1 grunddej - 3 småkager

1 grunddej - 3 småkager

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Hvis du også er vild med alle mulige forskellige slags småkager, så er den her opskrift lige noget for dig. Her får du nemlig 3 forskellige slags småkager ud af den samme grunddej. Du kan også selv freestyle med at tilsætte ekstra ingredienser til grunddejen, så du får 100 procent din egen småkage.

        Opskriften giver cirka 30 småkager. 10 af hver slags. 

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 888 kJ / 121 kcal
        • Protein: 5 %
        • Kulhydrat: 40 %
        • Fedt: 55 %
        • Heraf mættet fedt: 4,6 g.
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 18

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt :)

      • Trin 2 af 18

        Find alle ingredienserne frem.

        Grunddej: 

        • 250 g. hvedemel
        • 125 g. flormelis
        • 250 g. smør
        • 1 æg

        Chokolade småkager:

        • 30 g. mælkechokolade med havsalt og karamel, mørk chokolade eller mælkechokolade

        Krydrede småkager:

        • 1 ½ tsk. kanel
        • 1 tsk. kardemomme
        • 1 tsk. stødt nellike
        • 1 æg til pensling 
        • Kanelsukker til drys

        Småkager med kakao og nødder:

        • 1 spsk. kakaopulver
        • 25 g. hasselnødder
        • 1 spsk. perlesukker
      • Trin 3 af 18

        Kom hvedemel og flormelis i en skål. Smuldr smørret i.

        • 250 g. hvedemel
        • 125 g. flormelis
        • 250 g. smør
      • Trin 4 af 18

        Slå ægget ud i en kop og kom det op i skålen.

        • 1 æg
      • Trin 5 af 18

        Rør alle ingredienserne hurtig sammen til en ensartet mørdej. Den skal ikke æltes, bare samles godt sammen.

      • Trin 6 af 18

        Skær dejen i 3 lige store dele og kom dem i hver sin skål.

      • Trin 7 af 18

        Hak chokoladen og bland den i den ene dej.

        • 30 g. mælkechokolade med havsalt og karamel, mørk chokolade eller mælkechokolade
      • Trin 8 af 18

        Rul den til en pølse på cirka 3 centimeter i diameter. Pak den ind i husholdningsfilm eller bagepapir.

      • Trin 9 af 18

        Bland krydderier (kanel, kardemomme og nellike) i den anden dej.

        • 1 ½ tsk. kanel
        • 1 tsk. kardemomme
        • 1 tsk. stødt nellike
      • Trin 10 af 18

        Bland kun kakao i den tredje dej.

        • 1 spsk. kakaopulver
      • Trin 11 af 18

        Stil de tre forskellige mørdeje i køleskabet i minimum 30 minutter.

      • Trin 12 af 18

        Hak hasselnødderne fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker nødder.

        • 25 g. hasselnødder
      • Trin 13 af 18

        Tænd ovnen på 175 grader varmluft og kom bagepapir på to bageplader.

      • Trin 14 af 18

        Skær chokolade-småkagedejen ud i skiver på cirka 2-3 millimeter. Læg dem på bagepladen.

      • Trin 15 af 18

        Rul den krydrede småkagedej ud, så den er cirka 3 millimeter høj. Skær små snitter (med samme form som ruder i et kortspil) af den. Læg dem på bagepladen.

      • Trin 16 af 18

        Slå et æg ud i en kop og pisk det sammen med en gaffel. Pensl de krydrede småkager med æg og drys med kanelsukker.

        • 1 æg til pensling 
        • Kanelsukker til drys
      • Trin 17 af 18

        Rul småkagedejen med kakao ud. Brug udstikker eller skær dem til snitter, som de andre. Kom dem på bagepladen og drys dem med perlesukker og hakkede hasselnødder.

        • 1 spsk. perlesukker
      • Trin 18 af 18

        Bag småkagerne i cirka 10-14 minutter, eller til de er blevet gyldne. Lad dem køle af.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Hvis du også er vild med alle mulige forskellige slags småkager, så er den her opskrift lige noget for dig. Her får du nemlig 3 forskellige slags småkager ud af den samme grunddej. Du kan også selv freestyle med at tilsætte ekstra ingredienser til grunddejen, så du får 100 procent din egen småkage.

        Opskriften giver cirka 30 småkager. 10 af hver slags. 

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Grunddej: 

          • 250 g. hvedemel
          • 125 g. flormelis
          • 250 g. smør
          • 1 æg

          Chokolade småkager:

          • 30 g. mælkechokolade med havsalt og karamel, mørk chokolade eller mælkechokolade

          Krydrede småkager:

          • 1 ½ tsk. kanel
          • 1 tsk. kardemomme
          • 1 tsk. stødt nellike
          • 1 æg til pensling 
          • Kanelsukker til drys

          Småkager med kakao og nødder:

          • 1 spsk. kakaopulver
          • 25 g. hasselnødder
          • 1 spsk. perlesukker

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 teske 
          • 1 spiseske 
          • 1 stor skål 
          • 1 røreske
          • 1 kop 
          • 3 mellemstore skåle
          • 1 skærebræt 
          • 1 stor skarp kniv
          • 2 bageplader 
          • Bagepapir 
          • 1 kagerulle 
          • 1 lille skarp kniv 
          • 1 bagepensel 

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Kom hvedemel og flormelis i en skål. Smuldr smørret i.
          4. Slå ægget ud i en kop og kom det op i skålen.
          5. Rør alle ingredienserne hurtig sammen til en ensartet mørdej. Den skal ikke æltes, bare samles godt sammen.
          6. Skær dejen i 3 lige store dele og kom dem i hver sin skål.
          7. Hak chokoladen og bland den i den ene dej.
          8. Rul den til en pølse på cirka 3 centimeter i diameter. Pak den ind i husholdningsfilm eller bagepapir.
          9. Bland krydderier (kanel, kardemomme og nellike) i den anden dej.
          10. Bland kun kakao i den tredje dej.
          11. Stil de tre forskellige mørdeje i køleskabet i minimum 30 minutter.
          12. Hak hasselnødderne fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker nødder.
          13. Tænd ovnen på 175 grader varmluft og kom bagepapir på to bageplader.
          14. Skær chokolade-småkagedejen ud i skiver på cirka 2-3 millimeter. Læg dem på bagepladen.
          15. Rul den krydrede småkagedej ud, så den er cirka 3 millimeter høj. Skær små snitter (med samme form som ruder i et kortspil) af den. Læg dem på bagepladen.
          16. Slå et æg ud i en kop og pisk det sammen med en gaffel. Pensl de krydrede småkager med æg og drys med kanelsukker.
          17. Rul småkagedejen med kakao ud. Brug udstikker eller skær dem til snitter, som de andre. Kom dem på bagepladen og drys dem med perlesukker og hakkede hasselnødder.
          18. Bag småkagerne i cirka 10-14 minutter, eller til de er blevet gyldne. Lad dem køle af.