16 af 17

        Læg salat på bollerne. Læg en bøf på hver bolle. Læg tomat og løg på bøfferne. Læg dressing på hver bøf.

      • Trin 17 af 17

        Servér den åbne burger. Velbekomme!

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        McDonald's go home! Hvem har brug for fast food-restauranter, når det er lækkert, nemt og meget sundere at banke sin egen burger sammen? Saftige bøffer, sprøde salater og fuldkornsboller med gods i er opskriften på en fantastisk smagssucces! Den er uden låg, men det gør den bestemt ikke ringere.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Bøf:

          • 200 g. hakket oksekød, max 10% fedt
          • ¼ tsk. salt
          • ¼ tsk. peber
          • 1 spsk. rapsolie

          Salat:

          • ½ rødløg
          • 1-2 store tomater
          • 1 dl feldtsalat

          Dressing:

          • 2 spsk. fetaost i tern
          • 1 spsk. græsk yoghurt 10%
          • 5 friske mynteblade

          Tilbehør:

          • 1 stor fuldkornsbolle eller 1 stort foccaciabrød

           

          Køkkenredskaber

          • 1 sæt måleskeer
          • 1 køkkenvægt
          • 2 skærebrætter
          • 1 stegepande
          • 1 spatel
          • 2 store skarpe knive
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 si
          • 1 gaffel
          • 1 stor skål
          • 1 lille skål
          • 1 brødkniv

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Til bøffer: Del kødet i 2 dele, og form det til 2 bøffer. Drys salt og peber på bøfferne.
          4. Steg hakkebøfferne: Hæld rapsolien på en stegepande, og varm den op. Klik på metodevideoen og se, hvordan du steger hakkebøffer.
          5. Læg bøfferne på stegepanden, og brun dem på begge sider. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
          6. Skru ned, og steg bøfferne i cirka 15 minutter, til de er gennemstegte. De skal steges lige meget på begge sider.
          7. Til salat: Pil løget, og skær det i tynde skiver.
          8. Skyl tomaterne, og skær dem i skiver.
          9. Læg salaten i skålen, og kom vand i skålen. Skyl salaten i vandet. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller salat.
          10. Læg salaten i en si, og lad den dryppe af.
          11. Til dressing: Kom fetaosten i en skål, og mos den med en gaffel.
          12. Kom yoghurten i skålen, og bland det sammen.
          13. Skyl myntebladene, og hak dem. Kom myntebladene i skålen, og bland dressingen sammen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
          14. Til anretning: Tag 2 tallerkener frem.
          15. Skær fuldkornsbollen over, og læg en halv bolle på hver tallerken.
          16. Læg salat på bollerne. Læg en bøf på hver bolle. Læg tomat og løg på bøfferne. Læg dressing på hver bøf.
          17. Servér den åbne burger. Velbekomme!
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time

            McDonald's go home! Hvem har brug for fast food-restauranter, når det er lækkert, nemt og meget sundere at banke sin egen burger sammen? Saftige bøffer, sprøde salater og fuldkornsboller med gods i, er opskriften på en fantastisk smagssucces! Den er uden låg, men det gør den bestemt ikke ringere.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 1331 kJ / 318 kcal
            • Protein: 38 %
            • Kulhydrat: 29 %
            • Fedt: 33 %
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 17

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

          • Trin 2 af 17

            Mål alle ingredienserne af.

            Bøf:

            • 400 g. hakket oksekød, max 10% fedt
            • ½ tsk. alt
            • ½ tsk. peber
            • 1 spsk. rapsolie

            Salat:

            • 1 rødløg
            • 3 store tomater
            • 2 dl feldtsalat

            Dressing:

            • 4 spsk. fetaost i tern
            • 2 spsk. græsk yoghurt 10%
            • 10 friske mynteblade

            Tilbehør:

            • 2 store fuldkornsboller eller 2 store foccaciabrød
          • Trin 3 af 17

            Til bøffer: Del kødet i 4 dele, og form det til 4 bøffer. Drys salt og peber på bøfferne.

            • 400 g. hakket oksekød, max 10% fedt
          • Trin 4 af 17

            Steg hakkebøfferne: Hæld rapsolien på en stegepande, og varm den op. Klik på metodevideoen og se, hvordan du steger hakkebøffer.

            • 1 spsk. rapsolie
          • Trin 5 af 17

            Læg bøfferne på stegepanden, og brun dem på begge sider. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.

          • Trin 6 af 17

            Skru ned, og steg bøfferne i cirka 15 minutter, til de er gennemstegte. De skal steges lige meget på begge sider.

          • Trin 7 af 17

            Til salat: Pil løget, og skær det i tynde skiver.

            • 1 rødløg
          • Trin 8 af 17

            Skyl tomaterne, og skær dem i skiver.

            • 3 store tomater
          • Trin 9 af 17

            Læg salaten i skålen, og kom vand i skålen. Skyl salaten i vandet. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller salat.

            • 2 dl feldtsalat
          • Trin 10 af 17

            Læg salaten i en si, og lad den dryppe af.

          • Trin 11 af 17

            Kom fetaosten i en skål, og mos den med en gaffel.

            • 4 spsk. fetaost i tern
          • Trin 12 af 17

            Kom yoghurten i skålen, og bland det sammen.

            • 2 spsk. yoghurt 
          • Trin 13 af 17

            Skyl myntebladene, og hak dem. Kom myntebladene i skålen, og bland dressingen sammen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

            • ½ bundt persille eller purløg
          • Trin 14 af 17

            Til anretning: Tag 4 tallerkener frem.

          • Trin 15 af 17

            Skær fuldkornsbollen over, og læg en halv bolle på hver tallerken.

            • 2 store fuldkornsboller eller 2 store foccaciabrød
          • Trin 16 af 17

            Læg salat på bollerne. Læg en bøf på hver bolle. Læg tomat og løg på bøfferne. Læg dressing på hver bøf.

          • Trin 17 af 17

            Servér den åbne burger. Velbekomme!

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            McDonald's go home! Hvem har brug for fast food-restauranter, når det er lækkert, nemt og meget sundere at banke sin egen burger sammen? Saftige bøffer, sprøde salater og fuldkornsboller med gods i, er opskriften på en fantastisk smagssucces! Den er uden låg, men det gør den bestemt ikke ringere.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              Bøf:

              • 400 g. hakket oksekød, max 10% fedt
              •  ½ tsk. salt
              •  ½ tsk. peber
              • 1 spsk. rapsolie

              Salat:

              • 1 rødløg
              • 3 store tomater
              • 2 dl feldtsalat eller anden grøn salat

              Dressing:

              • 4 spsk. fetaost i tern
              • 2 spsk. græsk yoghurt 10%
              • 10 friske mynteblade

              Tilbehør:

              • 2 store fuldkornsboller eller 2 store foccaciabrød

               

              Køkkenredskaber

              • 1 sæt måleskeer
              • 1 køkkenvægt
              • 2 skærebrætter
              • 1 stegepande
              • 1 spatel
              • 2 store skarpe knive
              • 1 lille skarp kniv
              • 1 si
              • 1 gaffel
              • 1 stor skål
              • 1 lille skål
              • 1 brødkniv

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
              2. Mål alle ingredienserne af.
              3. Til bøffer: Del kødet i 4 dele, og form det til 4 bøffer. Drys salt og peber på bøfferne.
              4. Steg hakkebøfferne: Hæld rapsolien på en stegepande, og varm den op. Klik på metodevideoen og se, hvordan du steger hakkebøffer.
              5. Læg bøfferne på stegepanden, og brun dem på begge sider. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
              6. Skru ned, og steg bøfferne i cirka 15 minutter, til de er gennemstegte. De skal steges lige meget på begge sider.
              7. Til salat: Pil løget, og skær det i tynde skiver.
              8. Skyl tomaterne, og skær dem i skiver.
              9. Læg salaten i skålen, og kom vand i skålen. Skyl salaten i vandet. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller salat.
              10. Læg salaten i en si, og lad den dryppe af.
              11. Kom fetaosten i en skål, og mos den med en gaffel.
              12. Kom yoghurten i skålen, og bland det sammen.
              13. Skyl myntebladene, og hak dem. Kom myntebladene i skålen, og bland dressingen sammen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
              14. Til anretning: Tag 4 tallerkener frem.
              15. Skær fuldkornsbollen over, og læg en halv bolle på hver tallerken.
              16. Læg salat på bollerne. Læg en bøf på hver bolle. Læg tomat og løg på bøfferne. Læg dressing på hver bøf.
              17. Servér den åbne burger. Velbekomme!
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time

                McDonald's go home! Hvem har brug for fast food-restauranter, når det er lækkert, nemt og meget sundere at banke sin egen burger sammen? Saftige bøffer, sprøde salater og fuldkornsboller med gods i er opskriften på en fantastisk smagssucces! Den er uden låg, men det gør den bestemt ikke ringere.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 1331 kJ / 318 kcal
                • Protein: 38 %
                • Kulhydrat: 29 %
                • Fedt: 33 %
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 17

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

              • Trin 2 af 17

                Mål alle ingredienserne af.

                Bøf:

                • 600 g. hakket oksekød, max 10% fedt
                • ¾ tsk. salt
                • ¾ tsk. peber
                • 2 spsk. rapsolie

                Salat:

                • 2 rødløg
                • 4-5 store tomater
                • 3 dl feldtsalat

                Dressing:

                • 6 spsk. fetaost i tern
                • 3 spsk. græsk yoghurt 10%
                • 15 friske mynteblade

                Tilbehør:

                • 3 store fuldkornsboller eller 3 store foccaciabrød
              • Trin 3 af 17

                Til bøffer: Del kødet i 6 dele, og form det til 6 bøffer. Drys salt og peber på bøfferne.

                • 600 g. hakket oksekød, max 10% fedt
              • Trin 4 af 17

                Steg hakkebøfferne: Hæld rapsolien på en stegepande, og varm den op. Klik på metodevideoen og se, hvordan du steger hakkebøffer.

                • 2 spsk. rapsolie
              • Trin 5 af 17

                Læg bøfferne på stegepanden, og brun dem på begge sider. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.

              • Trin 6 af 17

                Skru ned, og steg bøfferne i cirka 15 minutter, til de er gennemstegte. De skal steges lige meget på begge sider.

              • Trin 7 af 17

                Til salat: Pil løgene, og skær dem i tynde skiver.

                • 2 rødløg
              • Trin 8 af 17

                Skyl tomaterne, og skær dem i skiver.

                • 4-5 store tomater
              • Trin 9 af 17

                Læg salaten i skålen, og kom vand i skålen. Skyl salaten i vandet. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller salat.

                • 3 dl feldtsalat
              • Trin 10 af 17

                Læg salaten i en si, og lad den dryppe af.

              • Trin 11 af 17

                Til dressing: Kom fetaosten i en skål, og mos den med en gaffel.

                • 6 spsk. fetaost i tern
              • Trin 12 af 17

                Kom yoghurten i skålen, og bland det sammen.

                • 3 spsk. yoghurt 
              • Trin 13 af 17

                Skyl myntebladene, og hak dem. Kom myntebladene i skålen, og bland dressingen sammen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

                • 15 friske mynteblade
              • Trin 14 af 17

                Til anretning: Tag 6 tallerkener frem.

              • Trin 15 af 17

                Skær fuldkornsbollen over, og læg en halv bolle på hver tallerken.

                • 3 store fuldkornsboller eller 3 store foccaciabrød
              • Trin 16 af 17

                Læg salat på bollerne. Læg en bøf på hver bolle. Læg tomat og løg på bøfferne. Læg dressing på hver bøf.

              • Trin 17 af 17

                Servér den åbne burger. Velbekomme!

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                McDonald's go home! Hvem har brug for fast food-restauranter, når det er lækkert, nemt og meget sundere at banke sin egen burger sammen? Saftige bøffer, sprøde salater og fuldkornsboller med gods i er opskriften på en fantastisk smagssucces! Den er uden låg, men det gør den bestemt ikke ringere.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  Bøf:

                  • 600 g. hakket oksekød, max 10% fedt
                  • ¾ tsk. salt
                  • ¾ tsk. peber
                  • 2 spsk. rapsolie

                  Salat:

                  • 2 rødløg
                  • 4-5 store tomater
                  • 3 dl feldtsalat

                  Dressing:

                  • 6 spsk. fetaost i tern
                  • 3 spsk. græsk yoghurt 10%
                  • 15 friske mynteblade

                  Tilbehør:

                  • 3 store fuldkornsboller eller 3 store foccaciabrød

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 sæt måleskeer
                  • 1 køkkenvægt
                  • 2 skærebrætter
                  • 1 stegepande
                  • 1 spatel
                  • 2 store skarpe knive
                  • 1 lille skarp kniv
                  • 1 si
                  • 1 gaffel
                  • 1 stor skål
                  • 1 lille skål
                  • 1 brødkniv

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
                  2. Mål alle ingredienserne af.
                  3. Til bøffer: Del kødet i 6 dele, og form det til 6 bøffer. Drys salt og peber på bøfferne.
                  4. Steg hakkebøfferne: Hæld rapsolien på en stegepande, og varm den op. Klik på metodevideoen og se, hvordan du steger hakkebøffer.
                  5. Læg bøfferne på stegepanden, og brun dem på begge sider. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
                  6. Skru ned, og steg bøfferne i cirka 15 minutter, til de er gennemstegte. De skal steges lige meget på begge sider.
                  7. Til salat: Pil løgene, og skær dem i tynde skiver.
                  8. Skyl tomaterne, og skær dem i skiver.
                  9. Læg salaten i skålen, og kom vand i skålen. Skyl salaten i vandet. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller salat.
                  10. Læg salaten i en si, og lad den dryppe af.
                  11. Til dressing: Kom fetaosten i en skål, og mos den med en gaffel.
                  12. Kom yoghurten i skålen, og bland det sammen.
                  13. Skyl myntebladene, og hak dem. Kom myntebladene i skålen, og bland dressingen sammen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
                  14. Til anretning: Tag 6 tallerkener frem.
                  15. Skær fuldkornsbollen over, og læg en halv bolle på hver tallerken.
                  16. Læg salat på bollerne. Læg en bøf på hver bolle. Læg tomat og løg på bøfferne. Læg dressing på hver bøf.
                  17. Servér den åbne burger. Velbekomme!