3 x hummus

3 x hummus

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 30 minutter

        Du laver 1 hummus og får 3 x hummus?? Hvordan? Jo, del hummus-portionen i tre, tilsæt forskellig smag til de tre portioner og vupti, så har du 3 x hummus af 1 opskrift.

        Energi-indhold pr. portion
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 13

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt :-)

      • Trin 2 af 13

        Find alle ingredienserne frem.

        • 1 brik kikærter (ca. 230 g.)
        • 1 fed hvidløg
        • ½ citron
        • ½ tsk. salt
        • ½ dl. olie
        • 1 spsk. tahin
        • 140 g. soltørrede tomater
        • 2 dl. persille 
      • Trin 3 af 13

        Hæld vandet fra kikærterne ned i en si. Skyl kikærterne i koldt vand i cirka 1 minut. Lad vandet dryppe fra.

        • 1 brik kikærter (ca. 230 g.)

         

      • Trin 4 af 13

        Pil hvidløget.

        • 1 fed hvidløg
      • Trin 5 af 13

        Skær citronen over. Pres saften fra ½ citron. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.

        • ½ citron
      • Trin 6 af 13

        Kom vand i en lille skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

        • 2 dl. persille 
      • Trin 7 af 13

        Hak persillen fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker krydderurter.

      • Trin 8 af 13

        Kom kikærter, hvidløg, citronsaft, salt, olie og tahin i en blender. Blend i ca. 1 minut, til der ikke er flere klumper.

        • ½ tsk. salt
        • ½ dl. olie
        • 1 spsk. tahin
      • Trin 9 af 13

        Hvis du vil have din hummus lidt tyndere, kommer du 1-2 spiseskefulde olie mere i.

      • Trin 10 af 13

        Del hummussen op i tre lige store portioner i hver sin skål.

      • Trin 11 af 13

        Blend den ene portion med soltørrede tomater.

        • 140 g. soltørrede tomater
      • Trin 12 af 13

        Rør hakket persille i den anden portion.

      • Trin 13 af 13

        Smag dine 3 x hummus til med salt, olie og citron.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Du laver 1 hummus og får 3 x hummus?? Hvordan? Jo, del hummus-portionen i tre, tilsæt forskellig smag til de tre portioner og vupti, så har du 3 x hummus af 1 opskrift.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 1 brik kikærter (ca. 230 g.)
          • 1 fed hvidløg
          • ½ citron
          • ½ tsk. salt
          • ½ dl. olie
          • 1 spsk. tahin
          • 140 g. soltørrede tomater
          • 2 dl. persille 

           

          Køkkenredskaber

          • 1 decilitermål
          • 1 teske 
          • 1 spiseske
          • 1 dørslag
          • 1 blender
          • 1 skærebræt
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 lille skål 
          • 1 rent viskestykke 
          • 1 citruspresser

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt :-)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Hæld vandet fra kikærterne ned i en si. Skyl kikærterne i koldt vand i cirka 1 minut. Lad vandet dryppe fra.
          4. Pil hvidløget.
          5. Skær citronen over. Pres saften fra ½ citron. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
          6. Kom vand i en lille skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
          7. Hak persillen fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker krydderurter.
          8. Kom kikærter, hvidløg, citronsaft, salt, olie og tahin i en blender. Blend i ca. 1 minut, til der ikke er flere klumper.
          9. Hvis du vil have din hummus lidt tyndere, kommer du 1-2 spiseskefulde olie mere i.
          10. Del hummussen op i tre lige store portioner i hver sin skål.
          11. Blend den ene portion med soltørrede tomater.
          12. Rør hakket persille i den anden portion.
          13. Smag dine 3 x hummus til med salt, olie og citron.