Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Skyl tomaterne, og skær dem i små tern.

4.

Skyl peberfrugten og æblet.

5.

Skær peberfrugten over på langs, og skrab kernerne ud.

6.

Skær æblet ud i kvarte, og skær kernehuset fri.

7.

Pil hvidløget.

8.

Skær peberfrugt, æble og hvidløg i små tern.

9.

Hæld olie i en gryde, og varm den op.

10.

Kom tomater, peberfrugt, æble og hvidløg i gryden. Svits i 1 minut, mens du rører rundt. Tryk på metodevideoen og se, hvordan du svitser. Se videoen.

11.

Kom de soltørrede tomater i gryden. Rør rundt.

12.

Læg låg på gryden, og kog, til ketchuppen er tyk. Det tager cirka 20 minutter.

13.

Sluk for kogepladen, og tag gryden af varmen.

14.

Sæt gryden ned i køkkenvasken, og blend ketchuppen med en stavblender.

15.

Smag ketchuppen til med salt, peber, sukker og eddike.

16.

Kom ketchuppen i en skål, og sæt den i køleskabet. Vent med at spise ketchuppen, til den er blevet kold.

Næringsindhold per portion

Energi: 732 kJ / 174 kcal

Protein: 4 %

Kulhydrat: 57 %

Fedt: 39 %

Heraf mættet fedt 0,6 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Grøntsager, svitse

Grøntsager, svitse

Inspiration

Samlet tid: 15 min

Arbejdstid: 15 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min